Restaurant Momento in Arnhem

Momento in Rozet Arnhem

Restaurant Momento in Arnhem

Ken jij restaurant Momento in Arnhem al? Misschien moet je even goed nadenken bij het horen van de naam maar als ik de locatie zeg weet je het vast. Momento kan je vinden in het Rozet-gebouw aan de Oude oeverstraat in het centrum van Arnhem. Weet je het nu? Ja toch, dat dacht ik al. 

Rozet en Restuarant Momento werden in december 2013 geopend door Prinses Beatrix. Het restaurant kan je betreden via de gewone ingang van Rozet of via de zij-ingang, de ‘echte’ ingang van het restaurant. 

Wat meteen opvalt aan Momento is het open karakter: er is genoeg ruimte voor iedereen. Hier zul je geen tafeltjes te strak naast elkaar zien staan of stoelen die je extra moet aanschuiven omdat iemand er langs moet. De relaxte sfeer nodigt uit om te gaan zitten. #Advertentie

Loungen bij Momento en nog ‘kids vriendelijk’ ook!

Tja, en waar ga je dan zitten? Er zijn mooie lounge zetels beschikbaar waar je lekker in kan wegzakken. Neem je je kinderen mee? Ook zij zullen zich kunnen vermaken in de ‘kidscorner’. Ben je met een groepje, kies dan voor een plek op één van de grote comfortabele banken. 

Momento is ook een geschikte plek om te flexwerken. Neem je laptop mee en kies bijvoorbeeld voor een plekje bij het raam. De open keuken is ook echt een ‘eyecatcher’. Het is mooi om te zien hoe het team onder leiding van Lion Hermsen er alles aan doet om de gasten van Momento het naar hun zin te maken.

Verrassende menukaart van restaurant Momento

Wanneer je het personeel aan het werk ziet en ze komen voorbij met heerlijke gerechten voor andere tafels, dan krijg je vanzelf trek. Op de menukaart vind je een mooie balans tussen vlees-, en visgerechten en een zeer ruime keus aan vegetarische en vegan gerechten. 

Ook leuk: de ‘Momento Dunch’. Combineer een late lunch met diner en geniet van een 6 gangen menu. Een gezellige activiteit wanneer je niet al te laat naar huis wilt. De ‘Dunch’ is namelijk al beschikbaar vanaf 16:00 en kan gecombineerd worden met een wijnarrangement of alcoholvrij arrangement.

Heb je een feestje te vieren? Dat kan bij Momento

Bij Momento kan je ook terecht om een feestje te vieren. Huur een deel van het restaurant, één van de zalen in het Rozet-gebouw of zelfs het panorama dakterras af voor een fuif. Je kan dit natuurlijk combineren met een hapje en drankje: wat dacht je van een ‘High Tea’ of ‘High Wine’. Misschien wil je het wat groter aanpakken? Het dakterras is beschikbaar voor maximaal 500 personen en leent zich prima voor een heerlijke BBQ. Momento regelt alles voor je zodat jij kan genieten van een heerlijke avond.

Samenwerking Momento en ArnhemLife

Naast dat wij dit blog schrijven en zo deze horecagelegenheid promoten werken Momento en ArnhemLife ook samen op een andere manier. Arnhemlife organiseert bedrijfsuitjes en populair is het ‘Hap en Stap’ arrangement. Gasten dineren bij 3 restaurants en tussen de gangen door brengt een gids de groep van het ene naar het andere restaurant middels een stadswandeling van 45 minuten. Geregeld strijken zij dan neer bij restaurant Momento voor een starter, hoofdgerecht of toetje. 

Neem een kijkje in Rozet

Ben je in de binnenstad van Arnhem? Neem dan een kijkje in het Rozet-gebouw. Dit cultureel centrum is écht een bezoekje waard. Niet alleen is het pand een architectonisch kunstwerk dat vrij-toegankelijk is maar je vind hier ook het erfgoedcentrum op verdieping -1 (gratis museum over Arnhem) en de bibliotheek. Er worden in Rozet geregeld culturele en educatieve activiteiten georganiseerd en het pand fungeert óók als kenniscentrum, ontmoetingsplaats en expositieruimte. Geniet van alles wat het gebouw te bieden heeft inclusief een stop bij restaurant Momento natuurlijk.

Foto credits: Restaurant Momento

Meer blogs over Arnhem

Aanhaak Stadswandeling Arnhem

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Met je Museum Jaarkaart naar Arnhem

Bezoek de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek de Stockdagen in Arnhem

Airborne Museum Hartenstein: Een Gedenkplaats voor de Slag om Arnhem

Bricks of Arnhem op pad met ArnhemLife

Parkeren bij een vliegveld vanuit Arnhem – alle info & tips

Vegan falafel eet je in Arnhem bij FLFL