De 10 lekkerste kopjes koffie in Arnhem

De 10 lekkerste kopjes koffie in Arnhem

Ben je ook zo’n koffieleut? Hou je van hoe koffie je dag start of misschien wel gewoon van de smaak en de positieve effecten op je gezondheid? Dan moet je weten waar je de lekkerste bakjes in Arnhem kan halen! Wij hebben een lijst met de 10 lekkerste koffiebarretjes van Arnhem opgesteld.  Een bak koffie nodig om de dag goed te starten? Lees dan snel even verder.

Mams opende hun eerste store aan het Willemsplein in 2015 en sindsdien zijn ze een van de meest geliefde koffie plekjes in Arnhem. Ze zetten hun bakjes leut met hun eigen blends en daarnaast bakken ze hun eigen taarten. Een gezondere optie? Ga voor een van de heerlijke verfrissende salades die ze ook zelf maken. Mams ligt gelegen aan het Willemsplein 45 en neem eens een kijkje op hun website voor meer informatie.

mams koffie
foto door MAMS coffee

Walt vindt je in de Koningstraat in het centrum van Arnhem. Van stratenmakers tot juristen, van ambtenaren tot musici en van Klarendallers tot Papendallers, bij Walt tref je ze allemaal aan dezelfde bak koffie. Bonus: bij Walt krijg je altijd een stukje heerlijke brownie wanneer je een koffie besteld. Ook kan je bij Walt een heerlijk ‘ontbijt op bed‘ bestellen. Kijk op hun Instagram pagina voor een sfeerimpressie. 

Koffie in Arnhem
Koffie in Arnhem

Anne&Max noemt haarzelf een ‘’huiskamer in de stad’’ en daar zijn wij het mee eens! Ze hebben heerlijke loungestoelen en de warmte straalt van het interieur af. De koffie die zij serveren wordt met hun eigen bonen gebrouwen. Voor zo’n lekker kopje koffie van Anne&Max kan je terecht bij de Bakkerstraat 50 en neem een kijkje op hun website voor een 360 graden view van de winkel.

foto door Anne&Max

Bomboca is een Portugese koffiebar recht tegenover het Musispark, aan de Eusebiusbuitensingel 10. Alle producten zijn van Portugese afkomst waardoor elk drankje en hapje een unieke ervaring is. Neem een kijkje op hun FaceBook pagina voor alle laatste nieuwtjes en voor leuke foto’s.

foto door bomboca
foto door Bomboca

Bij Ann brouwen ze hun koffie met de biologische koffie van branderij Boot te Baarn. Bij Ann zijn ze geen fan van voedselverspilling dus maken ze onder andere hun jam van overgebleven rood fruit. Ga eens langs bij Ann en Mehmet op Hommelsweg 39 en neem een kijkje op hun website.

foto door Bij Ann
foto door Bij Ann

Café Vrijdag zit op de perfecte locatie voor een lekker kopje koffie: dicht bij het park en verschillende theaters. Eet na je kopje koffie nog een hapje bij het restaurant ‘’Boven bij Vrijdag’’, wat boven het café zelf zit. Café Vrijdag ligt gelegen aan de Velperbuitensingel 21-A en voor meer informatie kan je terecht op de website.

foto door Café Vrijdag
foto door Café Vrijdag

Pure Roasted is nieuw in onze lijst. Recent zochten we een nieuwe plek voor een netwerkgesprek. ‘Een keer iets anders’ en kwamen zo bij Pure Roasted terecht. En wat een warm welkom was dat! Net iets buiten het centrum gelegen, zo’n beetje tegen Station Velperpoort aan vind je deze gezellige koffiebar. In de zaak van Martijn Stappers wordt alleen maar koffie van de Arabica boon geschonken. Ben je benieuwd hoe deze smaakt? Plan dan een tripje naar de Steenstraat 126 in Arnhem.

Beste Koffie in Arnhem
Beste Koffie in Arnhem

Brew2Cup is een koffiebar en koffiebranderij in een. Ga eens langs op de Kortestraat 28 voor een heerlijk kopje, gemaakt van hun eigen blends. Ben je geïnteresseerd in een blend van Brew2Cup? Neem een kijkje op hun website, want ze bezorgen alle koffie thuis.

foto door Brew2Cup
foto door Brew2Cup

Koffiebar FLOOR is in begin 2019 geopend door eigenaresse Floor, die eerst jarenlang bij BABO als barista te vinden was. Bij FLOOR kan je verschillende soorten sapjes en thee bestellen en natuurlijk een lekker bakje koffie. Koffiebar FLOOR is te vinden aan de Walstraat 54 en neem een kijkje op de FaceBook pagina van FLOOR.

foto door koffiebar FLOOR
foto door koffiebar FLOOR

CASPAR is de huiskamer van het modekwartier, gevestigd aan het Elly Lamakerplantsoen 2. CASPAR heeft grote koppen koffie en cappuccino waarvan je lekker kan genieten tijdens het werken, bijkomen van een dag met de kids of een lunch met een oude vriend(in). Neem een kijkje op hun website voor alles over CASPAR.

foto door CASPAR
foto door CASPAR

Starbucks, het is net als koriander. Je houdt ervan of niet, maar een ding is zeker en dat was dat dit decennia oude koffiehuis niet aan deze lijst kon ontbreken. Deze Starbucks is gevestigd op het station en sinds kort ook aan het begin van de Jansstraat in het centrum van Arnhem. Hartstikke handig dus als je een lange vermoeiende treinreis moet maken. En wist je dat Op 25 juni 2007 de eerste Starbucksvestiging in Nederland zich opende, op luchthaven Schiphol.

foto door Starbucks Coffee
foto door Starbucks Coffee Nederland

Dit was dan onze lijst met de 10 lekkerste kopjes koffie in Arnhem! Ben je nog op zoek naar een leuke wandelroute met je warme bakje koffie in je handen? Download hier dan de Street Art Arnhem wandelroute.

Meer blogs over Arnhem

Aanhaak Stadswandeling Arnhem

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Met je Museum Jaarkaart naar Arnhem

Bezoek de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek de Stockdagen in Arnhem

Airborne Museum Hartenstein: Een Gedenkplaats voor de Slag om Arnhem

Bricks of Arnhem op pad met ArnhemLife

Parkeren bij een vliegveld vanuit Arnhem – alle info & tips

Vegan falafel eet je in Arnhem bij FLFL