Fine Dining bij restaurant Sky56 in Arnhem

Fine dining Arnhem

Fine Dining bij restaurent Sky56 in Arnhem

Op een maandagavond melden wij ons aan de Rijnkade waar sinds drie dagen ‘fine dining’ restaurant Sky56 geopend is. Naast Sky56 – het fine dining restaurant – kan je terecht bij het ‘gewone’ restaurant Sky waar het terras op dit moment al lekker vol zit.

Je weet het misschien al, maar naast dat ArnhemLife stadstours en bedrijfsuitjes organiseert zijn wij óók een blog over Arnhem. Voor toeristen, expats en locals, in het Nederlands, Engels en Duits. Op onze site vind je bijvoorbeeld blogs over nieuwe restaurants in Arnhem en in dit blog vertellen we je graag over restaurant Sky56.

Onze jassen worden aangenomen en de mooi gedekte tafel die op ons wacht belooft veel goeds. Eerlijk gezegd eten wij niet vaak zo fancy, dus het was een echte verrassing toen wij mochten plaatsnemen in dit sjieke restaurant.

Restaurant Sky56 Arnhem

Concept Restaurant Sky56

Ook weten we eigenlijk niet goed wat we kunnen verwachten. Gelukkig krijgen we uitleg van maître sommelier Thijs. Hij legt het concept van restaurant Sky56 aan ons uit: Het menu bestaat uit 5, 6 of 7 gangen met verschillende amuses en kleine gerechten gemaakt en bedacht door chef Sibrecht Benning. De nadruk ligt op gerechten met groenten die echt de kans krijgen om te shinen, moderne technieken worden toegepast om het beste uit de producten naar boven te halen.

Restaurant Sky56 Arnhem

Beleving aan tafel bij Sky56

Het is bij Sky56 niet zo dat je alleen een bordje met eten voor je krijgt, het is namelijk een hele beleving! De gerechten worden met zorg gepresenteerd, als gast wordt je écht in de watten gelegd. Zo zagen wij met rook gevulde mandjes voorbij komen, wisselde het bestek met elke gang én werden de mooiste wijnglazen die wij ooit zagen ons voorgezet met heerlijke wijnen.

Luxe en warme aankleding bij Sky56

Er wordt een heerlijk glas Champagne voor ons ingeschonken, we proosten op het goede leven en kijken eens goed om ons heen. Wauw, wat ziet het er mooi uit hier binnen! De luxe en warme aankleding bij Sky56 zorgen voor een welkom en gezellig gevoel. Gefascineerd kijken we naar de verschillende openhaarden, zit er nu een vlam in of niet? Later op de avond komen we achter het antwoord.

Fine dining bij restaurant Sky56 in Arnhem
Fine dining at Sky56 Arnhem

De Amuses van Restaurant Sky56 smaken naar meer!

De eerste amuse staat voor ons: twee prachtig opgemaakte oesters, één echte en één vega optie, die is gemaakt van een paddestoel. Zelf ben ik dol op oesters en mijn hart maakt altijd een sprongetje wanneer ik deze ergens op het menu zie staan. Om dan ook een vegetarische versie te proeven was erg leuk en bijzonder. Zoals ik al zei ligt de nadruk bij restaurant Sky56 op vegetarische gerechten. Geef je bij binnenkomst aan dat je een vegetarisch dieet volgt dan zal je geen vlees-, of visgerechten geserveerd krijgen. 

Na nog een amuse van gerookte watermeloen (zo lekker!) en bloemkool volgen er nog meer smaakvolle gerechten.

Fine dining Arnhem
Fine dining Arnhem

Bloemen plukken bij restaurant Sky56

Tijdens het wachten op onze volgende gang brengt maître Thijs ons een klein boeketje nieuwe bloemen voor op tafel. ‘Wat attent’, dacht ik nog. Maar wat ik toen niet wist is dat deze eetbare bloemen deel uit maakte van ons volgende gerecht. Een flatbread/crepe, versierd met dotjes avocado-, en sriracha saus. Optioneel kunnen we zelf dit gerecht verrijken met kleine bloemen die voor ons staan. Nou, dat hoef je mij geen twee keer te vertellen. Dit flatbread smaakte ook ontzettend lekker én zag er door de bloempjes super fleurig uit. 

Restaurant Sky Arnhem
Restaurant Sky Arnhem

Hoeveel gangen heeft dit menu?

Wij zijn de tel inmiddels kwijt, hoeveel gangen heeft dit menu? ‘Oh, we zijn nog lang niet klaar hoor’ vertelt de vriendelijke serveerster ons. Ze vertelt ons over de heerlijke gerechten en bijpassende wijnen en over hoe ze terecht kwam bij Sky56. ‘Hier ben ik helemaal op mijn plek’ zei ze, en dat is te zien, net als bij maître sommelier Thijs.

De volgende gerechten bestaan uit wortelstructuren met langoustine of soubise, ree met de lekkerste aardpeer aardappeltjes ooit, een gerecht met paddestoelen én nog een met pompoen tartaar.

Eten bij Sky56 Arnhem
Luxe dineren bij Sky 56 Arnhem

Tijd voor het toetje

Dan is het nu toch echt tijd voor het toetje. Wederom is de presentatie om door een ringetje te halen. Dit gerecht met abrikoos en limoen chocolade is een perfecte afsluiting voor deze heerlijke avond. Wij hebben genoeg gegeten en genoten van de setting, de smaken, de beleving én de gehele ‘fine dining’ experience. Wat een prachtige zaak is Sky56. 

Naast dat de gerechten de ster van de avond zijn, moet ik ook benoemen dat de goede zorgen van het personeel nét zo veel waard zijn. Ze hebben ons écht in de watten gelegd waardoor wij een fantastische culinaire avond hebben beleefd. Ontspannen en een beetje rozig verlaten wij het pand. Maar niet voordat ik nog even mijn hand in de open haard heb gestoken om uit te zoeken hoe het nu zit met die vlam. Deze voelt niet warm aan. ‘Dat komt door de waterstof’ zegt Thijs. Ohh.. dus dat is het! Dan weet ik dat ook weer, en lig ik daar vannacht niet wakker van ;).

Website Restaurant Sky56

Instagram Restaurant Sky56

Eten bij Sky56 Arnhem
sky56 Arnhem

Klik op een foto hieronder voor meer blogs over Arnhem

Toerisme in Arnhem
Eten en drinken in Arnhem
Evenementen in Arnhem