Over Ons

Over ons

Hoe zijn we gestart?

Het gebrek aan Engelse informatie over Arnhem stoorde oprichtster Petra Dielman zo dat ze in 2015 besloot om een blog te starten met informatie over Arnhem vanuit een ‘local point of view’.
Een jaar later werd in park Sonsbeek de internationale kunstmanifestatie Sonsbeek’16 transACTION georganiseerd. Naar aanleiding daarvan verschenen er veel mooie muurschilderingen in de stad. Die zijn prachtig en we wilden dat zoveel mogelijk mensen ze
zouden zien. Zo ontstond onze eerste tour. Deze ‘Street Art Tour’ is nog steeds één van onze meest populaire tours.

Sindsdien zijn er andere muurschilderingen toegevoegd aan de muren in de stad, waardoor onze muurschilderingen stadswandeling steeds verandert en altijd interessant blijft.

Onze passie is om informatie te delen voor mensen die interesse hebben in Arnhem: expats, toeristen, studenten en inwoners. De manier waarop we deze informatie het meest willen delen is via rondleidingen door de stad en blogs.

De rondleidingen die we aanbieden zijn zeer geschikt voor zakelijke evenementen, scholen, vrienden of familiebijeenkomsten.
We kunnen elke tour op maat maken om aan uw behoeften te voldoen. Een klant wilde bijvoorbeeld een bustocht in Arnhem voor zijn groep van 100 mensen, dus we hebben er een voor hem gemaakt.

Wil je dat wij je bar / restaurant / museum / hotel / winkel toevoegen aan de website of heb je een aankomend evenement? Laat het ons weten via info@arnhemlife.nl en wij nemen contact met je op.

Onze Lokale Gidsen

About ArnhemLife Petra Dielman

Petra

Hallo, mijn naam is Petra Dielman, oprichter van ArnhemLife. Als je een rondleiding boekt of een vraag hebt, zal ik je waarschijnlijk antwoorden. Ik hou ervan om voor mensen te zorgen en te streven naar de best mogelijke klantenservice. Ik ben trots op de beoordelingen die we in de loop der jaren hebben verzameld en ik hoop dat je er een wilt achterlaten na het boeken van een van onze tours!

Ik ben Airbnb-host, lid van de straatnamencommissie in Arnhem en bezoek graag andere steden om daar de mooiste plekjes te fotograferen.
Ik ga ook als gids op pad. Mijn specialiteit komt écht naar voren tijdens een Street Art Tour. Ook ken ik veel leuke feiten en weetjes over Arnhem die ik graag met je deel.

Ruud de Bie Gids ArnhemLife

Ruud

Mocht je een slag om Arnhem tour boeken zou ik de gids kunnen zijn: Ruud de Bie geboren en getogen in Arnhem. Ik neem je mee naar plaatsen in Arnhem, Oosterbeek en/of Wolfheze waar
veel is gebeurd tijdens de september dagen in 1944.

Aan de hand van o.a. foto’s uit 1944 laat ik op locatie details zien waar men anders aan voorbij loopt of rijdt. Op locaties in Oosterbeek/Arnhem waar het nu rustig en vredig toeven is vertel ik
verhalen van de strijd ter plekke in september 1944 tijdens de Slag om Arnhem. Waar zijn ze de Rijn overgestoken? Het huis van Kate ter Horst (Angel of Arnhem).

Heb je specifieke vragen met betrekking tot personen of legeronderdelen uit die periode? Ik zoek het uit en neem je mee naar de plekken waar men toen heeft gevochten. Ik hoop dat je
aan het einde van de tour een bredere kijk hebt het verloop van de Slag om Arnhem. Ik zal zeker niet volledig zijn maar er zal zeker meer inzicht zijn ontstaan.

Frank

Mijn naam is Frank. Ik ben een geboren en getogen in Velp en opgegroeid met verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de stad Arnhem. Ik geef naast de Slag om Arnhem Tour ook andere stadswandelingen. Ik heb heel lang op de Korenmarkt, Arnhems uitgaansplein, gewerkt en ben nu werkzaam als teamleider Onderwijs in het MBO.

De interesse voor de stad Arnhem en Market Garden komt voort uit mijn familie. Mijn opa en oma zijn in de nadagen van 1944 samen met hun gezin gevlucht uit de stad. Later kwamen zij weer terug om zich sterk te maken voor de wederopbouw van Arnhem. De familie van mijn
vaders kant is in de stad gebleven, en woonde in één van de buitenwijken in de buurt van Burgers’ Zoo.
De kennis opgedaan vanuit mijn familie en mijn eigen inzichten zorgen voor de fascinatie om dit over te brengen op andere mensen die geïnteresseerd zijn in onze mooie stad.

Ik verheug mij erop om met u op pad te gaan en u onze stad in al haar pracht en praal wat beter te leren kennen.

Frank Arnoldus Gids ArnhemLife

Willem

Hallo, mijn naam is Willem Huetink en ik ben sinds 2021 gids voor ArnhemLife. Ik ben historicus, oud docent geschiedenis en als vanzelfsprekend geïnteresseerd in de geschiedenis van Arnhem. Mijn specialisatie is de 19e en vroege 20ste eeuw. Daarover heb ik ook gepubliceerd. Ik ben redacteur van de Arnhemse Monumentenreeks. Voor ArnhemLife gids ik de Market Garden wandeling en de Street  Art tour. Maar natuurlijk kan ik ook andere wandelingen in Arnhem verzorgen. Er valt immers genoeg te zien en te vertellen over onze prachtige stad. Maatwerk is dus altijd mogelijk.

Mijn andere passies zijn de wijn en de muziek. Ik heb de Wijnacademie gedaan en verzorg wijnproeverijen en workshops over wijnproeven via mijn Bureau voor Wijnaangelegenheden. En ik speel basgitaar in verschillende Arnhemse bands.

Hopelijk zien we elkaar snel!

Willen Huetink Gids ArnhemLife
Crime tour Arnhem gids Bart

Bart

Mijn naam is Bart Steenkamer, ik ben niet geboren maar wel getogen in Arnhem. Vanaf mijn kleutertijd woon ik al in Arnhem, voor het grootste deel in en rond het centrum. Ik heb een grote passie voor geschiedenis en ik draag dat ook graag over aan mensen. Arnhem is een fantastische stad om over te vertellen en om dingen te laten zien. Geschiedenis, criminaliteit, cultuur, natuur, Arnhem zit vol met verhalen.

Boek je de Crime tour of de Slag om Arnhem 1813 tour? Dan ga je sowieso met mij op pad!

Niels Borgonjen ArnhemLife gids

Niels

Hallo allemaal, mijn naam is Niels Borgonjen. Na een paar jaar in Praag te hebben gewoond, gewerkt en ontdekt ben ik sinds juli ’21 weer terug in het prachtige Arnhem!

Het kan zijn dat je me tegenkomt in een van de volgende tours: Street Art en Highlights van Arnhem. Vaak worden deze tours een beetje gecombineerd als ik hem doe, omdat ik graag veel en enthousiast vertel. Het wordt sowieso een gezellige tour! Graag tot snel bij een van de tours.

David

Hallo, mijn naam is David van Buggenum. Al het begin van de jaren 80 ben ik geïnteresseerd in de gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. In de loop der jaren had ik het geluk veel van de veteranen te ontmoeten die het gebied (en ons huis) elk bezocht september voor de herdenkingen.

Geboren en getogen in Australië, en dus Engels kunnen spreken, heeft me geholpen om die contacten te leggen. Door middel van opgenomen verhalen, correspondentie, documenten en foto’s schreef ik twee boeken over het verhaal van B Company – 2nd Parachute Battalion in Arnhem.

Ik vind het de moeite waard om de meer persoonlijke/menselijke verhalen van de mannen te combineren met het grotere totaalbeeld. Afgezien van het bovenstaande ben ik geïnteresseerd in de resterende kenmerken in het landschap die een link hebben met de strijd en vandaag nog te zien zijn.

David van Buggenum

Thijs

Mijn naam is Thijs van der Laan, geboren en getogen in Friesland, sinds 1982 woonachtig in Doorwerth.
Na een lange carrière als officier bij de Koninklijke Landmacht ben ik sinds 2012 beschikbaar als gids (voor nationale en internationale gezelschappen) in het kader van de slag om Arnhem. Ik ben
gerechtigd tot het dragen van de Nederlandse Rode Baret, het symbool van de 11 e Luchtmobiele Brigade.
Daarnaast ben ik meervoudig veteraan. Tijdens mijn loopbaan heb ik altijd een bijzondere interesse gehad in (militaire) geschiedenis.
Naast het werk voor Arnhem Life ben ik ook vrijwilliger voor het Airborne museum in Oosterbeek en ben ik, als bestuurslid betrokken bij meerdere Airborne gerelateerde organisaties.
Mijn tours doe ik te voet, op de fiets, op de MTB en met kleine gezelschappen in de auto of met (mini)busjes. In tijd variërend van 2 uur tot de hele dag.

Thijs van der Laan ArnhemLife gids
ArnhemLife gidsen

Weet jij veel over Arnhemse architectuur? Is mode je ding en wil je je kennis delen over Arnhemse mode ontwerpers? Heb je een andere interesse die een toffe tour kan voortbrengen? Neem dan even contact op via info@arnhemlife.nl en wie weet behoor ook jij binnenkort tot het ArnhemLife gidsen team.

Reviews

ArnhemLife Google Reviews