Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Ben jij dol op buiten de deur dineren en ben je nog niet bekend met restaurant Sky? Lees dan snel even verder. Disclaimer: voor je het weet maak je een reservering en heb jij er een nieuw favoriet restaurant in Arnhem bij. Voor een culinaire verwennerij moet je bij Sky aan de Rijnkade in Arnhem zijn!

Op een heerlijke na-zomeravond melden wij ons bij de entree van het restaurant. ‘Waar willen jullie zitten?’. Na een lichte twijfel kiezen wij niet voor binnen of het terras onder de luifel, maar net aan de overkant van de straat, het terras met uitzicht over de Nederrijn. ‘Zolang het nog kan, lekker buiten’ zeggen wij al knikkend tegen elkaar.

3, 4 of 5 gangen verrassingsmenu

Al snel staat er een heerlijke wijn voor onze neus en bestuderen we de menukaart. Jammie, daar staan zoveel lekkere dingen op! Keuzes maken, altijd moeilijk, maar… daar hebben ze wat op gevonden bij Sky: je kan ook kiezen voor een 3, 4 of 5 gangen verrassingsmenu. Wij kozen voor de middelste optie en verheugden ons op de gezellige avond.

Fijne ongedwongen sfeer bij restaurant Sky

Wat ons opvalt is dat er bij Sky een fijne ongedwongen sfeer hangt. Het restaurant ademt luxe en ook op de kaart zie je dat terug. De bediening is zeer vriendelijk en weet waar hij/zij het over heeft. Je bent écht een avondje uit, dit is niet zomaar een restaurant voor een snelle hap, maar één waar je een hele avond kan vertoeven. Om ons heen zien we ook dat de andere gasten het naar hun zin hebben. Restaurant Sky is een stuk chiquer dan de restaurants in de buurt, en het oog voor detail mag ook zeker benoemd worden. De bediening ziet je écht, het is niet nodig om te vragen of je nog een drankje mag bestellen, dat zien ze zelf. Net als dat wanneer je een schoon servet nodig hebt of je je bordje leeg hebt, en het tijd is voor de volgende gang. Iets dat lang niet meer vanzelfsprekend is in de horeca.

Wij starten met een lekkere amuse: een ‘hapje’ dat naast heel lekker, de spijsvertering de smaakpapillen op gang te brengen. Dit kleine visgerechtje smaakt naar meer. Al snel volgt een plateau met 6 oesters. Oh, als je me ergens blij mee kan maken, dan zijn het oesters. De lichte hint aan de ober bij het bestellen van ons verrassingsmenu is goed doorgekomen zie ik! (De hint was: ik lust géén paprika, maar ZEKER WEL oesters.. wink, wink.. )

Proosten op het goede leven

Echt genieten, zeggen we tegen elkaar. We proosten nog een keertje op het goede leven en babbelen wat verder over de week en wat ons bezig houdt. Ook is mensen kijken die op de kade lopen, leuk om te doen en een goede bezigheid terwijl de chef in de keuken druk is met onze volgende gang.

Kleine hapjes om zo lang mogelijk te genieten

De eerste échte gang van ons 4 gangen menu is de zalm gravad lax met mierikswortel, gekonfijte ui, mosterd-dille vinaigrette en komkommer. We nemen kleine hapjes want we willen zo lang mogelijk genieten van dit mooie en lekkere gerecht. De verschillende smaken passen zo goed bij elkaar. Dit gerecht is nu al favoriet. Op naar het volgende gerecht, zou dat net zo lekker zijn?

We zien de ober het restaurant uitlopen met twee borden, onze 2e gang misschien? Wat zijn wij nieuwsgierig! Wat zou het zijn? Het is een stukje buikspek met paksoi en een heerlijke mosterdsaus. Om je vingers bij af te likken! Ik heb natuurlijk mijn bestek gebruikt aangezien dit een nette tent is en ik hier nog wel eens terug wil komen. Vingers aflikken is er dus niet bij vanavond.

Black angus ribeye met een heerlijke jus de veau

Ook het 3e gerecht is een schot in de roos: we hebben het echt getroffen met dit 4 gangen menu. Het bord is gevuld met een stuk black angus ribeye met een heerlijke jus de veau, een knapperige rosti en verse paddenstoelen. Dit gerecht bracht ons al een beetje in de herfstsfeer, ook omdat we nog buiten zaten, het begon te schemeren en toch een beetje frisser werd. Mijn tafeldame en ik maakten de afspraak om snel weer terug te komen bij Sky om het wildmenu te proberen.

We hebben nog een klein beetje ruimte in onze buik voor het toetje. Dit is ook weer een lust voor het oog en een heerlijke afsluiter van ons 4 gangen keuzemenu. Wat zijn wij in de watten gelegd! Tijdens dit schrijven kijk ik zo af en toe naar de foto’s die ik maakte van de gerechten en het water loopt me alweer in mijn mond.

Bedankt, Restaurant Sky! Wij hebben een fantastische avond bij jullie gehad. We komen snel terug en hopen binnenkort ook jullie nieuwe restaurant Cielo te verkennen (in het pand naast Sky).

Wat kan je nog meer doen bij Sky?
-Je bruiloft vieren
-Of je gender-reveal party geven
-Je bedrijfsfeest, verjaardag of jubileum vieren

Website Sky
Instagram Sky

ArnhemLife is niet alleen een blog over Arnhem, bij ons kan je ook verschillende stadstours en bedrijfsuitjes in Arnhem boeken! Bekijken ons aanbod en neem vrijblijvend contact op via info@arnhemlife.nl voor een offerte.

Modekwartier / Klarendal Wandeling In Arnhem

Spannend en indrukwekkend bedrijfsuitje in Arnhem

Street Art stadswandeling + High Tea in Arnhem

Kroegentocht Arnhem

Crime Stadswandeling Arnhem

Slag Om Arnhem Stadswandeling

Aanhaak Stadswandeling Arnhem

Met je Museum Jaarkaart naar Arnhem

Bezoek de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek de Stockdagen in Arnhem

Airborne Museum Hartenstein: Een Gedenkplaats voor de Slag om Arnhem

Bricks of Arnhem op pad met ArnhemLife