Met je Museum Jaarkaart naar Arnhem

Museum in Arnhem

Met je Museum Jaarkaart naar Arnhem

Waar kan je allemaal terecht?

Ontdek de culturele parels van Arnhem met je Museum Jaarkaart! Deze bruisende stad biedt een schat aan musea en culturele bezienswaardigheden die je kunt verkennen zonder extra kosten.

Met jouw Museum Jaarkaart in Arnhem kun je een onvergetelijke culturele reis maken zonder je zorgen te maken over toegangsprijzen. Stap in de wereld van kunst, cultuur en geschiedenis en laat je betoveren door wat deze inspirerende stad te bieden heeft. Beleef Arnhem op een geheel nieuwe manier met jouw Museumpas.

‘Gratis’ musea in en bij Arnhem

Er zijn veel ‘gratis’ musea in en bij Arnhem te vinden. Verlies jezelf in het Kröller-Müller Museum, gelegen in het prachtige Nationale Park De Hoge Veluwe (waar je wel een ticket voor moet kopen), en bewonder de uitgebreide collectie van Vincent van Gogh, samen met talloze andere meesterwerken.

Ga vervolgens naar het Nederlands Openluchtmuseum, waar je wordt meegenomen op een reis door de Nederlandse geschiedenis, van ambachtelijke tradities tot authentieke gebouwen uit verschillende tijdperken.

Voor de liefhebbers van moderne kunst is er het Museum Arnhem, waar spraakmakende tentoonstellingen en hedendaagse kunstwerken je zeker zullen boeien.

Ook in het Nederlands Watermuseum is je Museumkaart geldig. Het Watermuseum in Arnhem is een boeiend en educatief museum dat bezoekers onderdompelt in de wereld van water. Het museum biedt interactieve tentoonstellingen en activiteiten om inzicht te geven in de rol van water in ons dagelijks leven, de waterkringloop, waterbeheer en duurzaamheid.

En we zijn er nog niet…

Het letterlijke hoogtepunt van Arnhem zal je bezoek zijn aan de Eusebiuskerk in het centrum van de stad. Bezoek de krochten van de kerk, leer meer over Hertog Karel van Gelre én ga met de lift naar 60 meter hoogte om je (hoogtevrees) angsten te overwinnen op de twee glazen balkons, met als beloning een prachtig uitzicht over de stad.

Nabij Arnhem, in Oosterbeek, vind je het Airborne Museum. Het Airborne Museum in Arnhem is een eerbetoon aan de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum biedt indrukwekkende tentoonstellingen en authentieke artefacten om het verhaal van de geallieerde luchtlandingsoperatie in september 1944 te vertellen en de moed van de Britse en Poolse troepen te herdenken die vochten voor de bevrijding van Nederland.

Er staat nog een oorlogsmuseum in deze lijst. Museum Bronbeek in Arnhem is een historisch en cultureel museum dat gewijd is aan het koloniale verleden van Nederland, met een specifieke focus op het voormalige Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Het museum toont een uitgebreide collectie objecten en documenten die het leven en de geschiedenis van KNIL-militairen en hun band met voormalig Nederlands-Indië belichten.

Als laatste op de lijst: Huis Zypendaal. Huis Zypendaal is een prachtig landhuis in Arnhem, omgeven door een schilderachtig parklandschap. Het huis biedt bezoekers een glimp van de rijke geschiedenis van de Nederlandse aristocratie en toont elegante interieurs en kunstcollecties die de levensstijl van vroegere bewoners weerspiegelen. Huis Zypendaal is niet zo vaak open, dus check voor je bezoek aan Arnhem of je hier terecht kan.

Weekendje Arnhem? Wat Een goed idee!

Wil je alle musea hierboven bezoeken? Dan ben je wel een paar dagen zoet. Boek daarom een weekendje in Arnhem.

Ben je op zoek naar een hotel? Kijk dan snel even hier wanneer je een hotel wilt boeken in Arnhem.

Onze top 5 hotels in Arnhem:

Walburgis Residenties

Hotel Haarhuis

Ibis Styles Hotel

Desing Hotel Modez

Boutiquehotel The Church

 

Stadswandeling in Arnhem met gids

Bij ArnhemLife kan je terecht voor het boeken van verschillende stadswandelingen in Arnhem. Wat dacht je van een Hoogtepunten in Arnhem wandeling, Muurschilderingen tour of wil je misschien meer te weten komen over de Slag om Arnhem? Onze gidsen staan voor je klaar, en we hebben trouwens nog veel meer verschillende tours die we aanbieden op onze ArnhemLife webiste. Welke tour spreekt jouw het meeste aan?

Liever (budget) zonder gids op pad?

Je kan verschillende stadswandelingen ook met een route lopen, deze kan je vinden in onze webshop. Voor een kleine prijs leer je Arnhem beter kennen en zie je meer dan wanneer je op eigen houtje op pad zou gaan. Jij wil toch ook het maximale uit je bezoek aan Arnhem halen?

Lees in onze blogs hieronder wat je in Arnhem nog meer aan leuke dingen kan doen, waar je lekker kan eten en drinken én leer meer over de geschiedenis van Arnhem.

Aanhaak Stadswandeling Arnhem

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Bezoek de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek de Stockdagen in Arnhem

Airborne Museum Hartenstein: Een Gedenkplaats voor de Slag om Arnhem

Spannend en indrukwekkend bedrijfsuitje in Arnhem

Street Art stadswandeling + High Tea in Arnhem

Bricks of Arnhem op pad met ArnhemLife

Parkeren bij een vliegveld vanuit Arnhem – alle info & tips