Bijzondere overnachting in Arnhem

Bijzondere overnachting Arnhem

Bijzondere overnachting in Arnhem

Bezoek je binnenkort deze stad en zoek je een bijzondere overnachting in Arnhem? Een keer niet slapen in een standaard suf hotel? Lees dan snel even verder.

Wij hebben namelijk de 5 tofste en meest bijzondere slaapplekken in Arnhem voor je op een rijtje gezet. Welke zou jij kiezen?

Walburgis Residenties: een bijzondere overnachting in Arnhem

Om een kerk alleen nog een kerk te laten zijn is tegenwoordig bijna niet meer te doen. Geregeld worden kerken te koop aangeboden en zo ging dat ook met de St. Walburgiskerk in Arnhem waar de Walburgis Residenties gevestigd zijn. Voor bijna 1 miljoen euro kocht een particulier de kerk, en daarmee startte ook het plan om van de oudste kerk van Arnhem een bijzondere slaapplek te maken. 

Medio 2021 opende de Walburgis Residenties haar deuren voor het publiek. Er kan geslapen worden in 6 luxe kamer met thema’s zoals ‘Romeins Fort’, ‘Burgers’ Zoo’, ‘Kröller Müller’ en de ‘slag om Arnhem’. In de kamers, die allemaal het teken ‘duurzaam’ hebben, is plek voor 2 tot 4 personen. Elke kamer beschikt over een compleet uitgeruste keuken met kookplaat, oven, koelkast en vaatwasmachine.

De kamers zijn te vinden in de twee torens van de St. Walburgiskerk. Boek je een grande suite, dan kun je zelfs gebruik maken van de ruimte bovenin de toren met prachtig uitzicht over Arnhem. Hier staat een picknicktafel waar je in de zomer lekker lang aan kan borrelen. Écht een unieke overnachting in Arnhem dus!

In de kerk zelf kun je binnenkort een nieuw museum vinden. Dit museum gaat over WW2 en heeft als thema de bezetting van Arnhem. 

In Arnhem zijn trouwens best veel musea te vinden! Wil je weten welke? Klik dan op deze link.

*Foto’s door ArnhemLife

Het Drijfpaleis: een bijzondere overnachting in Arnhem

Altijd al eens op een woonboot willen slapen? Dit is je kans! 

Wij van ArnhemLife organiseren stadswandelingen en bedrijfsuitjes. Geregeld nemen we groepen mee op pad door Arnhem en wanneer we dan langs het Drijfpaleis van Ruud komen stoppen we altijd even om deze unieke slaapplek onder de aandacht te brengen. 

Deze door Ruud zelfgebouwde romantische woonboot in fantasie-Italiaanse stijl ligt verscholen achter een grote mozaïek terrastuin aan het eind van de stadskade. Hier heerst het hele jaar door een vakantiegevoel! Ervaar de rust van het stromende water, de brood bedelende meeuwen en eenden, vissende futen en soms een ijsvogeltje. Langsvarende vracht- en cruiseschepen zorgen voor een zachte deining.

Heb je een kattenallergie, dan heb je pech. Katten Hendrik en Frankie zijn namelijk ook aanwezig op dit drijfpaleis. Dit is de slaapplek met een 4,8 review score, de hoogste/beste in deze lijst. 

In de winter sluit deze toffe B&B maar vanaf april kun je weer een boeking plaatsen.

*Foto’s door Drijfpaleis en Astrid Steurs (instagram)

Hotel Modez: een bijzondere overnachting in Arnhem

Dit unieke Hotel Modez bevindt zich op zo’n 10 minuutjes lopen van het centrum van Arnhem en tevens op de rand van het Arnhemse Modekwartier. Elke kamer is anders en soms zelfs compleet hysterisch! Studio Piet Paris (mode-illustrator) bedacht het geweldige hotelconcept, ontwierp het logo en is verantwoordelijk voor de art direction.

Voor de inrichting van de kamers van het hotel heeft Paris een aantal Nederlandse modeontwerpers gevraagd, van wie een groot deel studeerde aan de Arnhemse kunstacademie of een atelier heeft in de stad. De naam Modez komt voort uit de samenstelling Mode, Design en ArtEZ, voorheen de Arnhemse kunstacademie. Ruim dertig Nederlandse modeontwerpers en vormgevers verbonden hun naam aan een kamer en bedachten verrassende concepten die hun stijl karakteriseren.

Je kan dus slapen in een kamer die bijvoorbeeld ontworpen is door Bas Koster, Spijkers & Spijkers of Piet Paris. Een must voor iedere ‘fashionista’ die een bezoek brengt aan Arnhem.

En als je er toch bent… beneden zit café/restaurant Caspar. Dat is ook écht een aanrader voor een hapje en een drankje. Buiten zit je lekker op het ruime terras onder de bomen. In de lente en zomer doen wij dat het liefste iedere week. Gelukkig is het binnen ook gezellig dus daar zitten we dan in de herfst en winter ;).

*Foto’s van Hotel Modez (instagram)

Ontdek Arnhem met een stadswandeling

Als je dan toch in Arnhem bent… Leer de stad beter kennen met één van onze stadswandelingen! In ons assortiment o.a. de hoogtepunten van Arnhem tour, Street Art wandeling, Crime tour en Slag om Arnhem (dag)tour.

Op pad in Arnhem kan via ArnhemLife op verschillende manieren. Bezoek je Arnhem met een groep, dan kan je een stadswandeling boeken met één van onze gidsen. Deze local guide vertelt je alle in’s en out’s over de stad.

Ga je met een kleine groep, dan is een downloadbare route misschien een betere optie. Je krijgt na betaling een PDF met daarin de info van de route en een link naar Goolge Maps. Het makkelijkste is dan, wanneer je op pad gaat dan één persoon de route beheerd en een ander de tekst die bij de verschillende stops horen opleest.

Gedurende het jaar bieden wij verschillende ‘aanhaak wandelingen’ aan. Je kan dan een kaartje kopen om mee te gaan met onze gids voor een stadswandeling. Er zijn verschillende thema’s beschikbaar zoals het Modekwartier/Klarendal, crime, slag om Arnhem 1944, hoogtepunten van Arnhem, street art én slag om Arnhem 1813. Welke spreekt jouw het meeste aan?

Hotel The Church: een bijzondere overnachting in Arnhem

Hotel The Church is de 2e omgebouwde kerk in deze lijst. In deze voormalige Evangelisch-Lutherse waan je je nu in Oosterse sferen. De kamers ‘hangen’ boven het restaurantgedeelte, dus wanneer je iets te diep in het glaasje hebt gekeken tijden het diner (van de bruiloft die je bezoekt of het dansfeest dat er gaande is), dan ben je zo ‘thuis’.

Het interieur van de voormalige kerk uit 1895 is door eigenaar Kreger en het ontwerpersduo Kokke & Hartman duurzaam hergebruikt. Kreger heeft in samenwerking met Kokke & Hartman het casco van de kerk intact gehouden. Wat is toegevoegd, is later ook weer spoorloos te verwijderen. De hotelkamers ‘zweven’ in de kerk. Het zijn losse vierkante huisjes op hoge palen die vastzitten in beton dat in de kelder van de kerk is gestort. Om de energievraag te minimaliseren hebben Kokke & Hartman de hotelkamers dubbel geïsoleerd, uitsluitend ledlampen gebruikt en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning ingezet.

Slapen in dit hotel zal je niet snel vergeten! Binnen 5 minuten lopen sta je in het centrum van Arnhem dus na het shoppen hoef je niet ver met je tassen te sjouwen ;).

*Foto’s van The Church en ArnhemLife (instagram)

Hotel Molendal: een bijzondere overnachting in Arnhem

Dit hotel verdient ook een plekje in onze lijst. De kamers zijn sfeervol ingericht maar wat dit hotel bijzonder maakt is in onze ogen het pand zelf. Het pand van Hotel Molendal was het eerste huis in de Transvaalbuurt in Arnhem. De Transvaalbuurt is de eerste wijk die in het begin van de 20e eeuw ten noorden van de spoordijk is ontwikkeld en ligt vlakbij Sonsbeek Park. Geheel in stijl met de toenmalige opvattingen over de status van de stad, moest het een wijk worden die aantrekkelijk was voor de ‘betere stand’. De wijk heeft nationale bekendheid gekregen door de vorm en de stijl van de woningbouw, die ontworpen is door de Haags/Arnhemse architect Willem Diehl (1876 – 1959).

Een ommetje door de buurt en de naastgelegen Burgemeesterswijk is dan ook geen straf. Je kijkt je ogen uit. Hotel Molendal ligt aan de St. Jansbeek, dit is misschien wel het meest pittoreske plekje in Arnhem.

*Foto’s Hotel Molendal en Sjoerd Wiltjer (instagram)

ArnhemLife Google Reviews

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Modekwartier / Klarendal Wandeling In Arnhem

Spannend en indrukwekkend bedrijfsuitje in Arnhem

Street Art stadswandeling + High Tea in Arnhem

Vegan falafel eet je in Arnhem bij FLFL

Royals in Arnhem

Restaurant Momento in Arnhem

Audrey Hepburn in Arnhem

Kroegentocht Arnhem

Crime Stadswandeling Arnhem

Slag Om Arnhem Stadswandeling

Hoogtepunten van Arnhem Stadswandeling