Lokale Markt in Arnhem

Lokale Markt in Arnhem

Het is altijd leuk om de ​​lokale markt in Arnhem te bezoeken. Een van mijn favoriete dingen om te doen is op zaterdagochtend naar het stadscentrum gaan en vers fruit en groenten voor de week kopen. Meer dan eens koop ik (bijna) meer dan ik mee naar huis kan nemen. Meestal heeft dit te maken met een watermeloen (ze zijn zo zwaar!).

In deze blog vertel ik waar je deze lokale markten in Arnhem kunt vinden en vertel ik je ook over de bijzondere markten die we hier hebben zoals de Sonsbeek Markt of de Hommelse Markt.

Wekelijkse warenmarkt in Arnhem

De grootste wekelijkse warenmarkt van Arnhem is elke vrijdag (200 stands) en zaterdag (100 stands) te vinden op de Markt (voorheen op het Kerkplein). De markten verschillen een beetje tussen de twee dagen. Op beide dagen zijn er veel kraampjes met groenten en fruit maar alleen op vrijdag zijn er ook kraampjes met stoffen en kleding, planten, schoenen en snoepkraampjes.
Niet alleen kun je fruit en groenten kopen, op de markt vind je ook kraampjes met bloemen, kazen, brood, eieren, vis en een paar kraampjes met alleen biologische producten.
*TIP* Je kunt een koopje doen als je je spullen aan het einde van de (markt)dag koopt. Producten kunnen kleine beschadigingen hebben of verlopen in het weekend. De standhouder wil van deze producten af ​​en dat is in uw voordeel!

Openingstijden:
Vrijdag: 08:30 tot 13:00
Zaterdag: 08:30 tot 17:00

Elke laatste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 17.00 uur (mei t/m oktober) is er ook een kunstmarkt bij de Eusebiuskerk.

Op dinsdag koop je verse groenten en fruit op de kleine markt, gelegen aan de Jansplaats tussen 08:30 en 15:00

ArnhemLife Stadstours en bedrijfsuitjes

Wist je dat je op onze website naast informatie over Arnhem ook info kan vinden over het boeken van stadstours en bedrijfsuitjes in Arnhem. Wij doen niets liever dan laten zien hoe mooi en leuk het in Arnhem is. Wat dacht je van een hoogtepunten van Arnhem wandeling? Een street art tour of Slag om Arnhem tocht? Ook onze Hap en Stap tour is populair. Wil je meer informatie over één van onze tours, neem dan vrijblijvend contact op via info@arnhemlife.nl

De Markt in Arnhem op zijn oorspronkelijke plek

Eind dit jaar (2016) keert de markt terug naar zijn oorspronkelijke plek: De Markt. Dit omdat het Kerkplein niet meer beschikbaar is. Binnenkort start de bouw van het nieuwe FOCUS arthouse/bioscoop en het grote plein zoals we dat nu kennen zal er niet meer zijn.

Mensen bezoeken al jaren en jaren de wekelijkse markten. Dit stamt nog uit de tijd dat er nog nauwelijks winkels waren. Handel in goederen gebeurde eeuwenlang op straat, op deze locatie.

Hieronder de transformatie van de Eusebiuskerk tussen 2017 en 2019.

Het vrije zicht op de kerk wordt nu geblokkeerd door bioscoop ‘Focus’.

Sonsbeek Markt

Ga elke laatste zondag van de maand tussen 11.00 en 17.00 uur naar het Sonsbeekpark en slenter langs de kraampjes op de Sonsbeek Markt. Deze markt is als een straatmarkt, foodtruckfestival en muzikaal evenement in één! Het eten is biologisch en de meeste producten worden gemaakt door lokale of kleine bedrijven. Kijk hier voor de Sonsbeek Markt data.

Hommelsemarkt

Ook deze lokale markt in Arnhem is een bezoekje waard. Elk jaar op Hemelvaartsdag kun je terecht op de Hommelsemarkt in het St Marten/Sonsbeekkwartier. Deze 2 kilometer straatmarkt is een traditie voor veel mensen die in en rond Arnhem wonen. Jaarlijks bezoeken zo’n 50.000 mensen de markt. De truc is om er zo vroeg mogelijk te zijn. Dat betekent vroeg opstaan ​​op je vrije dag, maar het is een goed excuus om ontbijt en koffie te halen bij een van de lunchrooms in de buurt.

Koningsdag markt

Koningsdag in Nederland: Oranje gekleed gaan doet geen wenkbrauwen fronsen en een kater hebben van de avond ervoor (Koningsnacht!) is bijna onoverkoombaar. Tijdens Koningsdag vind je overal in de Arnhem veel activiteiten. Kinderen en volwassenen kunnen een kraam huren en zich ontdoen van wat rommel die zich de afgelopen jaren heeft opgehoopt. Een koopje is snel gevonden: mensen die hun waar verkopen willen niets meer mee naar huis nemen dus aan het einde van de dag kun je nog best wat afdingen.

Net als op de Hommelsemarkt moet je er vroeg zijn, zodat je wat ruimte hebt om te lopen en de beste items te pakken te krijgen. Koningsdag is op 27 april. Dit veranderde een paar jaar geleden toen we van een koningin naar een koning veranderden. Koninginnedag viel altijd op 30 april en dat is wat oudere reisgidsen zeggen. Dit zorgt voor trieste toeristen die op 29/30 april allemaal in oranje gekleed aankomen.

Foto’s hieronder: Koningsdag Arnhem.

Neem een kijkje bij ons tour aanbod: