Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

…wanneer je 1 of 2 dagen in de stad bent.

Met deze ‘Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem’ haal jij het meeste uit je bezoek aan Arnhem. Breng je een bezoek aan Arnhem voor slechts één of twee dagen? Wij hebben een lijst met de leukste ‘Top 10 dingen te doen in Arnhem’ samengesteld. Enkele suggesties over wat je kan doen of plaatsen die je kan bezoeken in Arnhem, naast je bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum of de Koninklijk Burgers ‘Zoo. Haal het beste uit je verblijf in Arnhem door elk nummer op deze lijst af te vinken! Deze bezienswaardigheden in Arnhem zijn zeker een bezoekje waard.

#10

Park Meinerswijk – Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

Stadsblokken-Meinerswijk is een gebied van de uiterwaarden gelegen aan de zuidelijke oever van de Rijn tegenover het centrum van de stad Arnhem. De vroegste sporen van bewoning van het gebied dateren uit de tijd van het Romeinse rijk. In de omgeving zijn er een aantal cultuurhistorische objecten en een wijk genaamd De Praets.

Je hebt niet alleen een prachtig uitzicht op Arnhem centrum, je kunt ook Konik-paarden en Galloway-koeien tegenkomen. Ze zijn vriendelijk maar onthoud dat het nog steeds ‘wilde’ dieren zijn dus zorg ervoor dat je op veilige afstand blijft!

Meinerswijk is mooi in elk seizoen, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang. Breng je camera en begin met verkennen.

#9

Modekwartier – Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

The Fashion district / Modekwartier ligt in het centrum van de wijk Klarendal in Arnhem en is een creatieve wijk die helemaal gewijd is aan mode, design, kunst en eten, met een concentratie aan winkels, workshops, studio’s, galeries, cafés, restaurants en het unieke Hotel Modez.

In het Modekwartier vertellen de ontwerpers elk hun eigen verhaal. Dat maakt winkelen in het Modekwartier zo persoonlijk en aantrekkelijk. De meeste winkels zijn geopend van donderdag tot zondag, maar sommige hebben meer openingstijden. De exacte openingstijden zijn te vinden op de website van het Modekwartier of van de ontwerpers zelf.

Ook kan je gedurende de zomerperiode op verschillende data mee met onze gids die je alles verteld over Klarendal en het Modekwartier. Deze wandeling is ook als groep te boeken op een datum naar wens. Bekijk hier de data en info over de wandeling in Klarendal/Modekwartier.

#8

Molen ‘De Kroon’ – Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

De Kroon of de ‘Klarendalse Molen’ is een torenmolen, gebouwd in 1870 en in goede staat.

Veel mensen zijn verbaasd dat deze windmolen zich in het midden van een wijk bevindt. Het is een aanblik waar toeristen van zouden houden, maar niet altijd weten dat het bestaat. Dat is waarom we het op onze lijst ‘Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem’ hebben gezet!

#7

ArnhemLife Stadstours Met Gids – Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

Wie kan je beter in de stad laten zien dat een lokale gids? We bieden een hele reeks wandel-, fiets- en bustochten aan: hoe zou het zijn om Arnhems muurschilderingen te zien tijdens een stadswandeling of fietstocht? Of combineer cultuur en eten tijdens een ‘Hap en Stap wandeling‘.

Ook kan je op pad met één van onze downloadbare routes. Je gaat dan zelf op pad zonder gids, bepaalt je eigen tijd. Er zijn verschillende routes beschikbaar zoals Street Art, Slag om Arnhem of Hoogtepunten in Arnhem. Welke kies jij?

We willen graag een dag in Arnhem voor je plannen! Kleine groepen of grote zakelijke evenementen, dat maakt ons niets uit, wij maken je verblijf in Arnhem er een is die je niet snel zal vergeten.

#6

Arnhem Centraal Station – Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

In 2015, na bijna 20 jaar (ver)bouwen, was het nieuwe Centraal Station in Arnhem eindelijk klaar. Dit was het wachten meer dan waard! Het futuristische vervoersknooppunt heeft veel reizigers met ontzag vervuld: het moderne treinstation, ontworpen door Ben van Berkel / UNStudio, won verschillende prijzen waaronder de internationale Architizer A + award in de categorie ‘bus- en treinstations’.

Locals gebruiken soms de bijnaam ‘geldput’ voor het treinstation. Met een bouwbudget dat begon met 220 miljoen euro kostte het project uiteindelijk 625 miljoen euro.

Wil je meer weten over dit bijzondere station en hoe deze er vroeger uitzag? Lees dan verder in ons blog over Station Arnhem Centraal.

#5

Markt/Duivelshuis/Sabelspoort – Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

Bezoek de lokale voedsel-, bloemen- en vismarkt op de Markt in Arnhem en probeer Nederlandse lekkernijen als ‘haring’, ‘kibbeling’ en alle soorten kazen.

Op de Markt vind je ook een paar prachtige historische gebouwen. Het Duivelshuis bijvoorbeeld. Het Duivelshuis is een 16e-eeuws stadskasteel. Het huis wordt nu het Maarten van Rossemhuis genoemd en maakt deel uit van het gemeentehuis. Het functioneert nu als het kantoor van de burgemeester.

De ‘Sabelspoort’ is een ander historisch juweeltje. De poort werd voor het eerst genoemd in 1357. De Sabelspoort was onderdeel van een kasteel dat werd omringd door een hoge muur met mazen. Later werd de poort ook gebruikt om gevangenen en krankzinnige mensen te beperken.

In 1642 werd de poort hersteld en kreeg hij een renaissancistische gevel aan de stadszijde. In latere jaren werd de poort omsloten door huizen, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog tijdens de Slag om Arnhem werden deze huizen zo zwaar beschadigd dat ze na de bevrijding werden gesloopt en de poort werd vrijgegeven. De poort zelf was ook zwaar beschadigd. In 1952 werd de poort herbouwd. Sindsdien maakt hij deel uit van het aangrenzende provinciehuis van Gelderland.

#4

Park Sonsbeek – Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

Park Sonsbeek als landgoed bestaat meer dan 250 jaar. Voordien was het een beekdal in het bos. Langs de Sint Jansbeek, 750 jaar geleden, stond de eerste watermolen naast de Grote Waterval en bestond het gebied uit verschillende kleine landgoederen. Baron Van Heeckeren heeft die landgoederen samengevoegd tot Park Sonsbeek. Honderd jaar geleden, in 1899, kwam de kern van het landgoed in handen van de gemeente en werd het een openbaar park.

Veel evenementen vinden plaats in Park Sonsbeek, zoals Sonsbeek Avenue, Sonsbeek Mark, Park Open en de Sonsbeek parkrun op zaterdag ochtend. Het is ook een perfecte picknick locatie tijdens een hete zomerdag.

In het park zijn er verschillende locaties waar je een kopje koffie, lunch of diner kunt krijgen.

#3

John Frost Brug/Informatie centrum – Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

Met zijn fenomenale uitzicht op de wereldberoemde John Frost Brug, vertelt Airborne at the Bridge zijn bezoekers de persoonlijke verhalen van de Britse luitenant John Grayburn, de Duitse Hauptsturmführer Viktor Eberhard Gräbner en de Nederlandse kapitein Jacob Groenewoud die hier tijdens de slag vocht en stierf van Arnhem in september 1944.

Airborne at the Bridge is gratis voor alle bezoekers. Je kunt hier ook een kortingskaart kopen voor het Airborne Museum ‘Hartenstein’ in Oosterbeek.

#2

Rozet – Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

Rozet is een bezoek tijdens je verblijf in Arnhem zeker waard. Het gebouw is gratis toegankelijk en een sociaal knooppunt voor veel Arnhemmers. Op niveau -1 vind je het erfgoedcentrum. Het ziet er misschien niet open uit, maar probeer de ingang en je zult zien dat het geopend is. Het erfgoedcentrum vertelt het verhaal van Arnhem. Het kleine gratis museum staat vol met informatie over de rijke geschiedenis tot het heden van Arnhem.

Zorg ervoor dat je ook naar de top van het Rozet-gebouw gaat. Bij mooi weer is het grote balkon open en heb je een mooi uitzicht over Arnhem.

WEEKENDJE ARNHEM? WAT EEN GOED IDEE!

Wil je alle musea hierboven bezoeken? Dan ben je wel een paar dagen zoet. Boek daarom een weekendje in Arnhem.

Ben je op zoek naar een hotel? Kijk dan snel even hier wanneer je een hotel wilt boeken in Arnhem.

Onze Top 5 Hotels In Arnhem:

Walburgis Residenties

Hotel Haarhuis

Ibis Styles Hotel

Desing Hotel Modez

Boutiquehotel The Church

#1

Eusebius Kerk/Glazen Balkon – Top 10 Dingen Te Doen In Arnhem

De nummer 1-plek op onze lijst is voor de Eusebius kerk. De kerk is de laatste 10 jaar in restauratie, maar langzaam worden de steigers weggehaald en verschijnt er een prachtig gebouw!

Tijdens de Slag om Arnhem werd de Eusebiuskerk behoorlijk beschadigd. Je ziet veel foto’s in de kerk van voor en na de oorlog.

Leer meer over het meest iconische gebouw in Arnhem tijdens je bezoek aan de kerk. Koop een kaartje voor de panoramalift die je naar de 73 m hoge toren brengt.

De lift maakt een tussenstop op 63 meter, zodat bezoekers op de glazen balkons kunnen staan om de buitenkant van de gerestaureerde toren te bekijken. De beroemde Disney-waterspuwers, toegevoegd na de Tweede Wereldoorlog, zijn vanaf de balkons te zien, samen met personages die meer bekend zijn bij een Nederlands publiek als Ollie B. Bommel en Tom Poes (een Tom-Thumb-figuur). Ook is het beeld te zien van G.C. Foeken, een predikant die fel tegen deze speelse sculpturen protesteerde maar werd toegevoegd als één van de 7 dwergen als pesterij door de beeldhouwers.

Openingstijden

Entree prijs

Blogs over Arnhem

Aanhaak Stadswandeling Arnhem

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Met je Museum Jaarkaart naar Arnhem

Bezoek de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek de Stockdagen in Arnhem

Airborne Museum Hartenstein: Een Gedenkplaats voor de Slag om Arnhem

Bricks of Arnhem op pad met ArnhemLife

Parkeren bij een vliegveld vanuit Arnhem – alle info & tips

Vegan falafel eet je in Arnhem bij FLFL

Royals in Arnhem

Vijf Redenen om deel te nemen aan Sonsbeek parkrun

Restaurant Momento in Arnhem