Vegetarische en Vegan Restaurants in Arnhem

Vegeratian restaurants in Arnhem

Vegetarische en Veganistische Restaurants in Arnhem

Op zoek naar een goed vegetarisch of veganistisch restaurant in Arnhem? Wij hebben de 13 beste opties voor je op een rij gezet. Momenteel hebben we 4 vegetarische restaurants waarvan we weten (als we het mis hebben horen we dat graag) en 2 veganistische restaurants. De andere restaurants op de lijst serveren naast eten voor vleeseters ook veel heerlijke vegetarische opties. Genoeg om uit te kiezen dus!

Konijnenvoer – VEGA EN VEGAN RESTAURANT IN ARNHEM

Studio Konijnenvoer blijft maar vernieuwen! Al op meerdere locaties opende ze eetgelegenheden met verschillende concepten. Ze wonnen in 2021 een award voor beste vegan restaurant in Nederland én openen op 17 juni 2022 wederom het restaurant op een nieuwe locatie, namelijk in het mooie gebouw van collectie de Groen in de Weverstraat. Wij tellen af en kunnen niet wachten om de nieuwe gerechten van de menukaart te proberen.

Konijnevoer website
Konijnenvoer Instagram
Foto’s door ArnhemLife

Studio Konijnenvoer Arnhem
Studio Konijnenvoer Arnhem
Vega eten Arnhem
Studio Konijnenvoer Arnhem
Pop Up restaurant ‘De Nieuwe Kantine’ VEGA EN VEGAN RESTAURANT IN ARNHEM

Dit tijdelijke restaurant kan je vinden in de Stadskeuken in Arnhem Centrum. Alle gerechten op de kaart van de Nieuwe Kantine zijn ‘plant based’ en het menu ziet er uitnodigend uit. Wij hebben al een avond in onze agenda geblokt om de gerechten te proeven.

De prijzen die ze handteren bij De Nieuwe Kantine zijn zeer netjes: je bent tussen de €4,50 en €7,50 per gerechte kwijt wat het aantrekkelijk maakt om meerdere opties te proberen.

De Nieuwe Kantine website

De Nieuwe Kantine Instagram

Foto’s van De Nieuwe Keuken instagram

Vegan restaurant in Arnhem
Vegan restaurant in Arnhem

First Eet – VEGA EN VEGAN RESTAURANT IN ARNHEM

Ga je wel eens naar de grote markt in Arnhem op vrijdag of zaterdag? Stop dan even voor een lekkere lunch bij First Eet. De gerechten op de menukaart zijn 90% vegan en 10% vega, Altijd op zoek naar nieuwe combinaties voor frisse sappen, salades met bite, rijk belegde boterhammen en zoete verleidingen. Onze traditie is dat we met Pasen aanschuiven voor een geweldige lunch, en eigenlijk kijken we daar elk jaar weer naar uit.

First Eet website
First Eet Instagram

Foto’s door ArnhemLife

First Eet Arnhem
First Eet Arnhem
First Eet Arnhem
First Eet Arnhem

‘T Eetatelier – VEGA EN VEGAN RESTAURANT IN ARNHEM

‘T Eetatelier is een biologisch en vegetarisch restaurant dat is ontstaan uit liefde voor goed, puur eten met de wens om mensen te laten zien dat vegetarisch eten ook vol van smaak kan zijn.

Ze brengen dit in de praktijk door heerlijke verse groenten en zuivelproducten van hun biologische leveranciers te gebruiken. Het hele scala aan sappen, wijnen en bieren is ook allemaal biologisch. Ze maken alles zelf, van heerlijke cakes tot Indiase kruidenmixen, soepen en sauzen. ‘T Eetatelier heeft gekozen voor een zo zuiver mogelijke bereiding, zo gebruiken ze bijvoorbeeld geen magnetron.
Elke dag verandert het menu en kan je kiezen tussen twee hoofdgerechten. Altijd een Italiaans gerecht en het tweede is Indiaas, Pakistaans of Afghaans, maar soms zelfs Zuid-Amerikaans, Iraans of Marokkaans. Klinkt uitnodigend! Een welverdiende nummer drie op onze lijst van vegetarische restaurants in Arnhem voor ‘t Eetatelier. Je kunt ze vinden op Nieuwstad 66, in de buurt van de Musis-parkeergarage en het Musis-park.

‘T Eetatelier Website
‘T Eetatelier menu
Foto van de ‘T Eetatelier’s Facebook pagina

Vega Restaurants in Arnhem

Café Bosch – VEGA EN VEGAN RESATAURANT IN ARNHEM

Oud / nieuw Café Bosch is weer open! Het vernieuwde café heeft nieuwe eigenaren en een frisse verflaag. Het terras ziet er echt uitnodigend uit! Wij hebben hier inmiddels een paar keer gegeten en het eten en is altijd erg lekker.

Met een menu van uitsluitend vega- en veganistische opties heeft deze  bar/restaurant een plekje bemachtigd in ons blog over vegetarische restaurants! Oh, en er zijn ook geregeld leuke culturele events en dansfeestjes, dus check sowieso de website als je op zoek bent naar een leuk uitje.

Café Bosch Facebook
Café Bosch Instagram

Foto door ArnhemLife

Street Art Route Arnhem

Enig Alternatief – VEGA EN VEGAN RESTAURANT IN ARNHEM

Enig Alternatief is meer dan 25 jaar geleden begonnen en is still going strong. Iedere week plaatsen ze online een nieuw menu, dus kijk op de website voordat je Enig Alternatief bezoekt, want zij serveren slechts één gerecht per dag. Alle keuzes op het menu klinken goed. Wat dacht je van kerrie-eieren in kokossaus, mung bonen en pittige wortel met cashewnoten en meloen geserveerd met witte basmati rijst en een groene salade. Waar mogen we aanschuiven?

Enig Alternatief website
Enig Alternatief menu
Foto van de Enig Alternatief Facebook pagina

Vega Restaurants in Arnhem

Stroom – VEGA EN VEGAN RESTAURANT IN ARNHEM

Stroom is sinds 2018 open en is gewijd aan het serveren van gezonde gerechten. De super verse ingrediënten komen van lokale boeren en worden bereid door mensen met een passie voor eten. Bovendien zijn ze zich bewust van het voedselverspillingprobleem in onze samenleving en proberen ze dit zo veel mogelijk in hun eigen restaurant te minimaliseren. Als je weinig tijd hebt, bestel dan online of kom langs om drankjes en maaltijden te kopen om mee naar huis te nemen.

Stroom website

Stroom Facebook

Stroom: Order online/ menu

Foto van de STROOM Instagram pagina

Vega Restaurants in Arnhem

Meer vega/vegan restaurants onder deze tekst…

Wist je al dat wij ook toffe stadswandelingen en bedrijfsuitjes organiseren? Kijk hier voor ons aanbod in stadswandelingen en via deze link krijg je meer info over onze bedrijfsuitjes arrangementen.

Nog een paar vega/vegan restaurant opties onder deze tekst…

Ook kan je routes met verschillende onderwerpen downloaden waarbij je Arnhem kan ontdekken zonder gids. Het aanbod vindt je in onze webshop. Ook kan je een Street Art quiz tour boeken waarbij je het opneemt tegen je vrienden, familie of collega’s. Lees meer over deze toffe quiz via deze link.

Sushi Restaurant in Arnhem – vega en vegan resataurant in Arnhem

Sushi. De “hype” heeft Arnhem ook niet overgeslagen. Een paar jaar geleden doken overal in de stad sushi-restaurants op. In Nederland betekent het sushi-concept meestal “alles wat je kunt eten”, maar dat betekent niet dat je alleen onbeperkt sashimi hoeft te eten! De vegetarische opties op de menu’s zijn best goed. Van miso-soep, sushi met zoete omelet of avocado, gebakken curry-rijst, zeewiersalade tot gefrituurde kimchi gyoza: het is allemaal heerlijk!

Top 3 in Arnhem:
Sushi Koi – Gele Rijdersplein 2
XuXi – Nieuwstad 16
SUMO– Jansplein 52B

Vega Restaurants in Arnhem

Momento – vega en vegan restaurant in Arnhem

Momento is te vinden in het Rozet gebouw. Het restaurant op de begaande grond biedt een goede selectie aan vegetarische maaltijden aan, zo’n beetje de helft van de gerechten zijn vegetarisch. Wat dacht je van gepofte biet met mierikswortelhangop of een proeverij van meiknol?
Vergeet niet om een heerlijke dessert te bestellen, bij Momento zijn bijna alle toetjes vegetarisch. Nog een voordeel: je kan verschillende keren terugkeren voor een compleet ander menu, want er zijn meer dan genoeg gerechten om te proeven. Goed gedaan Momento!

Momento website
Momento menu 

Foto van de Momento Instagram pagina

Momento Arnhem

Bistro Bløff – vega en vegan restaurant in Arnhem

Net buiten het centrum, richting Oosterbeek kun je bij bistro Bløff aanschuiven voor lekkere vega saté of een Shakshuka. Ook de Tom kha kai is om van te smullen! Bij dit gezellige restaurant kan je ook heerlijk op het terras zitten, en de kids hoeven zich ook niet te vervelen, er is namelijk een mooie speelplek voor ze gemaakt. Bistro Bløff leent zich ook goed voor zakelijke meetings, mocht je naar een locatie op zoek zijn.

Lees hier het blog over ons bezoek aan Bistro Bløff.

Bistro Bløff website
Bistro Bløff menu
Foto´s door ArnhemLife

Villa Bløff: Iedereen is Welkom
Villa Bløff: Iedereen is Welkom
Villa Bløff Arnhem
Villa Bløff Arnhem

Stan & Co – VEGA EN VEGAN RESTAURANT IN ARNHEM

Stan & Co is een echte hotspot in Arnhem. Gelegen aan het Willemsplein is dit een locatie die je niet mag overslaan. Op mooie dagen valt de zon op het terras en neemt een stroom mensen de buitenplaats over. Het prachtige interieur en de vriendelijke service maken van Stan & Co een drukke locatie is op alle uren van de dag.
Ze bieden een uitgebreid menu met een mooie variëteit aan vegetarische gerechten. Al eens een plant based kapsalon geprobeerd? Dat is mogelijk bij Stan & Co! Zorg ervoor dat je een reservering maakt om teleurstellingen van een volgeboekt restaurant te voorkomen.

Stan & Co website
Stan & Co menu 
Foto door ArnhemLife
Stan&Co bun

55Degrees – vega en vegan restaurant in Arnhem

Restaurant 55Degrees is nieuw in Arnhem. Wij hebben recent het restaurant bezocht. Na een beetje te hebben rondgekeken nemen we nieuwsgierig een kijkje op de menukaart. Dit nieuwe concept hebben we nog niet eerder gezien: een zes-gangen menu die je zelf mag kiezen. Op de menukaart staat voor iedere gang twee opties. Je maakt voor alle gangen alvast een keus en geeft het menu mee aan de ober. Je kan hier naar de vegetarische kaart vragen, en ook op de standaard menukaart staan enige vegetarische opties.

Lees hier ons blog over restaurant 55Degrees.

55Degrees website
55Degrees menu
Foto door ArnhemLife

55degrees Arnhem
55degrees Arnhem
restaurant 55degrees Arnhem
restaurant 55degrees Arnhem

‘T VOLK – VEGA EN VEGAN RESTAURANT IN ARNHEM

Bij ‘T Volk kan je dineren zo lang en zo veel als je wil. En dat voor een vaste prijs.

Je kan per gang één gerecht per persoon bestellen. Het aantal gangen is onbeperkt. Ter afsluiting van je diner heb je de keuze uit één dessert per persoon.

Hmm, we snappen het. Een soort ‘all you can eat’, maar dan iets chiquer, en met ook veel vegetarische opties!

‘T Volk website
‘T Volk menu
‘T Volk Instagram

Lees hier ons blog over ‘T Volk’.

Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk

Zoals je kan zien is er nog genoeg om uit te kiezen!
We hopen dat je deze blog nuttig vind! Volg ons op Facebook of Instagram voor meer leuke en interessante blogs én info over onze stadstours in Arnhem.
Voel je ook vrij om de post te delen met je vrienden die van een vega/vegan maaltijd houden. 🙂

Meer restaurant reviews

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Vegan falafel eet je in Arnhem bij FLFL

Restaurant Momento in Arnhem

De 10 lekkerste kopjes koffie in Arnhem

Fine Dining bij restaurant Sky56 in Arnhem

Budget (uit)eten in Arnhem