Restaurant 55Degrees: heerlijke gerechten in een prachtige setting

55degrees Arnhem

Restaurant 55Degrees: heerlijke gerechten in een prachtige setting

Je weet het misschien al, maar naast dat ArnhemLife stadstours en bedrijfsuitjes organiseert zijn wij óók een blog over Arnhem. Voor toeristen, expats en locals, in het Nederlands, Engels en Duits.

Op onze site vind je bijvoorbeeld blogs over nieuwe restaurants in Arnhem en in dit blog vertellen we je graag over Restaurant 55Degrees Arnhem. Het kan maar zo zijn dat je al eens eerder in dit mooie monumentale pand aan het Jansplein, eerder was op deze locatie restaurant Humphrey’s te vinden.

restaurant 55degrees Arnhem

55Degrees: We kijken onze ogen uit

Wanneer wij restaurant 55Degrees binnenkomen worden we vriendelijk ontvangen. Onze jassen worden aangenomen en we worden meegenomen naar een tafeltje dat voor ons gereserveerd is. We kijken onze ogen uit. Wat een prachtig pand in dit! De inrichting is modern maar ook knus en niets doet meer denken aan het restaurant dat eerder op deze locatie zat. Het is nog rustig bij 55Degrees maar wij zijn dan ook aan de vroege kant. 18:00 = etenstijd, toch? ;).

restaurant 55degrees Arnhem
restaurant 55degrees Arnhem

Nieuw concept restaurant 55Degrees

Na een beetje te hebben rondgekeken nemen we nieuwsgierig een kijkje op de menukaart. Dit nieuwe concept hebben we nog niet eerder gezien: een zes-gangen menu die je zelf mag kiezen. Op de menukaart staat voor iedere gang twee opties. Je maakt voor alle gangen alvast een keus en geeft het menu mee aan de ober. Of we daarbij ook van het wijnarrangement gebruik willen maken? Ach, waarom ook niet.

Invullen van het keuzemenu

Het invullen van het keuzemenu is trouwens erg leuk om te doen. Mijn gast en ik waren het heel snel eens, en geen enkele keer kozen wij hetzelfde gerecht, waardoor we alle gerechten op z’n minst hebben kunnen bewonderen. Soms is het natuurlijk ook een beetje ‘afkijken’ bij elkaar. ‘Heb ik wel de juiste keus gemaakt?’. Ik kan je nu al zeggen dat het geen snars uitmaakt wat je kiest want alles smaakt lekker!

restaurant 55degrees Arnhem
restaurant 55degrees Arnhem

Het eerste gerechtje staat voor ons

Ons eerste gerechtje staat voor ons en al snel komt wijnsommelier Robin de bijpassende wijntjes brengen. 

Voor mij steak tartaar met een glas Cistercie’ Rosé Niederösterreich en bij mijn buurvrouw een sashimi van makreel met een glas Albarino Granbazán Etiqueta Verde. Ja, ziet er lekker uit! Even spieken, hoe ziet het andere bord eruit? Oh ook mooi hoor. Inmiddels zijn ook meerdere tafels om ons heen bezet. Het begint al een beetje druk te worden.

restaurant 55degrees Arnhem
restaurant 55degrees Arnhem

Waar staat de naam voor?

55Degrees staat trouwens voor de temperatuur waarop veel vlees, vis en gevogelte bereid wordt. Dat betekent niet dat je hier vlees en visgerechten treft. Er is ook een vegetarische kaart beschikbaar waar heerlijk klinkende gerechten op te vinden zijn. En zelfs bij ons keuzemenu is er een vegetarische ronde waarbij je kan kiezen tussen een gerecht met morielje (zwam) of spitskool van de bbq. Ik koos voor de tweede optie en dat is wel de lekkerste spitskool die ik ooit op heb. 

55degrees Arnhem
restaurant 55degrees Arnhem
55degrees Arnhem
55degrees Arnhem

Verrassende smaken, moderne keuken

De smaken van de gerechten zijn verrassend en modern en er is veel aandacht besteed aan de opmaak van de borden. Het voelt, en misschien is het dat ook wel, een beetje ‘high end’. Maar toch is het ook betaalbaar. Van maandag t/m donderdag betaal je €45,- voor het zes gangen menu en in het weekend kost het €3,- meer. Het zes gangen wijnarrangement kost op alle dagen €19,50. Dat is een prima prijs voor wat je krijgt!

Laat een Google review achter!

De keuken is dus ‘fusion’, een mix tussen bijvoorbeeld de Franse en Japanse keuken. Dat zie je écht terug in de gerechten! Ook de mensen die al bij 55Degrees hebben gegeten weten het te waarderen, dat kan je zien aan de reviews die op Google te vinden zijn. Met een 4,9 van de 5 sterren die men op Google kan uitdelen mag het team trots zijn op deze cijfers. Het is namelijk een hele prestatie om deze hoge cijfers te behalen. Mensen laten namelijk sneller een slechte review achter dan een goede. Heb je lekker gegeten bij 55Degrees (of waar dan ook), neem dan even de moeite om een review achter te laten, het kost je eigenlijk maar een minuutje. 

Dit blog is dan ook eigenlijk wel onze review. Wij hebben genoten van de langoustine, mousse van gans, zalm, buikspek en nog wat meer, en na het heerlijke toetje rozig naar huis van de lekkere bijpassende wijnen uit alle denkbare windstreken. Gaan wij hier nog een keer eten? Zeker weten! Met een nieuwe wisselende kaart willen wij ook eigenlijk geen gerecht missen!

55Degrees, Marienburgstraat 1 Arnhem

Website

Instagram

Klik op een foto hieronder om meer blogs over Arnhem te lezen.

Toerisme in Arnhem
Eten en drinken in Arnhem
Evenementen in Arnhem