Ontspannen uit eten bij Bistro Bløff Arnhem

Villa Bløff Arnhem

Ontspannen uit eten bij Bistro Bløff Arnhem

Je weet het misschien al, maar naast dat ArnhemLife stadstours en bedrijfsuitjes organiseert zijn wij óók een blog over Arnhem.

Voor toeristen, expats en locals, in het Nederlands, Engels en Duits.

Op onze site vind je bijvoorbeeld blogs over nieuwe restaurants in Arnhem en in dit blog vertellen we je graag over restaurant ‘Bistro Bløff’.

Al eerder waren wij te gast op deze locatie. Toen stond er nog ‘Villa Curnonsky’ op de gevel. Nu heet het ‘Bistro Bløff’ én heeft het restaurant een nieuwe eigenaar. 

Ontspannen uit eten bij Villa Bløff Arnhem

Lente in Aantocht

Op een donderdag avond mogen we aanschuiven in het restaurant van Milou de Graaf en Niels Voogd. De lente is in aantocht en daarom is het terras al aangekleed om straks mensen lekker in het zonnetje te laten vertoeven. De grote olijfbomen en sinaasappelboom geven het geheel een knusse uitstraling.

Als we binnenkomen is het restaurant nog leeg maar al snel druppelen er meer gasten binnen en zijn heel wat tafels bezet. Ik maak alvast wat sfeerfoto’s en ondertussen maken we kennis met Niels: een man met veel passie en een hart voor ondernemen. ‘Wat lusten jullie?’ Vraagt hij. Nou tja.. Dat is geen gemakkelijke vraag! We stellen voor om de chef de keus te laten maken en ons voor te zetten wat hij ons wil laten proeven. Een goede keus, zo blijkt.

Villa Bløff: Iedereen is Welkom
Ontspannen uit eten bij Villa Bløff Arnhem

Bistro Bløff: Iedereen is Welkom

Al snel staat er een glaasje prosecco voor ons én een plankje met brood en dipjes om te delen. Hmm, lekker! De prosecco en wijnen die worden geschonken bij ‘Bistro Bløff’ zijn trouwens allemaal biologisch. Heerlijke én eerlijke producten, dat is een kernwaarde voor dit restaurant. Een andere kernwaarde: iedereen is welkom! Kom je borrelen met biertjes en bitterballen óf ‘wijnen’ met oesters, ‘Bistro Bløff’ richt zich niet op een bepaald publiek, de deur staat open voor iedereen. 

Over oesters gesproken, die staan al snel op tafel wanneer we aangeven klaar te zijn voor een volgende ronde. De zeevruchten zijn kakelvers en dat proef je! Een beetje vinaigrette erop en slurpen maar! Even droom ik weg. Ik zie mezelf wel zitten op het terras in de zomer met een stel vrienden, drankje erbij, en een flink plateau met oesters… Dat moet ik even onthouden!

De volgende ronde bestaat weer uit visgerechten. Mijn gast en ik krijgen beiden iets anders op ons bordje en kunnen lekker proeven bij elkaar. Gepelde Gamba Pil Pil (Spaanse bereiding, met veel knoflook, pepertjes en olijfolie) bij de één en een tuna tataki bij de ander.

Villa Bløff: Iedereen is Welkom
Villa Bløff Arnhem
Villa Bløff Arnhem
Villa Bløff Arnhem

Toppers in de bediening en keuken

Ook onze glazen blijven lekker gevuld en Niels schuift op mijn verzoek even aan. Natuurlijk komt corona ter sprake want als horecazaak open gaan midden in een pandemie is niet niks! Sterker nog: ‘Bistro Bløff’ was vier dagen open toen het al moest sluiten wegens een lockdown. ‘Inmiddels is de zaak natuurlijk weer open en staan er toppers in de bediening en keuken’ zegt Niels. En dat merken we! Onze ober houdt ons goed in het vizier en zorg dat het ons aan niets ontbreekt. We zien de ene na het andere lekker ogende gerecht uit de keuken komen en vragen onszelf af wat wij nog zullen krijgen. We beginnen al een beetje vol te raken van al het lekkers dat ons is voorgeschoteld maar zijn toch ook nieuwsgierig naar het hoofdgerecht.

Villa Bløff: Iedereen is Welkom
Villa Bløff: Iedereen is Welkom

Voor iedereen iets lekker op het menu

Niels excuseert zich want andere gasten vragen zijn aandacht. Niet veel later komt hij uit de keuken met twee nieuwe gerechten voor ons: een kippendij saté en shakshuka. Vlees en vega deze keer want: iedereen is welkom dus voor iedereen staat er wel íets lekkers op het menu. 

Al zaten we een beetje vol, langzaamaan gingen toch te borden leeg. De shakshuka was heerlijk maar de saté was onze favoriet. Lekker mals met heerlijke satésaus, daar kun je me voor wakker maken. 

Ik denk dat Niels wel door had dat onze buikjes vol waren. Of we dan misschien een toetje wilde delen? Ja, dat is een prima idee! Een luchtige ‘Eton mess’ was precies wat we nodig hadden. Dit toetje met meringue, rood fruit fruit en gezoete room en frambozen crumble verdween ook gestaag en toen ik de laatste hap uit de glazen coupe op had zag ik de teleurstelling bij mijn tafelgenoot. Sorry…

Nog even afsluiten met een likeurtje voor mij en een kopje koffie voor mijn gast en toen was het tijd om naar huis te gaan.

Villa Bløff Arnhem
Villa Bløff Arnhem
Villa Bløff Arnhem
Villa Bløff ArnhemLife

‘Bistro Bløff’ is een aanwinst

‘Bistro Bløff’ is een aanwinst voor de wijk Lombok! Laat de lente/zomer maar komen, dan gaan de deuren naar het terras open en zullen alle stoelen snel bezet zijn. Ik ga alvast een datum plannen om terug te komen, we hebben immer nog niet alles op de kaart geproefd. En die oesters? Die willen we buiten in de zon óók nog wel een keer proeven.

P.S.: Je kan ook gezellig brunchen op zondag Eerste Paasdag! Vanaf 10:30 zijn ze open en verzorgen ze een heerlijke paasbrunch! Voor de kids hebben ze ook iets leuks in petto! 🤹🏼‍♀️

Kom je ook? Maak dan even een reservering: 026 – 840 0380.

Website: https://villabloff.nl/

Instagram: https://www.instagram.com/villabloff/

Openingstijden: woensdag tm zondag

geopend vanaf 10.30 uur tot 23:00 uur

Villa Bløff ArnhemLife

Aankoop Slag om Arnhem route-uitleg

Audrey Hepburn Tour Arnhem met gids

Motorroute Slag Om Arnhem

Meer restaurant reviews

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Vegan falafel eet je in Arnhem bij FLFL

Restaurant Momento in Arnhem

De 10 lekkerste kopjes koffie in Arnhem

Fine Dining bij restaurant Sky56 in Arnhem

Budget (uit)eten in Arnhem