Lekker (uit) eten bij Loca in Arnhem

Loca Klarendal Arnhem

Foodblog Arnhem

Je weet het misschien al, maar naast dat ArnhemLife stadstours en bedrijfsuitjes organiseert zijn wij óók een blog over Arnhem. Voor toeristen, expats en locals, in het Nederlands, Engels en Duits.

Op onze site vind je bijvoorbeeld blogs over nieuwe restaurants in Arnhem en in dit blog vertellen we je graag over nieuw restaurant ‘Loca’ in Arnhem.

Lekker (uit) eten bij Loca in Arnhem

Kan je het een hobby noemen: lekker uit eten gaan in Arnhem? Vanavond staan de gerechten van restaurant ‘Loca’ in Klarendal op het menu, en wij hebben zin om ze te proeven. ‘Loca’ staat namelijk heel hoog aangeschreven, met top reviews op Google en The Fork. ‘Een van de betere tenten in Arnhem’ zo zei een vriend van me. 

Nu moet ik eerlijk zeggen, omdat ik in het centrum woon kom ik niet vaak buiten de centrumring, en daarmee doe ik mezelf eigenlijk te kort. Het is voor mij maar 10 minuten lopen naar ‘Loca’, en een wandeling naar/door Klarendal is eigenlijk altijd een feest. 

Klarendal, een karakteristieke wijk, stamt uit 1830 en kent een flinke roerige geschiedenis. Verpauperde panden, criminaliteit en veel coffeeshops maakte plaats voor het ’Arnhemse  modekwartier’ met kleine modewinkels en hippe horeca. Een wijk waar mensen nu graag willen wonen.

Wij stappen binnen aan de Rosendaalsestraat 279 en zien een mooi, robuust restaurant met een open keuken. Al snel nemen we plaats aan een tafeltje bij het raam. Even snel neuzen op de menukaart, oh daar staat veel lekkers op! We besluiten de chef voor ons te laten kiezen, het blijft dus nog even een verrassing wat we eten vanavond.

Restaurant Loca Arnhem

Het concept van restaurant Loca

Loca is een plek waar eigentijds wordt gekookt met een knipoog naar Spanje en waar de basis Frans is. De keuken werkt zoveel als mogelijk met Nederlandse producten: vissen uit de Noordzee, vlees van Nederlandse bodem en groentes en kruiden van Arnhemse tuinders.

Zo werken ze nauw samen met de ‘Visbroertjes’ en slagerij ‘De Groene Weg’, beiden gevestigd in de Steenstraat.

Bij ‘Loca’ serveren ze kleine gerechten. Het draait hier écht om de smaak, en dat zal je zelf ervaren wanneer je hier eet.

Naast ons glas soepele rode wijn staat al snel een lekker zuurdesembrood met Spaanse peper-boter. Het brood komt van bar/Hotel Karel, hier in de buurt. Alvast een mooie bodem.

Nieuwe gasten druppelen binnen en al snel bruist het van de mensen. Het restaurant zit vol, en dat op een woensdag avond. Reserveren is dus aan te raden wanneer jij ook bij ’Loca’ wilt eten.

Restaurant Loca Arnhem

Ons menu van kleine hapjes en gerechtjes

We gaan door met 2 kleine aperitiefjes. Een koek met pitten en zaden met een tandoori dip én een rijstkrokant met crème van vadouvan, zoetzure radijs en Indische kers. Hmm lekker! Ik neem kleine hapjes om zo lang mogelijk van de gerechtjes te kunnen genieten. Dit smaakt naar meer!

Restaurant Loca Arnhem
Loca Klarendal Arnhem

Entrecote met een crème van Zeeuws spek en… prei

Gelukkig staat al vlot het hoofdgerecht voor onze neus. Entrecote met een crème van Zeeuws spek, spruitjes, prei, gebrande ui, een jus van mosterd en een crumble van geroosterde cashewnoten. Een feestje op ons bord. Naast dat het vlees lekker is gegaard zijn de spruitjes en prei ook échte sterren in dit gerecht. Misschien moet ik zelf toch ook maar eens vaker prei klaarmaken thuis? Blijkbaar kan je er wél iets lekkers mee maken. Weer wat geleerd. 

Loca Klarendal Arnhem

De ‘Loca’ beleving

We naderen het einde van onze ‘Loca’ beleving, want dat is het! Nog even kunnen we ons verheugen op het toetje. Wat zal het zijn? Twee mooi opgemaakte borden komen onze kant op met daarop: een cremeux van framboos en kardemon, een krokantje van bladerdeeg, een gel van framboos en gel van dille. Daarnaast nog ontzettend lekker framboos/pistache ijs met een lekkere koekcrumble. 

We sluiten af met koffie en een zoete traktatie. Wat was dit een fijne avond! Genieten van de mooie gerechten die uit de open keuken van restaurant Loca komen, met zorg bereid door de chef, en met zorg opgegeten door ons!

Loca, bedankt voor de goede zorg en het warme welkom in jullie mooie restaurant.

Ben je benieuwd naar onze andere foorblogs? Klik dan even op deze link.

Loca Klarendal Arnhem
Loca Klarendal Arnhem
ArnhemLife Google Reviews

Aanhaak Stadswandeling Arnhem

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

1 dag in Zwolle, wat te doen, waar te gaan