Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk

Arnhem op slot

Stil was het op het kantoor van ArnhemLife. De dagelijkse mailtjes van nieuwe klanten die een stadstour willen boeken of bedrijven die een samenwerking zochten bleven uit. Saai… Ik heb zelfs gecontroleerd of het contactformulier op onze website nog wel werkte door deze te testen. 

Ja hoor, niets mis met het invullen van het formulier, deze ontving ik netjes in mijn mailbox. Corona/Covid-19 heeft ons ook in z’n greep. Arnhem zat op slot. ‘Social lockdown’ zorgde voor een lege stad.

Corona/Covid19 in Arnhem

Geen uitjes meer, cafés en restaurants zaten ook dicht. Online, met vrienden besprak ik dit ook. ‘Goh, je zou maar net een restaurant gaan openen, lekker dan!’ Corona/Covid19 is een nachtmerrie voor bijna elke ondernemer, maar voor een startende ondernemer natuurlijk al helemaal. Zo ook voor Arnhems nieuwste culinaire aanwinst.

Opening restaurant ‘t Volk

Gelegen aan de Velperbuitensingel 17 (waar eerder bistro Velvet te vinden was) opende in mei restaurant ‘t Volk haar deuren en dat vergde creatief denken want klanten binnen ontvangen en bedienen was niet mogelijk. Op social media kon Arnhem en omgeving al kennis maken met ‘t Volk en het idee voor afhaalmaaltijden aanbieden bood uitkomst om toch een start te maken in deze rare, unieke social lockdown. Gelukkig zijn de regels inmiddels versoepelt en kan ‘t Volk wél gasten ontvangen in haar mooie nieuwe restaurant.

Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk

Kom je proeven?

Niet zo lang geleden ontvingen wij weer een mail in onze inbox. Spannend! Of we wilde komen proeven? Eh ja hoor, graag zelfs! Na maanden zelf gekookt te hebben en zo nu en dan een afhaalmaaltijd besteld te hebben zijn wij er ook wel aan toe om weer eens buiten de deur te eten. En wat vielen we met onze neus in de boter zeg.

Bourgondisch tafelen zolang én zoveel je wilt

We werden vriendelijk ontvangen door ober Jesse, een goede eerste indruk. Het restaurant oogt modern en netjes. De tafeltjes staan ruim opgezet om aan de 1,5m regel te kunnen voldoen. Bij binnenkomst ontsmetten we ook even onze handen, geen enkel probleem.

Jesse legt ons het concept uit nadat hij ons een lekkere cava heeft voorgezet die goed past bij het voorafje van brood met kruidenboter. 

‘Bij ‘T Volk kun je bourgondisch tafelen zolang én zoveel je wilt. En dat voor een vaste prijs.

Je kan per willekeurige gang één gerecht per persoon bestellen. Het aantal gangen is bij ons onbeperkt. Ter afsluiting van je diner, kan je kiezen uit één dessert per persoon.’

Hmm, we snappen het. Een soort ‘all you can eat’ dus, maar dan wat chiquer, géén ‘vreetschuur’ idee.

Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk

Smullen geblazen

Vluchtig bekijken we de kaart, maar ja, een keuze maken tussen alle heerlijk klinkende gerechtjes is niet makkelijk. Dus spreken we af dat chef kok Hui ons wat lekkers voor zet zonder dat we hoeven te kiezen.

Als eerste krijgen we een ceviche voorgezet van kabeljauw, kumquat en koriander.  Het is smullen geblazen. Het gerecht ziet er lekker uit en de smaken passen super goed bij elkaar. Kumquat is niet iets wat ik dagelijk op mijn bord heb dus een nieuwe smaak voor mij en leuke verrassing.

Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk

Steak tartaar met gefrituurde kappertjes

Op social media had ik al een gerecht voorbij zien komen waar ik me stiekem op verheugde dus toch maar even een verzoekje gedaan of de chef deze voor ons kon maken. ‘Natuurlijk’, zei Jesse, en al snel stond het volgende gerecht voor ons: de steak tartaar met gefrituurde kappertjes (lekker crunchy!), grana padano en truffelmayonaise. De steak tartaar smaakte net zo lekker als het eruit zag.

Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk

Bouillabaisse

Op naar het derde gerecht terwijl mijn gast en ik de week bespreken. De sfeer is het restaurant is prettig, we voelen ons op ons gemak en zijn nu eigenlijk al fan van ‘t Volk, de bediening en de koks in de keuken. 

Ons wijnglas wordt weer gevuld met een witte wijn die past bij de bouillabaisse die voor ons staat. De vissoep is heerlijk op smaak, niet te vet of zout, wat al snel het geval kan zijn bij een bouillabaisse.

Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk

Koolvis, gember, groente

De gerechten op de menukaart zijn heel divers. Zo staan er ook fish and chips op de kaart, een mini hamburger of taco. Hui en zijn team weten de gerechten prachtig te presenteren en bij een volgend bezoek zullen we de andere gerechten proberen. Nu staat er koolvis met gember en broccoli voor ons. Prachtige opmaak, dat moet je ook maar kunnen!

Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk

Zit jij al vol?

Mijn gast en ik checken even hoe het ervoor staat. ‘Zit jij al vol’? Vraag ik… ‘Nee nog niet hoor’, zegt mijn gast. Ik begin al een beetje vol te raken maar ben ook nieuwsgierig naar wat Hui nog meer voor ons in petto heeft…

Feestje op ons bord

Dat bleek een taartje te zijn, of wel een ‘tartelette’. Een feestje op ons bord! Ik vroeg Hui of we het met onze handen mochten eten en dat was goed, dat doet hij zelf bij dit gerecht ook. Nou, in dat geval gaat het bestek even aan de kant. Dit vis-taartje met gefrituurde garnaaltjes en een langoustine-karamel saus is ook weer erg lekker. Het verbaast ons inmiddels al niet meer, we gaan er van uit dat alles op de kaart heerlijk smaakt.

Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk

Lekker lang doen over lasagne

We besluiten nog één gerecht te bestellen voor het toetje. Ook weer een lust voor het oog, en de smaakpapillen. Omdat we eten dat we binnen niet al te lange tijd weer buiten staan, en deze heerlijke avond over is doen we extra lang over de lasagne van ossobuco, knolselderij en bechamel. Ja, ik zit nu toch echt wel een beetje vol, maar… heb nog wel ruimte voor een toetje. Vooruit dan.

Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk

Perfecte toevoeging aan de klassieker

We sluiten af met een lekkere tiramisu. De toegevoegde fruitcompote en crumble bovenop zijn een perfecte toevoeging aan de klassieker. Hier kan je me voor wakker maken! 

Voordat de koffie komt maak ik nog snel een paar foto’s, natuurlijk zet ik Hui er ook bij op. Hij is te vinden waar hij het liefste is, in de open keuken.

Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk
Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk

Tip: ga eten bij ‘t Volk!

We raden je aan hier zeker een keer te gaan eten. Restaurant ‘t Volk staat voor kwaliteit, mooie gerechtjes, voor ieder wat wils. Wij zijn benieuwd naar de gerechtjes die we niet hebben kunnen proeven en zullen snel weer terugkeren voor een 2e bezoek. 

Nog een Tip:

Je kan nu een diner voor 2 winnen ter waarde van 59,90 bij ‘t Volk. 

Doe mee met deze actie via Facebook of Instagram. Good Luck!

Restaurant ‘T Volk

Website: https://www.volkarnhem.nl/

Openingstijden: 

maandag 17:00–22:00

dinsdag Gesloten

woensdag Gesloten

donderdag 17:00–22:00

vrijdag 17:00–22:00

zaterdag 17:00–22:00

zondag 17:00–22:00

Facebook: https://www.facebook.com/Volkarnhem/

Instagram: https://www.instagram.com/volkarnhem/?hl=nl

Tip voor Hui: Niet je koks-carrière verruilen voor één als fotograaf. ;). 

Wil je dat wij ook jouw restaurant of bar op onze website plaatsen? Neem voor meer informatie contact met ons op via info@ArnhemLife.nl

ADVERTENTIE

Lekker eten in Arnhem bij ‘t Volk