Amsterdam In 1 Dag

Amsterdam In 1 Dag

Bezoek je Amsterdam maar 1 dag? Wij geven je tips om het meeste uit je bezoek aan onze hoofdstad te halen!

Rijksmuseum Amsterdam

Een van de toplocaties in Amsterdam is het Rijksmuseum, vlakbij het Museumplein. Het museum opende in 1800 in Den Haag. In 1885 verhuisde het museum naar zijn huidige locatie, ontworpen door architect Pierre Cuypers. De architect is ook verantwoordelijk voor het Amsterdam Centraal Station dat in 1889 werd geopend.

Het Rijksmuseum herbergt vele beroemde schilderijen zoals de Nachtwacht van Rembrandt, het Melkmeisje van Vermeer en Winterlandschap met IJsvermaak van Averkamp.

Koop uw Rijksmuseum-ticket online voor een korting van 1 euro. Zorg ervoor dat je genoeg tijd neemt om het prachtige gebouw en zijn meesterwerken binnen te verkennen. In het gebouw bevindt zich ook een restaurant (RIJKS®) dat goede koffie serveert en een speciaal menu heeft.

‘Het Rijksmuseum vertelt het verhaal van Nederland. Het restaurant ziet ook de invloeden van verre en nabije buitenlandse landen. In RIJKS® zetten we de lijn van het Rijksmuseum voort: kwaliteit, authenticiteit, uniekheid, vertaald in de keuken, de koks, het interieur en de locatie. RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord. ‘

LET OP: de iconische ‘I AMsterdam’-letters die voor het Rijksmuseum stonden zijn onlangs verwijderd. Dit omdat het teveel mensen naar het Museumplein trok. Je kunt de letters nog steeds vinden op Schiphol.

Lunch bij The Avocado Show In Amsterdam

Al deze bezienswaardigheden zorgen voor een goede eetlust. Voordat je het weet, is het tijd voor de lunch! Tijdens een vakantie is lunch voor mij een extraatje, niet alleen een moment om eten te eten. Daarom probeer ik altijd een speciale locatie te vinden, misschien een plek waar ik iets nieuws kan proberen of in ieder geval iets dat niet standaard is.

De foto’s van Avocado Show op Instagram zijn zo uitnodigend! Toen ik een vriending er over vertelde wisten we dat we zelf moesten gaan kijken of de avocado gerechten écht zo lekker smaken als ze eruit zien.

Het antwoord is JA! We zijn van plan binnenkort terug te gaan om iets anders op het menu te proberen.

Vanwege de populariteit is er mogelijk een wachtrij buiten. Informeer bij het restaurant per telefoon of PM voor beschikbaarheid voordat je naar de Daniël Stalpertstraat 61. Dit om teleurstelling te voorkomen wanneer ze geen stoel voor je hebben.

Albert Cuyp Markt Amsterdam

Het is altijd leuk om een ​​lokale markt te bezoeken tijdens een bezoek aan een stad. In Amsterdam moet dit de Albert Cuyp-markt zijn.

Verse groenten, fruit, vis, bloemen en planten: je vindt ze allemaal in de Albert Cuyp. En ook prachtige stoffen, trendy kleding, textiel, mooie lederwaren en sieraden.
Geniet van een mooie haring bij de viskraam of koop een zak verse stroopwafels om thuis van te genieten. Bezoek een leuk, ouderwets koffiehuis of een supermodern café voor een kop koffie. Het standbeeld van André Hazes is te vinden op de hoek van de Eerste Sweelinckstraat.

Met 260 stands is de Albert Cuyp de grootste dagmarkt in Europa. Een plek waar altijd iets nieuws te zien is!

Albert Cuyp Markt Amsterdam
Albert Cuyp Markt Amsterdam

OV in Amsterdam

Wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer (OV) in Amsterdam en daarbuiten, wordt de OV-chipkaart gebruikt voor reizen met trams, bussen en metro’s. De handigste optie voor bezoekers is een eenmalige kaart voor een uur of dagkaart (geldig voor één tot zeven dagen) aan te schaffen. Tickets voor een uur kunnen worden gekocht bij de chauffeur in de tram of bus. Dagkaarten kunnen worden gekocht in de tram of van tevoren worden gekocht.

Tickets zijn geldig voor het hele netwerk vanaf het eerste gebruik, zodat je zoveel reizen kunt maken als je wilt binnen het door jou gekozen tijdsbestek.

LET OP: Amsterdam werkt eraan om het openbaar vervoer volledig contant-geld-loos te maken. Tickets kunnen alleen worden gekocht met debet of credit vanaf 26 maart 2018. Contante betalingen worden niet meer geaccepteerd op bussen en trams.

Fietsverhuur in Amsterdam

Wij Nederlanders zijn dol op fietsen. Weer of geen weer, het maakt ons niet uit! We gebruiken fietsen om onze kinderen naar school te taxiën, een week lang boodschappen mee naar huis nemen of zelfs dingen zoals tafels of matrassen vervoeren als het moet.

De meeste Nederlanders hebben zelfs twee fietsen. Eén voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld om te parkeren op het station (niet het einde van de wereld als het wordt gestolen) en een dure fiets voor tochten door het Nederlandse landschap. Een tweedehands fiets kan eenvoudig worden gekocht op de www.marktplaats.nl, typ het woord ‘fiets’ in en begin met het vergelijken van prijzen.

Een fiets huren in Amsterdam is eenvoudig! In bijna elke straat vind je een fietsverhuurwinkel. Wees voorzichtig, Amsterdam is een gevaarlijke plek voor fietsers. Persoonlijk raad ik toeristen niet aan om een fiets te huren. Je wilt kunnen rondkijken, genieten van Amsterdam en niet zorgen hoeven maken dat je aangereden wordt door bijvoorbeeld: andere fietsers, inwoners die niet van toeristen houden, auto’s, scooters, bussen of zelfs trams!

Dus, de beste manier om zich in Amsterdam te verplaatsen is door de tram te nemen. Ze zijn gemakkelijk te vinden, betaalbaar en veilig.

Public transport in Amsterdam

Lokale Bier Brouwerij in Amsterdam

Je kan deze lokale bier brouwerij ‘T IJ niet missen, gelegen aan Zeeburgerpad 55. De brouwerij zit namelijk pal naast een mooie molen! Hoewel je bier kunt kopen bij de brouwerij ‘T IJ door heel Nederland, smaakt het het beste bij hen thuis. De brouwerij fungeert ook als een bar en ze hebben een geweldige selectie van bieren.

Elke vrijdag, zaterdag en zondag om 16:00 uur kun je zelfs een rondleiding krijgen door de brouwerij. De prijs is € 6,50 en dit is inclusief een biertje. Zorg dat je op tijd bij ‘Brouwerij’ T IJ bent. Er is slechts ruimte voor 20 personen om de tour bij te wonen en je kunt geen plek reserveren.

Bezoek Amsterdam maar ook Arnhem!

Wanneer je een vakantie in Nederland plant, kan je zeker een bezoek aan Amsterdam brengen. De rijke geschiedenis, prachtige architectuur en vriendelijke mensen zullen er voor zorgen dat het dagje uit een super (vakantie) dag is!

Maar … er is een maar. Amsterdam is een extreem toeristische plek die, voor Nederlanders echt minder ‘Nederlands’ doet voelen, als je begrijpt wat ik bedoel.

Daarom raad ik aan om ook Arnhem te bezoeken! Het is slechts 1u10 met de trein vanuit Amsterdam en een perfecte manier om wat meer van Nederland te zien zonder onder de voet gelopen te worden door veel toeristen.

Arnhem staat bekend als een ‘natuurrijke’ stad, omringd door vele stadsparken en buurman van Nationaal Park ‘De Hoge Veluwe’. De stad werd hard geraakt tijdens WO II en zal zich in 2019 herinneren dat het 75 jaar geleden is dat de ‘Slag om Arnhem’ plaatsvond.

De top 10 dingen die je in Arnhem zou moeten doen zijn allemaal leuk-, gratis-, of laag van budget.

Overal in de stad vind je prachtige muurschilderingen en straatkunst, vele leuke bars en restaurants, geschikt voor een kroegentocht of ‘hap en stap’ tour en ja, in Arnhem vind je ook veel coffeeshops. 😉

Zin in een citytrip binnen Nederland? Breng een bezoek aan Arnhem! Boek één van onze ArnhemLife stadstours en haal het meeste aan je bezoek aan de hoofdstad van Gelderland.

Volg ArnhemLife’s Instagram, Twitter en Facebook voor leuke foto’s, evenementen en weetjes over de stad.

Wil je meer reis-inspiratie? Lees dan onze ArnhemLife reis-blogs en start met het plannen van je volgende trip.