Parkeren bij een vliegveld vanuit Arnhem – alle info & tips

Parkeren bij een vliegveld vanuit Arnhem

Parkeren bij een vliegveld vanuit Arnhem

Als Arnhemmer zijnde weet je dat er vanuit toeristisch oogpunt genoeg te beleven valt in deze mooie stad. Of je nou zelf de stad gaan verkennen of meer geïnteresseerd bent in tours met een gids in Arnhem, er is altijd wat te beleven.

Toch wil iedereen natuurlijk weleens zijn of haar horizon verbreden en een tripje naar het buitenland maken. Wanneer je dit met het vliegtuig gaat doen dan zal je je wellicht afvragen wat dan de beste opties zijn.

In dit artikel vertellen wij meer over de parkeermogelijkheden bij vliegvelden wanneer je vertrekt vanuit Arnhem.

Welke luchthavens liggen in de buurt van Arnhem?

Allereerst moet je zien te achterhalen welke luchthavens in de buurt liggen. Gelukkig is Nederland niet zo groot en zijn er ook over de Duitse grens wat interessante mogelijkheden.

Schiphol

Schiphol ligt op ongeveer 107 kilometer van Arnhem, hierbij ben je ongeveer een uur en een kwartier onderweg naar de luchthaven.
Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland en dit is ook terug te zien in het parkeeraanbod. Er zijn tientallen verschillende parkeerplaatsen te vergelijken. Ga je lang parkeren Schiphol, dan is het dus zeker aan te raden de mogelijkheden te vergelijken.

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport ligt op ongeveer 85 kilometer van Arnhem. Met de auto ben je een klein uurtje onderweg, mits het verkeer mee zit natuurlijk. Ook bij Eindhoven Airport vindt je ruim voldoende parkeermogelijkheden, variërend van shuttle parkeerplaatsen, valet parkeerplaatsen, tot parkeerplaatsen op loopafstand.

Rotterdam Airport

Rotterdam Airport ligt op om en nabij 116 kilometer verwijderd van Arnhem en dit resulteert in een reistijd van ongeveer anderhalf uur.
De parkeermogelijkheden bij Rotterdam zijn voornamelijk gericht op vale services. Hier zal je dus voornamelijk kunnen kiezen tussen valet parkings en parkeerplaatsen op loopafstand.

Weeze Airport

Over de grens kan je op slechts 63 kilometer en in een uur reistijd ook terecht bij het kleine Weeze Airport.
Omdat de luchthaven klein van formaat is zijn er maar slechts drie parkeerplaatsen te benoemen. Alle drie de parkeerplaatsen liggen op loopafstand van de luchthaven.

Düsseldorf Airport

Tot slot kan je ook terecht bij Düsseldorf Airport. Deze luchthaven ligt op 122 kilometer en ongeveer anderhalf uur reistijd.
Düsseldorf Airport is een luchthaven van formaat en dit is terug te zien in de parkeermogelijkheden. Je kan je auto parkeren met een shuttleservice, valetservice, op loopafstand en zelfs met een sky-train.

Wat zijn de parkeermogelijkheden?

Naast het aanbod in luchthavens zal je natuurlijk ook meer informatie willen hebben over de parkeermogelijkheden. Waar het parkeren in Arnhem al een ramp kan zijn, kan het parkeren bij een vliegveld wellicht nog lastiger zijn. Gelukkig valt dit in de praktijk reuze mee.

Er worden doorgaans drie verschillende parkeervormen onderscheden en je kan daarnaast ook voor parkeren inclusief een hotelovernachting kiezen.

Shuttle parkeren

Shuttle parkeren is de meest simpele en vaak ook de goedkoopste parkeervorm. Je parkeert namelijk je auto op het gekozen parkeerterrein en vervolgens brengt een (shuttle)busje je naar de luchthaven. Bij terugkomst wordt je uiteraard weer opgehaald en teruggebracht naar het parkeerterrein.

Valet parkeren

Een valetservice is een wat meer luxueuze manier van parkeren. Je auto wordt namelijk bij de luchthaven overgenomen door een chauffeur. Deze chauffeur inspecteert én parkeert vervolgens jouw auto. Op de dag van terugkomst wordt je auto weer teruggebracht naar de luchthaven en zelf hoef je het parkeerterrein dus nooit te betreden.

Parkeren op loopafstand

De naam spreekt in dit geval voor zich. Je parkeert simpelweg je voertuig en kan na het parkeren te voet door richting de betreffende luchthaven. Vaak wordt het aangeboden met kentekenherkenning, een QR-code of een inrijkaart en betaling achteraf.

Park, sleep & fly

Tot slot is het ook mogelijk te kiezen voor een park, sleep & fly arrangement. Hierbij parkeer je jouw auto, geniet je van één overnachting in een hotel en wordt je de eerstvolgende dag naar de luchthaven gebracht vanuit het hotel. Je auto blijft in de tussentijd netjes geparkeerd staan tot je terugkeert van je reis.

Hoe regel ik een parkeerplaats?

Jaren geleden was het proces simpel; je reedt naar de luchthaven en ging hier op zoek naar een parkeerplaats. Tegenwoordig is het veel gemakkelijker, je kan namelijk vooraf al de parkeermogelijkheden vergelijken en je kan de gewenste parkeerplaats online reserveren. Er zijn meerdere van dit soort platformen online, één daarvan Vliegen en Parkeren.

Je selecteert de betreffende luchthaven en je krijgt de beschikbare parkeermogelijkheden te zien. Dit aanbod kan je vergelijk op basis van jouw wensen en vervolgens boek je de parkeerplaats direct online! In dit geval volg je dus na het maken van een boeking simpelweg de procedure op jouw parkeervoucher en parkeer je jouw auto.

Wat zijn de kosten voor een parkeerplaats?

Hier is simpelweg geen antwoord op te geven. De parkeerplaatsen en mogelijkheden zijn afhankelijk van verschillende variabelen, zoals de reisperiode, de tijd van het jaar, de gekozen parkeermethode, en nog veel meer. Ons advies is dan ook zoveel mogelijk te vergelijken. Je zal de gewenste parkeerplaats ongetwijfeld online vinden en het is een zorg minder als je deze ook vooraf al geboekt hebt.

Aanhaak Stadswandeling Arnhem

Met je Museum Jaarkaart naar Arnhem

Bezoek de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek de Stockdagen in Arnhem

Airborne Museum Hartenstein: Een Gedenkplaats voor de Slag om Arnhem

Spannend en indrukwekkend bedrijfsuitje in Arnhem

Street Art stadswandeling + High Tea in Arnhem

Bricks of Arnhem op pad met ArnhemLife

Royals in Arnhem