Parkeren in Arnhem

Parkeren in Arnhem

Parkeren in Arnhem

Parkeren in Arnhem, het is en blijft altijd een probleem. Vooral als je gratis wilt parkeren maar geen boete op je voorruit wilt hebben.

In deze blog vind je alle informatie over parkeren in Arnhem, gratis parkeerplekken, betaalde parkeerplekken, en de duurste parkeerplekken. Ook vertellen we je over hoe je een parkeervergunning kan aanvragen en hoe duur een parkeerboete kan zijn.

Shop en Go Arnhem
Shop en Go Arnhem

Gratis parkeren in Arnhem

Er zijn niet veel plekken in het centrum van Arnhem waar je gratis kan parkeren, en al helemaal niet overdag. De meeste parkeerplaatsen zijn betaald of gereserveerd voor de mensen die in de buurt wonen.

Je moet goed op de borden letten om te zien waar je kan en mag parkeren.

Zondag morgen en ‘s nachts kan je bijna overal gratis parkeren. Als je op deze site kijkt (link) kan je eenvoudig vinden wanneer en op welke plekken je gratis kan parkeren. Bij gebieden zonder kleur mag je gratis parkeren, oranje is iets duurder en rood is het duurst. 

Parkeer je gratis buiten het centrum? Dan is het meestal maximaal 10 tot 15 minuutjes lopen tot het centrum van Arnhem.

Parkeren bij Rijnstate ziekenhuis

Parkeren bij het Rijnstate Ziekenhuis is wat voordeliger dan de meeste plekken. De eerste 15 minuten zijn gratis als je de parkeerplaats weer verlaat binnen die 15 minuten. Na die 15 minuten betaal je €0,30 voor elke 10 minuten.

Een hele dagkaart kost €7,- en een weekkaart kost €21,-. Dus wanneer je van plan bent een dag of langer in Arnhem te blijven, kan dit een goede optie voor je zijn. Vanaf het Rijnstate Ziekenhuis kan je de bus naar de stad pakken. Een buskaartje kost €2,40 en parkeren kan in sommige plekken in Arnhem tot wel €3,60 per uur oplopen. Dus dat korte busritje kan je echt een hoop geld besparen aan het eind van de dag.

Betaald parkeren, minder duur

De oranje kleur duidt aan dat parkeren op die plek niet te duur is. Tussen 09:00 ‘s ochtends en 23:00 ‘s avonds betaal je €1,75 per uur. Dit is vooral het geval in de buurt van het Spijkerkwartier, Het Broek en Sint Marten. Deze parkeergelegenheden liggen allemaal buiten, aan de kant van de weg.

Parkeren in Arnhem

Betaald Parkeren, Duurder

De rode kleur op de kaart laat de duurste parkeerplekken zien. Dit zijn vooral parkeerterreinen en parkeergarages. Ook langs de weg kan het duur zijn om te parkeren, dus maak zeker dat je op de verkeersborden let. Een parkeerboete voor bijvoorbeeld fout parkeren kost €95,- en kan bij parkeren op invalidenparkeerplaatsen oplopen tot €370,-.

‘s Nachts parkeren bij een parkeergarage hoeft niet duur te zijn. De parkeerkosten zijn na 18:00 nog maar €0,50 per uur.

Parkeren in Arnhem
Parkeren in Arnhem

Parkeren in de Broerenstraat is het duurst

De duurste plek om je auto te parkeren in Arnhem is de Broerenstraat parkeergarage. Hier kost een uur parkeren €3,60. De parkeergarage is 24/7 open en dat is lang niet altijd zo bij andere parkeergarages. Het is belangrijk dat je zeker bent van de openingstijden van jouw parkeergarage naar keus. Aan het begin van elke parkeergarage staat een bord met de openingstijden.

Parkeren in Arnhem

Parkeervergunningen in Arnhem

Wanneer je in of dichtbij het centrum van Arnhem woont heb je misschien een parkeervergunning nodig. Er zijn twee soorten die je kan aanvragen:

 • parkeervergunning voor bewoners
 • parkeervergunning voor bezoekers

PARKEERVERGUNNING VOOR BEWONERS

Je komt in aanmerking voor een parkeervergunning als:

 • U staat ingeschreven in één van de volgende wijken: Binnenstad (gebied tussen singels en Rijnkade), Stationsgebied, Transvaalbuurt, Spijkerkwartier, Spoorhoek, Sint Marten, Burgemeesterskwartier, Heijenoord en Nieuwe Kadekwartier.
 • Het kentekenbewijs van de auto op uw naam staat. Heeft u een lease-auto? Dan kunt u dat aantonen met het lease-contract of met een verklaring van uw werkgever.
 • U geen parkeergelegenheid op eigen terrein heeft.

Ook geldt dat:

 • Per zelfstandige woning één parkeervergunning wordt verstrekt, ook al staan er meerdere personen op hetzelfde adres ingeschreven.
 • In de Burgemeesterswijk, Heijenoord, de Transvaalbuurt en het Nieuwe Kadekwartier 2 vergunningen kunnen worden gegeven per adres. Onder aftrek van de parkeermogelijkheden op eigen terrein.
 • In het Spijkerkwartier per bewoner een vergunning kan worden gegeven, als de bewoner een kenteken op zijn/haar naam heeft staan. Onder aftrek van de parkeermogelijkheden op eigen terrein.

Het aanvragen van een parkeervergunning kan hier, ook hebben wij hier wat informatie voor deze blog vandaan.

De kosten

€141,00 voor 1 jaar
€ 83,00 voor 6 maanden

(Lees verder onder de foto’s)

Street Art Wandelroute Arnhem
Sonsbeek Park wandelroute
Wandelroute Arnhem Centrum

Parkeervergunning voor bezoekers van bewoners

Het aanvragen van een parkeervergunning voor bezoekers van bewoners dient ook online te gebeuren. 

Woon je in een buurt waar je moet betalen voor parkeren? Dan kunt u een bezoekersparking aanvragen. Met een bezoekersvergunning kunnen stadsbewoners hun bezoekers gratis laten parkeren bij een parkeerautomaat of parkeergarage bij de woning. 

Voorwaarden

Om een ​​bezoekersvergunning te krijgen moet je in een van de volgende gebieden wonen: 

 • Centrum (26001 Zone) 
 • Heijenoord (zone 26021) 
 • Burgemeesterswijk (zones 26031 en 26033) 
 • Transvaalbuurt (zone 26041) 
 • Of Verschuerplein (zone 26082) 

Per adres wordt verstrekt slechts één bezoekersvergunning. 

Kosten

Een bezoekersvergunning kost € 21, – per jaar. 

Een bezoekersvergunning loopt van 1 maart tot 1 maart. Je krijgt 300 parkeeruren. Voor het Nieuwe Kadekwartier krijg je 200 uur de tijd. 

Het is niet mogelijk om extra uren te kopen.

Mocht u op 1 maart nog uren over hebben, dan vervallen deze. U begint het nieuwe parkeerjaar met 200 of 300 uur. 

Arnhem heeft digitaal parkeren voor bezoekers. U kunt online en telefonisch bezoekers aan- en afmelden. 

Parkeren in Arnhem

Gegevens wijzigen

Wanneer je verhuist kan je dit doorgeven bij de balie van het parkeerservicebureau. Deze is gevestigd in de parkeergarage Rozet aan de Langstraat 10 in Arnhem. Uw kenteken kunt o wijzigingen via  het digitaal parkeerloket. Adreswijzigingen kunt u doorgeven door een mail te sturen naar parkeerservicearnhem@p1.nl. Er zal dan opnieuw worden beoordeeld of u nog aan de voorwaarden voldoet om de vergunning te krijgen.

Wachtlijst

In sommige wijken is er een wachtlijst. Dat komt omdat er maar een beperkt aantal parkeerplekken zijn. In vervelende gevallen kan het zijn dat u ondanks uw recht op een parkeervergunning, de vergunning niet krijgt. Het is een kwestie van wachten tot er een plek vrij komt.

Shop & Go Arnhem

(Informatie van de website van Gemeente Arnhem)

Kom je met de auto naar Arnhem en hoeft u maar voor korte tijd in de stad te zijn? Bezoekers van de binnenstad kunnen ‘flitsparkeren’ op speciale Shop&Go-parkeerplaatsen.

Op zo’n parkeerplaats mag je maximaal een half uur parkeren. Tijdens deze 30 minuten kan je bijvoorbeeld een bestelling ophalen of snel een boodschap doen. Met Shop&Go willen we de binnenstad gastvrijer maken. Deze proef duurt ruimt 1 jaar. We hebben dit idee uitgewerkt met Platform Binnenstad Arnhem (PBA).

Alleen betalen met parkeer-app

Het parkeertarief is hetzelfde als voor de andere parkeerplaatsen in de binnenstad. Je kan alleen met een parkeer app afrekenen. Hiervoor kan je elke willekeurige parkeer app gebruiken. De app rekent per minuut. Parkeren kost maximaal €1,45 per half uur.

Locaties parkeerplaatsen

Er zijn in totaal 21 Shop&Go-plaatsen rondom de binnenstad. Ze zijn goed herkenbaar aan een speciaal Shop&Go-logo op de borden en aan het logo op straat. De parkeerplekken zijn verdeeld over 6 locaties:

 1. Nieuwe Plein,  6811 HP
 2. Langstraat, 6811 JA
 3. Rodenburgstraat, 6811 HP
 4. Markt, 6811 CJ
 5. Beekstraat, 6811 DW
 6. Jansbinnensingel, 6811 AK
Shop en Go Arnhem

P+R Arnhem

In Arnhem zijn er in totaal 3 P+R locaties, namelijk bij het GelreDome, Station Arnhem Zuid en Station Presikhaaf.

P+R staat voor Parkeer- en reisvoorziening. Dit is een parkeervoorziening bij een bushalte of station waar automobilisten gebruik van kunnen maken als ze verder willen gaan met het openbaar vervoer.

De 3 P+R locaties in Arnhem zijn allemaal 24/7 open en gratis te gebruiken. De P+R van het GelreDome is niet beschikbaar wanneer er grote evenementen in het GelreDome zijn. 

Verder is er ook nog een Carpool in Arnhem Noord aan de Apeldoornseweg 450 in Arnhem. Deze is ook 24/7 open en is gratis te gebruiken.

We hopen je goed geïnformeerd te hebben! Kijk voor meer informatie over Arnhem op onze ArnhemLife website.

Meer blogs over Arnhem

Aanhaak Stadswandeling Arnhem

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Met je Museum Jaarkaart naar Arnhem

Bezoek de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek de Stockdagen in Arnhem

Airborne Museum Hartenstein: Een Gedenkplaats voor de Slag om Arnhem

Bricks of Arnhem op pad met ArnhemLife

Parkeren bij een vliegveld vanuit Arnhem – alle info & tips

Vegan falafel eet je in Arnhem bij FLFL