7 Straatjes in Arnhem

Binnenstad Arnhem

7 Straatjes in Arnhem

Welkom in de ‘7 Straatjes’ in Arnhem. Waar Amsterdam de ‘9 Straatjes’ heeft (een fashion en vintage hemel voor fashionista’s), heeft Arnhem haar eigen versie. Deze straten zijn de thuisbasis van veel eigenaren van kleine bedrijven. Hun mooie winkeltjes nodigen je uit binnen te stappen en je ervaart de Arnhemse gastvrijheid aan den lijve.

Shopping in Arnhem

Off the beaten track in Arnhem

Grote winkels en winkelketens vind je aan de Ketelstraat, Bakkerstraat en Koningstraat. In de zijstraten, buiten de gebaande paden in het centrum van Arnhem, vind je deze ‘7 straatjes’. Het zijn de Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat. De ingang van de ‘7 straatjes’ herken je aan het roestige, overwoekerde hek boven de straat en pijlvormige tegels op de grond. Hadden ze de ingang duidelijker kunnen maken voor het publiek? Ja, ik denk het wel, maar dit is wat we hebben. ­čśë

7 Streets Arnhem
7 Stra├čen Arnheim
Oudste Caf├ę Arnhem

Naast een blog over Arnhem verzorgen wij ook stadsrondleidingen met een gids. Tijdens uw bezoek aan Arnhem ben je wellicht ook geïnteresseerd in een van onze:

Stadswandelingen in Arnhem

Bedrijfsuitjes in Arnhem

Vintage kleding en lekker eten in Arnhem

Of je nu vintage kleding wilt bekijken of lekker wilt eten, de winkels en eetgelegenheden in deze zeven straatjes hebben het allemaal. Je kan gemakkelijk een hele middag door de smalle straatjes slenteren terwijl je de leuke winkeltjes en caf├ęs verkent. Dit was eeuwen geleden ondenkbaar. De zeven straatjes maakte deel uit van het zogenaamde Steegjeskwartier (Stegen-Kwartier). Ooit onderscheidde deze buurt zich door een overvloed aan misdaad en prostitutie. Tegenwoordig domineert een charmante mix van conceptstores, cadeauwinkels en eet- en drinkgelegenheden dit deel van Arnhem. Deze hidden gems mag je absoluut niet missen.

Voor een korte video impressie over de ‘7 Straatjes’ in Arnhem klik hier.

Shoppen in Arnhem
zeven straatjes Arnhem

Klik op een afbeelding hieronder en lees meer blogs over Arnhem.

Toerisme in Arnhem
Eten en drinken in Arnhem
Geschiedenis van Arnhem