Bistro Bar 7th: waan je op vakantie op ‘t Eiland in Arnhem

Een kunstwerkje op je bord bij Bistro Bar 7th Arnhem

Bistro Bar 7th: waan je op vakantie op ‘t Eiland in Arnhem

Je weet het misschien al, maar naast dat ArnhemLife stadstours en bedrijfsuitjes organiseert zijn wij óók een blog over Arnhem.

Voor toeristen, expats en locals, in het Nederlands, Engels en Duits.

Op onze site vind je bijvoorbeeld blogs over nieuwe restaurants in Arnhem en in dit blog vertellen we je graag over Bistro Bar 7th.

Bistro Bar 7th Arnhem

Bistro Bar 7th op ‘t Eiland in Arnhem

Het is een mooie zaterdagavond wanneer wij ons melden bij Bistro Bar 7th op ‘t Eiland in het centrum van Arnhem. 

Amy verwelkomt ons en verwijst ons naar een tafeltje buiten. We mogen plaatsnemen voor het mooie pand van kledingwinkel Jones. Een fijn plekje om te zitten. We zien dat het terras voor de bistro al aardig vol zit en niet veel later is ook daar het gehele terras gevuld. ‘t Eiland is sowieso een leuke plek. Écht een beetje een verborgen parel in de binnenstad. Met alle leuke terrasjes en de gezellige sfeer voelen deze straatjes bijna -niet Arnhems- aan. Het is alsof we op vakantie zijn ergens in Frankrijk of Italië.

Bistro Bar 7th Arnhem

Amy, wil jij voor ons kiezen?

Of we al wat te drinken lusten? Eh, ja hoor! We hebben besloten niet op de menukaart te kijken en om Amy voor ons te laten kiezen. De één eet geen vlees of schaaldieren, de ander van ons twee lust geen paprika. Deze ‘eisen’ zouden geen probleem vormen. 

Al snel staat er een glaasje bubbels voor ons, en een kleine starter. Lekkere olijfjes in geserveerd in een super schattig blikje en een mooie gepresenteerde oester. Hmm, lekker, een goed begin.

Bistro Bar 7th Arnhem
Bistro Bar 7th Arnhem

Een kunstwerkje op je bord

Wij nippen nog wat aan onze bubbels terwijl we al keuvelend instemmen dat we het best goed hebben. Wanneer je op zo’n top plek zit ziet de wereld er gewoon een beetje mooier uit! De mensen om je heen, laat lekker de boel de boel en geniet van de gerechtjes die voorbij komen. Want toegegeven, de gerechten die geserveerd worden bij Bistro Bar 7th zijn net kleine kunstwerkjes op je bord. Het is een feestje om ze op te eten want niet alleen zijn de gerechten optisch prachtig, ze smaken ook nog eens heerlijk! De steak tartaar, de paling met bietjes en de coquilles: ze strelen allemaal je tong. Over de taco van kool, entrecote en kabeljauw valt ook niets op te merken.

Een kunstwerkje op je bord bij Bistro Bar 7th Arnhem
Een kunstwerkje op je bord bij Bistro Bar 7th Arnhem

Jaren ervaring bij Bistro Bar 7th

Amy en Nick, die de bistro runnen zijn geen onbekenden in de horeca. Ze hebben samen al jaren ervaring. Zo werkte Amy een paar deuren verder op ‘t Eiland bij restaurant/wijnbar ZafVino en heeft Nick al 10 kaar keuken-ervaring. Je kon hem eerder in de keuken vinden bij o.a. Retiro en Cuisson.

Amy vertelde ons dat ze ook nergens anders een bar wilde starten, alleen op ‘T Eiland. Dat lukte toen de eigenaren van het vorige restaurant Marble hun biezen pakte en emigreerde naar Spanje. Een win/win situatie dus!

Genieten bij Bistro Bar 7th op 't Eiland in Arnhem
Een kunstwerkje op je bord bij Bistro Bar 7th Arnhem
Genieten bij Bistro Bar 7th op 't Eiland in Arnhem
Genieten bij Bistro Bar 7th op 't Eiland in Arnhem

Borrelen in Arnhem

Nog even dit, zoek je nog een plek waar je lekker kan borrelen in Arnhem? Ga dan langs bij Bistro Bar 7th. Op de drankkaart vind je een uitgebreide selectie wijnen en ook verschillende classic cocktails. Bestel er een charcuterie (borrel)plank bij en je VrijMiBo kan beginnen!

Neem alvast een kijkje op de website, ook niet is namelijk prachtig. De gerechten ‘shinen’ op de foto’s en ik weet zeker dat je wat vrienden/familie zal optrommelen om een eet-date te plannen op ‘t Eiland nr 7. De bediening is super vriendelijk en attent, ze zullen je echt in de watten leggen, net zoals ze dat bij ons hebben gedaan.

Website Bistro Bar 7th

Instagram Bistro Bar 7th