Alles wat je moet weten over corona testen in Arnhem

Alles wat je moet weten over corona testen in Arnhem

Met het aantal rap stijgende positieve testen zijn dan nu de nodige maatregelen genomen. De niet essentiële winkels en scholen gaan dicht, we mogen maximaal twee mensen per dag thuis uitnodigen en de contact beroepen zoals kapsalons moeten weer dicht.

Wij zetten de meest voorkomende symptomen nog even voor je op een rijtje:

  • Verkoudheidsklachten
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Koorts of verhoging (een lichaamstemperatuur boven de 38 graden)
  • Verlies van reuk en/of smaak

Heb je nou last van een of meer van de bovenstaande? Neem dan contact op met de GGD Gelderland-Midden 0800-8446000, zij kunnen je verder helpen en eventueel een test voor je inplannen.

corona test Arnhem

Gratis PCR-test in het Gelredome

In Arnhem is voor de gratis PCR-test maar een locatie: het Gelredome. Ook kan je bij het Gelredome een sneltest doen, deze kost 100 euro maar met zo’n test heb je de uitslag al vaak binnen een half uur. Dat is dus veel sneller dan de reguliere PCR-test waarbij je de uitslag binnen 48 uur hebt.

Een sneltest wordt ook wel de antigeentest genoemd, op dit moment zijn er vijf van die testen goedgekeurd in Nederland. Deze zijn de Panbio COVID-10-Ag rapid test, BD Veritor COVID test, SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test, Sofia SARS Antigen FIA en de Standard F-Covid-19 Ag FIA. 

Als het bij het Gelredome te druk is kan je je net buiten Arnhem nog laten testen. In Velp kan dit bij het Rijnstate Velp en ook in Elst, Barneveld, Ede, Nijkerk en Wageningen zijn er testlocaties. Wil je meteen een afspraak maken voor een corona test? Klik dan hier.

Let goed op jezelf en anderen. Zorg dat je afstand houdt en draag een mondkapje, naast dat het je gezondheid beschermt zijn er nog genoeg andere redenen om er een mondkapje te dragen.

Heb je geen klachten en wil je op pad? Lees dan hier de coronaproof uitjes in Arnhem.

Geschreven door Iza.

Goedkope stadstour Arnhem