10 redenen waarom je wél een mondkapje wil dragen

10 redenen waarom je wél een mondkapje wil dragen

Tja, zo’n mondkapje, het zit niet zo fijn natuurlijk. Je kan voor of tegen het gebruik zijn wanneer het om gaat om corona buiten de deur te houden. De één geloof er wel in dat het baat heeft, de ander niet en dat is een discussie waar geen einde aan lijkt te komen. 

Maar, wij richten ons liever op positieve zaken (behalve wanneer het gaat om een corona test ) en geven je daarom 10 redenen waarom je wél een mondkapje wil dragen!

1. De winter komt eraan, en de kou hangt in de lucht. Ben je buiten dan hoort een koude neus daar ook bij. Draag je buiten een mondkapje dan zal je merken dat je neus ook lekker warm blijft, vooral wanneer je zo’n leuk stoffen mondkapje draagt.

2. Vóór covid was het heel normaal in Nederland dat mensen elkaar bij een ontmoeting of afscheid 3 zoenen gaven, en daar moet je ook maar zin in hebben! Voor veel mensen is dit het meest positieve aan corona, dat dat verleden tijd is. Mocht er een vaccin komen en de pandemie is voorbij, dan kan je er nog steeds voor kiezen om je mondkapje wél te dragen, al is het maar om al dat gezoen te vermijden.

3. ‘Vroeger’ kon je alleen op een openbare plek uitgebreid gapen wanneer je schijt had aan de rest. Het ziet er toch een beetje gek uit wanneer je mond wagenwijd open staat. Heb je een mondkapje op dan ziet niemand dat! Heerlijk, ongegeneerd gapen tot je een ons weegt. 

4. Ben je dol op knoflook? Nu is de tijd om onbeperkt deze smaakmaker toe te voegen aan je eten. Met een mondmasker op ruikt niemand die sterkte knoflookwalm. Heb je er zelf last van? Neem dan een pepermuntje. Denk er wel aan dat wanneer je een mondkapje op hebt de pepermunt op je ogen kan slaan, daar krijg je dan weer traanogen van! Voor sommige mensen is dit vast al herkenbaar.

Klik op de foto hier onder voor de leukste coronaproof activiteiten in Arnhem.

10 redenen waarom je wél een mondkapje wil dragen

5. Erger je je al jaren aan je gebit maar durf je niet naar een tandarts? Wat een geluk, dat hoeft ook niet meer! Draag een mondkapje met een mooie glimlach erop en lach er op los. Niemand ziet je gele of scheve tanden zolang jij op plekken blijft waar een mondkapje verplicht is.

6. Is fashion je ding? Koop dan verschillende mondkapjes die bij je outfit passen. Voor elke gelegenheid één. Of je past ze aan aan je mood. Ben je vrolijk, kies dan voor leuke kleurtjes, ben je in een grafstemming dan doe je een zwarte op. Heb je zin in een feestje? Kies dan voor een mondkapje met glitters. De opties zijn oneindig dus leef je lekker uit.

7. Ben je handig op een naaimachine? Start dan je eigen mondkapjes handel. Maak ze in verschillende maten en bied ze aan via Facebook of Instagram. Haal op de vrijdagmarkt in Arnhem verschillende stofjes en maak er een knutselmiddag van. Heb je meteen weer een leuke bezigheid voor tijdens de lockdown. 

8. Ben je negatief getest voor corona en heb je gewoon een verkoudheid opgelopen? Dan kan je je eigenlijk ook niet in het openbaar vertonen. Met een mondkapje op ziet niemand je rode snotneus en zo voorkom je rare blikken jouw kant op.

Corona Proof activiteiten in Arnhem

9. Het mondmasker kan je ook gebruiken door een statement te maken. In plaats van een leuk printje kan je er ook voor kiezen om er een tekst op te drukken. Laat zien wie je favo voetbalclub is, zet er een positieve quote op of bedruk het mondmasker met het logo van je bedrijf. Hier zijn de opties ook weer eindeloos. 

10. Support your local business! We doen allemaal ons best om zo goed mogelijk deze tijd door te komen en veel ondernemers hebben het zwaar. Steun een lokale ondernemer door je mondkapje daar te kopen! We hebben een lijst gemaakt waar je zoal terecht kan. 

Outfit Library Less      Mirthe Engelhard      Made by Estrella    Het Naaicafe    Rozet    Fundies Undies    Dierbaar Goed    Anna’s Illustrations    Het Paradijs    Jofel    Gordijnkunst.nl    Jolijn Corporaal    Nadia Nelleke    Anne Luchies Illustrations    Nijos    Fun2Press    Duurzaam Ademen    I Like Waste.nl    Lotta Lorier