Outfit Library LESS nieuw in Arnhem: een bibliotheek voor kleding!

Outfit Library LESS

Toen we langs de winkel liepen met groene en blauwe gordijnen, werd onze interesse gewekt door het bord boven de ingang: ‘Outfit Library LESS’. Een wat? Bibliotheek voor kleding? Blijkt, dat is precies wat het is!

Lees verder en ontdek hoe je korting krijgt.

Perfecte locatie in hartje Arnhem

Outfit Library Less heeft een ideale locatie in het centrum van Arnhem, op slechts 1 minuut lopen van het centraal station vandaan. Het idee achter het concept van LESS is dat we allemaal minder van iets in ons leven nodig hebben. Minder lawaai. Minder vooroordelen. Minder oordeel. Minder zorgen. Minder rommel. Minder stress. Het delen van economie en de beweging van het minimalisme zijn middelen om een ​​gebalanceerde staat van minder te bereiken. Tegenwoordig spelen steeds meer mensen met het idee om hun kleding te delen als we al onze huizen, onze auto’s, onze gereedschappen en zelfs onze huisdieren delen. Het heeft eigenlijk veel meer zin om een jurk te huren dan er één te kopen het kopen of een overvolle kledingkast hebben, maar toch eindeloos verlangen naar meer: ​​iets leuks vandaag, iets sexy morgen, iets hip voor het weekend, iets stijlvol voor de werktrip.

En bovenal, het lenen van kleding heeft 100% meer zin dan het ondersteunen van de industrie die mensen aan de ene kant van de wereld uitbuit worden om kleding te produceren en brengt wereldwijd de gezondheid en veiligheid van het milieu in gevaar.

Positive Body Image

LESS is versierd met prachtige foto’s van vrouwen in alle maten, vormen, leeftijden en culturele achtergronden. Dit fotoproject gaat over een representatie van vrouwen in de mode-industrie en gaat in op de problemen met het lichaamsbeeld.

Het kenmerkt alledaagse vrouwen (geen professionele modellen) om te laten zien hoe mooi en uniek elke vrouw is; hoe verschillend een vrouw eruit zou kunnen zien en voelen in verschillende omstandigheden en contexten; en hoe kledingkeuzes helpen hun persoonlijkheden aan de wereld te communiceren. Deze foto’s zijn ook bedoeld om te illustreren dat LESS een grote variëteit aan outfits heeft voor veel verschillende dames.

Alle items in de bibliotheek zijn onderverdeeld in 7 verschillende collecties: Minimalistisch, Retro & Vintage, Boho, Artsy, Forever Young, Classy & Chic en Earthy & Natural, dus een argument als ‘ze hebben mijn stijl niet’ kan niet worden gebruikt als een excuus om dit concept niet te proberen! Ook worden alle collecties voortdurend vernieuwd en bijgewerkt, dus er zijn altijd genoeg outfits (inclusief schoenen, tassen, sieraden en accessoires) om uit te kiezen!

Outfit Library LESS in Arnhem

Maar… Hoe werkt het?

Het werkt op dezelfde manier als een gewone boekenbibliotheek, met wat extra opties. Bijvoorbeeld: ja kan een item voor één dag (voor een speciale gelegenheid) huren voor slechts €5, -. Je betaalt een aanbetaling (de prijs op het artikel, laten we zeggen €40, -). Wanneer je het artikel de volgende dag retourneert, krijgt u €35, – terug. Je kunt er ook voor kiezen om het item te kopen als je er verliefd op bent geworden!

OF

Je kunt een abonnement nemen bij Outfit Library LESS voor €25, – per maand en 3 items tegelijk huren. En zodra je die items retourneert, kunt u nog een 3 kiezen om te lenen, dus de toegang tot de LESS-verzameling is echt onbeperkt voor de abonnees. Je hebt een oneindige voorraad kleding! Kijk op de website voor meer informatie over abonnement en prijzen. – https://www.outfitlibraryless.nl/how-it-works/subscription-prices/

FEIT: De gemiddelde persoon in Nederland geeft ongeveer €70, – per maand uit aan kleding. Bedenk nu hoeveel geld je elke maand uitgeeft aan kleding en hoeveel je kan besparen!

Niet alleen is Outfit Library LESS goed voor je financiële staat, maar door kleding te huren, draag je ook bij aan een betere wereld. Tegenwoordig is het gemakkelijk om kleding te kopen voor een budgetprijs die gemakkelijk te vervangen is en dat zorgt voor meer verspilling. Outfit Library LESS is ook een bedrijf dat geen afval produceert (zero waste), wat perfect past bij hun visie en missie. Zo zijn er in plaats van wegwerp plastic of papieren zakken textieltassen beschikbaar, gemaakt van recyclede t-shirts met opvallende prints.

ArnhemLife KORTING

Ben je geïnspireerd en klaar om Outfit Library LESS te bezoeken? Super goed! Als welkomstgeschenk kun je nu je 1e item GRATIS voor 1 dag huren zonder de abonnementskosten te betalen, dus je totale ArnhemLife-korting komt op €15, -.

Noem ArnhemLife wanneer je de bibliotheek binnenstapt en Maria laat je haar prachtige collectie zien en zorg dat je weggaat met een leuk item om te dragen. Deze korting is beschikbaar tot 30 september 2018.

Oh, er komt ook een leuk evenement aan bij Outfit Library LESS op 26 augustus 2018: een kleding ‘SWAP! feest waar je je ongewenste outfititems kunt omruilen voor ‘nieuwe’ tweedehands kledingstukken. Meer informatie is hier te vinden: https://www.facebook.com/events/215351315806150/

Outfit Library LESS openingstijden: wo / zo 12:00 – 18:00

Volg Outfit LibraryLESS:

Facebook
Instagram

ArnhemLife bied ook volgende tours aan: