Restaurant Jans’ Arnhem

HET WACHTEN WAARD: NIEUW RESTAURANT JANS ‘IN ARNHEM

De verbouwing van het voormalige Mahler, restaurant aan het Musis Sacrum-concertgebouw, duurde maanden maar dat was het wachten meer dan waard. Nieuw restaurant JANS ‘Arnhem opende onlangs haar deuren en werd al snel de nieuwste hotspot in Arnhem.

Restaurant Jans' Arnhem
Restaurant Jans' Arnhem

JANS’ Arnhem: Modern en gezellig

Terwijl we aan onze tafel plaats nemen, nemen we het nieuwe interieur in ons op. Wauw, het ziet er geweldig uit! Uitnodigend, gezellig maar ook heel chique. De vele grote planten en verschillende vloerpatronen zorgen ervoor dat het restaurant echt tot leven komt.

Het menu komt in de vorm van een krant. Op de voorpagina vind je informatie over waar Jans ‘Arnhem over gaat:

‘JANS’ heeft oog voor de mooie dingen in het leven en in de stad. Maar ook voor de mooie dingen in je glas en op het bord. Bij JANS ‘kun je heerlijk eten voor een eerlijke prijs. U kunt ook vers gebakken brood kopen om mee naar huis te nemen uit onze bakkerij van dinsdag tot zondag.

Drankjes And Pré Diner Snacks

Trwijl een super vriendelijke ober ons verwelkomt aan tafel en ons voorziet van drankjes en een pré diner snack (chips en zelfgebakken brood met een lekkere saus) vertelt hij ons wat we deze avond kunnen verwachten. Een showcase van verschillende smaken en texturen die elkaar aanvullen op een mooieopgemaakte borden. Klinkt goed!

We reviewen vaak nieuwe restaurants voor onze ArnhemLife website en wanneer we dat doen, vragen we de chef-kok om een soort proeverij te maken, zodat we een goed beeld krijgen van wat het restaurant te bieden heeft.

Deze keer was het niet anders. We hebben nog 4 gangen te gaan…

Restaurant Jans' Arnhem

Eerste en Tweede Gang bij JANS’

De eerste gang werd gebracht en onze verwachtingen waren meteen behoorlijk hoog. De biologische ganzelever, gepofte biet en een kleine brioche waren een traktatie. Ik moet toegeven dat ik nogal eens uit eten ga, maar normaal ziet het bord er niet zo mooi uit. Dit is ‘level up’ eten en ik voelde me een chique dame. 🙂

De tweede starter was een kleine versie van een hoofdgerecht, en met nog eens 2 gangen meer dan genoeg voor ons. De combinatie van eend, samosa, mango, peper en jus was even indrukwekkend in presentaties als heerlijk van smaak. Eend is één van mijn favoriete gerechten om te eten, kan ik zeggen dat JANS ‘Arnhem een heerlijke eend kan klaarmaken. Even wenste we dat de portie groter was.

We bestelden nog een drankje en ik koos voor de ‘Mort Surbite’, een bier dat ik nog nooit in Arnhem heb gezien en daarom wilde ik het graag proberen. De wazige gouden Lambick is zuur zoet en complex, zeker een biertje dat ik opnieuw zou bestellen!

Restaurant Jans' Arnhem
Restaurant Jans' Arnhem

Heerlijke Kabeljauw, de Derde Gang

Gecombineerd met een boterachtige witte chardonnay (landgoed De Wetshof Chardonnay Sur Lie, Zuid-Afrika) smaakte de kabeljauw nog beter. Alle gerechten bij JANS zijn het lekkerst wanneer je alle items op het gerecht op één lepel / vork samenvoegt. Radijzen, artisjok, tomaten en een romige saus vergezelden de kabeljauw die van zichzelf al boterzacht was.

Restaurant Jans' Arnhem

Toetje en Peeze Koffie bij JANS’

Last but not least: het dessert. De smaken in dit dessert deden ons een beetje fronsen. Zo divers en misschien niet wat je in een dessert zou verwachten: Thaise currysorbet met exotisch fruit en een meringue van basilicum. Het werkte eigenlijk best goed samen, zelfs de basilicum-meringue waar we onze twijfels over hadden paste goed bij het gerecht.

We sloten onze avond af bij JANS ‘met een Peeze-koffie. Koffiebranderij Peeze is gevestigd in Arnhem en vele andere restaurants of lunchrooms bieden dit lokale merk in Arnhem aan.

Het is aan de barista om de koffie zo goed mogelijk aan te bieden en de barista bij JANS ‘weet zeker wat ze doet. De latte-art (ja dat is een ding) toont haar koffievaardigheden en het zorgt voor een perfecte afsluiting van een heerlijke avond bij JANS ‘.

Restaurant Jans'
Restaurant Jans'

TIP: Combineer Eten met het Theater in Arnhem

Bezoek je Musis Sacrum of Theater aan de overkant van JANS ‘? Combineer dit met een diner bij JANS ‘. Ze bieden een ‘Theatre Menu’ aan: kies 2 maaltijden uit een 3 gangen menu voor slechts €25,-. Het menu verandert maandelijks, dus er is altijd een goede reden om terug te komen en iets nieuws te proberen. ;).

JANS’

Openingstijden:

Maandag gesloten

Dinsdag – Zondag 9 am / Minidagen

Website van JANS

Facebook van JANS

JANS ‘Instagram

Wil je dat wij ook jouw restaurant of bar op onze website plaatsen? Neem voor meer informatie contact met ons op via info@ArnhemLife.nl