Top kringloopwinkels in Arnhem

Top kringloopwinkels in Arnhem

Wat zijn de beste kringloopwinkels in Arnhem? We hebben een lijst voor je gemaakt zodat je deze winkels in Arnhem kunt gaan ontdekken.

Hier bij ArnhemLife hebben we besloten om ons te verdiepen in het onderwerp schuldvrije mode en je kennis te laten maken met de Arnhemse tweedehandswinkels die pre-loved kleding van goede kwaliteit verkopen. Of je nu een fan bent van ‘thrift shopping’ of nog nooit een stap in een 2e hands winkel hebt gezet, je zult verrast zijn te ontdekken dat je geen ticket naar Berlijn, Londen of New York hoeft te boeken om de eindeloze mogelijkheden van tweedehands shoppen te ontdekken. Het is er allemaal binnen de grenzen van Arnhem: gezellige winkels door de hele stad, met liefde en oog voor detail ontworpen en georganiseerd; steeds wisselende collecties dames-, heren- en kinderkleding; unieke kledingstukken, schoenen en accessoires die u anders waarschijnlijk nooit zou hebben overwogen/geoorloofd om te kopen; laatste mode en vintage; elegantie en kitsch; en lage, lagere en de laagste prijzen.

Thriftshops Arnhem

Future is Vintage (Lawick van Pabststraat 209)

Deze winkel is gevestigd in de Burgemeesterswijk in Arnhem. Future is Now is de nieuwste winkel op onze lijst en zeker een bezoek waard.

Het is gemakkelijk om hier een hele nieuwe outfit te shoppen. Met een ruime keuze aan moderne kleding en laarzen vind je zeker iets naar jouw smaak. Check de Future is Now Facebook pagina voor openingstijden en leuke foto’s van hun voorraad.

Made by Estrella (van Lawick van Pabststraat 97)

Ook Made By Estrella is gevestigd in de prachtige Burgemeesterswijk in Arnhem. Ze verkopen merkkleding van Claudia Sträter tot Prada. In deze kringloopwinkel kun je niet alleen 2e hands kleding kopen, maar het is ook een kledingreparatiestation en biedt stomerijdiensten aan.

Wil je kleding verkopen waar je op bent uitgekeken? Made By Estrella verkoopt het voor je met een rendement van 40% op de winst. Kijk op hun website voor openingstijden en kijk zelf wat deze winkel allemaal te bieden heeft.

Top Thrift shop Arnhem

Appel & Ei (Beekstraat 67)

Appel & Ei is onderdeel van een landelijke kringloopketen en is te vinden in 20 steden in Nederland. Lil & Yvonne runnen deze locatie sinds 2014. Dagelijks komen er nieuwe items bij zodat je van Appel & Ei een wekelijkse ‘stop’ kan maken tijdens je bezoek aan het centrum van Arnhem.

De winkel is erg mooi opgezet, het voelt bijna niet als een 2e hands winkel! Appel & Ei neemt ook kledingstukken in waarvan je wenst afscheid te nemen. Ze zullen proberen het voor je te verkopen met een rendement van 40% op de winst. Kijk op hun website voor een impressie en openingstijden.

LOT’s (Raapopseweg 76)

LOT’s ziet eruit als een plek waar je kunt verdwalen in alle coole kledingstukken die ze verkopen. Je vindt een selectie in dames-, heren- en kinderkleding. Naast kleding verkopen ze ook kinderspeelgoed en cadeauartikelen.

Net als de bovengenoemde winkels neemt ook LOT’s artikelen in, maar je moet op de website kijken of die optie op dit moment beschikbaar is omdat er soms een tijdelijke ‘stop’ is.

Top thrift shops in Arnhem
Winkel Jansstraat 1955 -1960 bron Gelders Archief

Jofel (Zwanenstraat 5A)

De volgende vintage winkel, gelegen in het hart van het centrum van Arnhem is Jofel. Baan je een weg naar de ‘7 Straatjes‘ en maak je klaar om verliefd te worden op deze geweldige kringloopwinkel.

Deze edgy winkel heeft een geweldige collectie mode en accessoires. Als dit is hoe -tweedehands- eruit ziet, nou, dat is alles wat we willen dragen!

Neem een ​​kijkje op de Facebook-pagina van Jofel voor wekelijkse updates en toffe foto’s van je toekomstige aankopen.

Shopping in Arnhem

ReShare Store (Koningstraat 54A)

Deze ReShare Store-keten vertegenwoordigt het Leger des Heils, een niet-commerciële organisatie die veel goede doelen ondersteunt. De mensen die hier werken werken als vrijwilliger.

Met de opbrengst die ze uit de Stores halen, kunnen ze werk doen en hun visie realiseren: bijdragen aan een circulaire textielketen, mensen in nood helpen, mooie en betaalbare kleding aanbieden voor elke portemonnee en werkgelegenheid creëren voor mensen met een beperking of een kwetsbare positie in de arbeidsmarkt.

Veel merken en winkels doneren hun onverkochte artikelen aan deze keten, dus de kans is groot dat je hier compleet nieuwe spullen vindt. Kijk voor openingstijden op de website van ReShare Store.

Terre des Hommes (Hanzestraat 213)

Terre des Hommes is een non-profitorganisatie die zich inzet om wereldwijd een einde te maken aan kinderuitbuiting in al zijn vormen (lees erover op hun website).

Voor een stichting is dat best uniek: er zijn 40 Terre des Hommes winkels verspreid over het hele land. Ze worden volledig gerund door vrijwilligers, die van onschatbare waarde zijn.

Van bijna nooit gedragen schoenen tot games als Monopoly. De winkels van Terre des Hommes verkopen tweedehands spullen van goede kwaliteit, door mensen gebracht. Alle opbrengsten, na aftrek van kosten, gaan rechtstreeks naar onze projecten. Het gemiddelde bedrag per jaar is ongeveer € 1,4 miljoen: een forse bijdrage.

Kijk eens in de winkel, misschien vind je wel wat schatten voor jou om mee naar huis te nemen en zo een steentje bij te dragen aan een goed doel!

2nd hand shop Arnhem

2Switch (Westervoortsedijk 120, binnenkort andere vestiging)

Een andere kringloopwinkelketen is 2Switch. Een echte begrip voor als je meubels nodig hebt voor je huis, maar ze hebben ook een goede selectie aan kleding, schoenen en alles wat je echt nodig hebt.

Dit is ook de grootste winkel in onze lijst met kringloopwinkels. Als u uw inboedel kwijt wilt en geen vervoer heeft, dan komt 2Switch deze gratis ophalen. Ze zullen je echter niet betalen voor je goed. Als je veel spullen bij de 2Switch shop koopt, kun je deze thuis laten bezorgen, hier komen wel kleine bezorgkosten bij. Kijk voor openingstijden op de website van 2Switch.

Meer blogs over Arnhem: 

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Vegan falafel eet je in Arnhem bij FLFL

Restaurant Momento in Arnhem

De 10 lekkerste kopjes koffie in Arnhem

7 Straatjes in Arnhem

Fine Dining bij restaurant Sky56 in Arnhem