De lekkerste biertjes uit Arnhem

Bier uit Arnhem

De lekkerste biertjes uit Arnhem

Als je net zoals ons bent hou je wel van een lekker biertje, maar ga je vaak ook voor gemak. Je blijft graag in de binnenstad en drinkt waar je bekend mee bent. Maar wist je ook dat Arnhem zelf ook een behoorlijk lekker biertje kan brouwen? Hier vind je een lijstje met de lekkerste biertjes uit Arnhem en waar je ze kan vinden.

  1. Brouwerij De Snor is een Arnhemse speciaalbier brouwerij die in oktober van 2015 begon met het brouwen van een sterk blond biertje. Inmiddels zijn er nog vier andere biertjes bij gekomen die allemaal het proeven waard zijn.
  2. Brouwerij Durs brengt een ode aan het Arnhemse water. Ze hebben zes heerlijke biertjes waaronder Jetser, een tripel die heerlijk past bij een stukje vis of gewoon op de vrijdagavond naast een borrelplankje op de bank. Durs is in elke supermarkt in Arnhem wel te vinden en ook schenken de meeste horecazaken een Durs. Het nieuwste biertje van de zes is de Dikke Prins, een sterk blond biertje die ze samen met Theo Janssen hebben gecreëerd.
  3. Leroy Brown is een onafhankelijke craftbier brouwerij en heeft ook een proeflokaal in Arnhem. In de brouwerij brouwen ze vijf biertjes waaronder Bock Out! Die alleen beschikbaar is van oktober t/m februari. 
  4. Brouwerij CC heeft negen biertjes op hun naam staan. Ze zijn ooit begonnen omdat ze speciaalbier voor café restaurant CASPAR brouwen. Maar hun biertjes zijn ook te vinden bij o.a Wijnkoperij Pangkarra in Klarendal.  
  5. Het Nederlands Openluchtmuseum heeft een oude bierbrouwerij waar nu niet meer gebrouwen wordt. Het authentieke brouwhuis heeft een aanbouw waar sinds 2007 gebrouwen wordt. ’T Goeye Goet maakt gebruik van de brouwerij en brouwt zoveel mogelijk met biologische producten.
  6. Bierbrouwerij Het Roze Varken werd in 2013 geopend door vrienden Wim en Koen. Het begon allemaal door de vondst van een oud stencil en nu heeft deze brouwerij vijftien smaakvolle biertjes, van porter tot blond op hun naam staan. 
3 bier

Slijterijen in Arnhem

  1. Voor de liefhebber van craftbier is Slijterij van Pernis een walhalla. Met de keuze uit ruim 1000 craftbiertjes raak je hier niet snel uitgekeken. De slijterij laat op FaceBook weten ook te kunnen bezorgen aan mensen die de winkel liever niet bezoeken.
  2. Drankenwinkel van Baal bezit over een ruim assortiment biertjes en bezorgd in en rondom Arnhem gratis de lekkerste biertjes.
  3. Laat de naam je niet voor de gek houden, want Wijnhuis Sonsbeek verkoopt al jouw favoriete Arnhemse biertjes en nog veel meer.

Dus met deze lijst weet je voortaan wat je koud moet leggen voor je vrienden op een warme zomerse avond, je schoonouders of voor bij de nieuwste aflevering van je favoriete serie.

Zodra corona onder controle is bieden wij ook Hap en Stap uitjes en kroegentochten in Arnhem aan.

Je kan ook corona-proof op pad met een downloadbare wandelroute door Arnhem.   

Bij interesse, stuur even een mail naar info@arnhemlife.nl zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Download de foto hieronder en speel met je vrienden onze Bier Bingo! deel jouw resultaat met ons op Instagram of FaceBook!
Familiedag Arnhem

Related Posts