De 15 lekkerste kopjes koffie in Arnhem!

De 15 lekkerste kopjes koffie in Arnhem!

Ben je ook zo’n koffieleut? Hou je van hoe koffie je dag start of misschien wel gewoon van de smaak en de positieve effecten op je gezondheid? Dan moet je weten waar je de lekkerste bakjes in Arnhem kan halen! Wij hebben een lijst met de 15 lekkerste koffiebarretjes van Arnhem opgesteld.  Een bak koffie nodig om de dag goed te starten? Lees dan snel even verder.

1. Mams opende hun eerste store aan het Willemsplein in 2015 en sindsdien zijn ze een van de meest geliefde koffie plekjes in Arnhem. Ze zetten hun bakjes leut met hun eigen blends en daarnaast bakken ze hun eigen taarten. Een gezondere optie? Ga voor een van de heerlijke verfrissende salades die ze ook zelf maken. Mams ligt gelegen aan het Willemsplein 45 en neem eens een kijkje op hun website voor meer informatie.

mams koffie
foto door MAMS coffee

2. Walt vindt je in de Koningstraat in het centrum van Arnhem. Van stratenmakers tot juristen, van ambtenaren tot musici en van Klarendallers tot Papendallers, bij Walt tref je ze allemaal aan dezelfde bak koffie. Bonus: bij Walt krijg je altijd een stukje heerlijke brownie wanneer je een koffie besteld. Ook kan je bij Walt een heerlijk ‘ontbijt op bed‘ bestellen. Kijk op hun Instagram page voor een sfeerimpressie. 

Koffie in Arnhem
Koffie in Arnhem

3. Anne&Max noemt haarzelf een ‘’huiskamer in de stad’’ en daar zijn wij het mee eens! Ze hebben heerlijke loungestoelen en de warmte straalt van het interieur af. De koffie die zij serveren wordt met hun eigen bonen gebrouwen. Voor zo’n lekker kopje koffie van Anne&Max kan je terecht bij de Bakkerstraat 50 en neem een kijkje op hun website voor een 360 graden view van de winkel.

foto door Anne&Max

4. BOON espressobar is gelegen in een zijstraat van de Apeldoornseweg, aan de Paul Krugerstraat 3. Je moet er dus wel een beetje voor zoeken maar hun espresso is de zoektocht waard. Ook zit BOON op loopafstand van het Sonsbeekpark, dus maak gerust een wandeling met een lekker kopje koffie. Neem een kijkje op hun website.

foto door boon
foto door BOON espressobar

5. Bomboca is een Portugese koffiebar recht tegenover het Musispark, aan de Eusebiusbuitensingel 10. Alle producten zijn van Portugese afkomst waardoor elk drankje en hapje een unieke ervaring is. Neem een kijkje op hun FaceBook voor alle laatste nieuwtjes en voor leuke foto’s.

foto door bomboca
foto door Bomboca

6. Bij Ann brouwen ze hun koffie met de biologische koffie van branderij Boot te Baarn. Bij Ann zijn ze geen fan van voedselverspilling dus maken ze onder andere hun jam van overgebleven rood fruit. Ga eens langs bij Ann en Mehmet op Hommelsweg 39 en neem een kijkje op hun website.

foto door Bij Ann
foto door Bij Ann

7. BABO Café heeft haar eigen koffiemerk die ze zelf hebben samengesteld en ook verkopen. Ook geven de barista’s van BABO coffee trainingen aan de horeca, maar ook aan particulieren. Om te leren hoe zij het beste uit hun koffie kunnen halen. BABO is te vinden op de Bovenbeekstraat 28 en neem een kijkje op de site als je geïnteresseerd bent in het BABO koffiemerk of catering.

foto door BABO Café
foto door BABO Café

8. Café Vrijdag zit op de perfecte locatie voor een lekker kopje koffie: dicht bij het park en verschillende theaters. Eet na je kopje koffie nog een hapje bij het restaurant ‘’Boven bij Vrijdag’’, wat boven het café zelf zit. Café Vrijdag ligt gelegen aan de Velperbuitensingel 21-A en voor meer informatie kan je terecht op de website.

foto door Café Vrijdag
foto door Café Vrijdag

9. Dudok is perfect voor een vroeg kopje koffie met een croissantje of een cappuccino laat in de avond met een stukje gebak. Gevestigd in het rijksmonument Van Ranzow’s Bank is dit een prachtig gebouw om van je bakje koffie te genieten. Dudok is te vinden tegenover de Eusebiuskerk aan de Koningstraat 40. Volg Dudok op hun Instagram om de hoogte te blijven over hun specials.

foto door Dudok Arnhem
foto door Dudok Arnhem

10. Brew2Cup is een koffiebar en koffiebranderij in een. Ga eens langs op de Kortestraat 28 voor een heerlijk kopje, gemaakt van hun eigen blends. Ben je geïnteresseerd in een blend van Brew2Cup? Neem een kijkje op hun website, want ze bezorgen alle koffie thuis.

foto door Brew2Cup
foto door Brew2Cup

11. Koffiebar FLOOR is in begin 2019 geopend door eigenaresse Floor, die eerst jarenlang bij BABO als barista te vinden was. Bij FLOOR kan je verschillende soorten sapjes en thee bestellen en natuurlijk een lekker bakje koffie. Koffiebar FLOOR is te vinden aan de Walstraat 54 en neem een kijkje op de FaceBook pagina van FLOOR.

foto door koffiebar FLOOR
foto door koffiebar FLOOR

12. Hemels is gevestigd op Kerkstraat 3 in de 7straatjes van Arnhem centrum, waardoor je direct na het shoppen terecht kan voor een heerlijk bakje koffie en een van de vele zelfgemaakte lekkernijen. Bekijk hun website voor de menukaart en voor de heerlijke taarten en boxen die te bestellen zijn.

foto door Hemels
foto door Hemels

13. Kaldi helpt je graag met het leren kennen van koffie. In hun vestiging aan de Weverstraat 13B informeert Patrick Prinz je graag over alles wat betreft koffie (en thee) en welk koffiezetsysteem het best bij jou past. Uiteraard kan je ook een heerlijk kopje koffie afhalen. Bekijk de website van Kaldi voor de laatste aanbiedingen in hun koffie- en theeassortiment.

foto door Kaldi Arnhem
foto door Kaldi Arnhem

14. CASPAR is de huiskamer van het modekwartier, gevestigd aan het Elly Lamakerplantsoen 2. CASPAR heeft grote koppen koffie en cappuccino waarvan je lekker kan genieten tijdens het werken, bijkomen van een dag met de kids of een lunch met een oude vriend(in). Neem een kijkje op hun website voor alles over CASPAR.

foto door CASPAR
foto door CASPAR

15. Starbucks, het is net als koriander. Je houdt ervan of niet, maar een ding is zeker en dat was dat dit decennia oude koffiehuis niet aan deze lijst kon ontbreken. Deze Starbucks is gevestigd op het station, hartstikke handig dus als je een lange vermoeiende treinreis moet maken. En wist je dat Op 25 juni 2007 de eerste Starbucksvestiging in Nederland zich opende, op luchthaven Schiphol!

foto door Starbucks Coffee
foto door Starbucks Coffee Nederland

Dit was dan onze lijst met de 15 lekkerste kopjes koffie in Arnhem! Ben je nog op zoek naar een leuke wandelroute met je warme bakje koffie in je handen? Download hier dan de Street Art Arnhem wandelroute.

Related Posts