Hoe ontkom je aan Blue Monday?

Hoe ontkom je aan Blue Monday?

Hoe ontkom je aan Blue Monday? Dat zullen we je vertellen! Om te weten hoe je er aan ontkomt moeten we je misschien eerst vertellen wat het is. Blue Monday wordt ook wel ‘’deprimaandag’’ genoemd, en staat bekend de meest deprimerende maandag van het jaar. De benaming voor deze dag is bedacht door Britse psycholoog Cliff Arnall. In 2005 bedacht hij een wetenschappelijk formule waaruit blijkt dat op de maandag van de laatste volle week van januari, het meest wordt getreurd en mensen zich het meest somber voelen. Redenen hiervoor kunnen zijn is dat de maandag staat voor het begin van de werkweek. Ook zitten de feestdagen er net op, is het donker buiten en lijkt de zomervakantie nog zo ver weg voor veel mensen.

Blue Monday 2021 gaat vallen op 18 januari, daarom leek het ons wel zo handig om je voor te bereiden en tips mee te geven om deze sombere dag te boven komen. Hier is ons lijstje met do’s voor aankomende Blue Monday!

hoe ontkom je aan blue monday

1. Maak een wandeling.

We weten dat het cliché klinkt, maar het helpt echt! Wandelen is voor de meeste mensen een toegankelijke manier om hun dagelijkse half uurtje beweging binnen te krijgen. Ook is wandelen is goed voor de bloed- en hartvaten. Belangrijkst van allemaal op de Blue Monday: wandelen ontspant. Maak een mooie wandeling door Park Sonsbeek, Zypendaal, Angerenstein of een van de vele andere prachtige parken die Arnhem te bieden heeft en maak je hoofd leeg.

2. Verwen jezelf.

Trakteer jezelf op dat DIY spa-dagje die je al veelte lang uitstelt. Pak dat sheet maskertje onderuit de la in de badkamer en gooi je benen omhoog. Pak je favoriete drankje (niet of wel alcoholisch, wij oordelen niet) erbij en probeer je te ontspannen. 

3. Geef wat extra liefde aan een ander.

Van liefde geven worden we gelukkig en we kunnen het allemaal gebruiken, vooral op zo’n dag als vandaag. Geef je huisdier een extra snoepje tussendoor of koop een bloemetje voor je partner. Wie goed doet, goed ontmoet.

Hoe ontkom je aan blue monday?

4. Bestel je favoriete maaltijd.

Niks maakt een mens gelukkiger dan hun favoriete maaltijd. En als je het avondeten op een dag makkelijk houden, is het vandaag wel. Kijk eens wat jouw go to thuisbezorgd app te bieden heeft, en misschien kan je eens van een nieuwe zaak bestellen om het wat spannender te maken. Zo support je ook jouw locals! 

5. Reorganiseer.

Ze zeggen wel eens: ‘’a clean space is a clean mind’’ en daar zijn wij het mee eens. Ruim je kast eens uit en kijk of er spullen tussen zitten die je weg kan geven of verkopen. Of ruim de koelkast uit en ga op zoek naar alle potjes die al lang over datum zijn. Dit geeft gegarandeerd een fijner gevoel.

6. Hou contact.

Het is niet altijd even makkelijk maar wel belangrijk, vooral op zo’n dag als vandaag. Blijf in contact met je vrienden en familie. Laat even van je horen en zoek steun in elkaar. Plan een leuke avond in je favo kroeg of spreek elkaar via Zoom.

Heb je nog niet genoeg tips om deze Blue Monday door te komen? Lees hier dan even verder.

Aanhaak Stadswandeling Arnhem

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Met je Museum Jaarkaart naar Arnhem

Bezoek de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek de Stockdagen in Arnhem

Airborne Museum Hartenstein: Een Gedenkplaats voor de Slag om Arnhem

Bricks of Arnhem op pad met ArnhemLife

Parkeren bij een vliegveld vanuit Arnhem – alle info & tips

Vegan falafel eet je in Arnhem bij FLFL