Aankoop Slag om Arnhem route-uitleg

Bedankt voor je aankoop!

Treedt in de voetsporen van John Frost met onze Slag om Arnhem webapp route.

Het is bijna zover: je kan op pad met deze Slag om Arnhem route en op verkenning in de stad.

Op deze pagina leg ik je uit hoe de webapp werkt, zodat je straks precies weet hoe de ‘knoppen’ werken.

Deze app is gemakkelijk te bedienen, zolang je internet/wifi werkt :). 

Hoe werkt de webapp?

Met behulp van de voorbeeldfoto’s van de Hoogtepunten van Arnhem route leg ik uit wat alle ‘knoppen’ betekenen. Deze ‘knoppen’ werken hetzelfde in de Slag om Arnhem route.

1: Hier kan je een stukje tekst vinden over de plek waar je bent. 

2: Wil je meer informatie? Klink dan op de ‘meer informatie’ knop. Zie je, heel gemakkelijk allemaal…

3: Klik op de ‘waar ben ik’ knop en er opent een kaart van de route. Zo weet je precies waar je bent, verdwalen is niet mogelijk! Klik op de knop links bovenin om weer bij de pagina met tekst te komen.

4: De ‘hoppa naar de volgende’ knop wijst zich vanzelf: door met de route.

5: In de procent % balk zie je hoeveel van de route je al gewandeld hebt.

webapp voorbeeld foto 1 crop

6: Soms staat er ‘zie andere foto’, dan is er een tweede foto beschikbaar.

7: Wil je een pagina terug? Dat kan met de ‘een stap terug’ knop.

webapp voorbeeld foto 2 crop

Route in de app

Wanneer je in de app klikt op ‘waar ben ik’ om de kaart waar te geven zag deze je vragen of je je huidige locatie wilt delen. Klik je op ‘ja’ dan zal je een balletje zien op de kaart.

Sta je bij het startpunt van de wandeling, nabij Arnhem Centraal Station bij de Spar supermarkt, dan zie je een balletje een beetje bovenaan de kaart. Bekijk je de kaart vanuit huis, dan zal je de kaart groter moeten maken: het bolletje staat op de plek waar je nu bent.

8: Bij het voorbeeld op de kaart staat het balletje een beetje beneden op de kaart, deze persoon is dus al een tijdje op pad.

Krijg je deze vraag niet te zien wanneer je de kaart opent, dan gebruik je waarschijnlijk niet de ‘Chrome’ browser, maar de browser van je telefoon, bijvoorbeeld ‘Samsung Internet’.

Deze app werkt het beste bij gebruik van de ‘Chrome’ browser. Je kan de browser veranderen bij de instellingen of op pad gaan zonder gebruik te maken van de kaart. Dat kan ook prima, in de tekst staat de route ook goed omschreven.

9: Wil je weer terug naar het hoofdscherm van de webapp? Klik dan op het icoontje links boven in de routemap.

Nu ben je klaar om op pad te gaan.
LET OP:  De link naar de route is maximaal 15 dagen geldig na aankoop! Tot die tijd kan je de route zo vaak als je wilt openen.

Deze pagina, met de link naar de route, wordt ook als e-mail naar je verzonden. Kan je de email niet vinden? Controleer dan je spam-map.

webapp voorbeeld foto 3 crop

De Slag om Arnhem in een notendop:

  1. Onderdeel van Operatie Market Garden: De Slag om Arnhem was een belangrijke fase van Operatie Market Garden, een geallieerd offensief tijdens de Tweede Wereldoorlog dat begon op 17 september 1944. Het doel van de operatie was om een snelle doorgang naar Duitsland te forceren door belangrijke bruggen in Nederland te veroveren, waaronder de brug bij Arnhem.
  2. Betrokken Legers: De slag werd voornamelijk gevoerd door de Britse 1e Luchtlandingsdivisie en de Poolse 1e Onafhankelijke Parachutistenbrigade, ondersteund door Amerikaanse luchtlandingsdivisies. Ze werden geconfronteerd met goed voorbereide Duitse troepen, waaronder SS Panzer divisies.
  3. Miscommunicatie en Vertragingen: De operatie leed onder slechte communicatie en vertragingen. De luchtlandingsdivisies landden ver van hun doelwitten, wat leidde tot vertragingen bij het bereiken van de bruggen. Bovendien was de radiocommunicatie tussen de verschillende eenheden gebrekkig, wat de coördinatie bemoeilijkte.
  4. Heroïsche Verdediging: Ondanks overweldigende Duitse tegenstand, hielden de Britse troepen onder bevel van luitenant-kolonel John Frost de noordelijke oprit van de brug bij Arnhem gedurende vier dagen vast. Hun standvastige verdediging tegen een numeriek superieure vijand is een van de meest heroïsche episodes van de slag.
  5. Uiteindelijk Falen: Uiteindelijk mislukte de Slag om Arnhem en daarmee Operatie Market Garden. De geallieerde troepen konden de brug bij Arnhem niet vasthouden, en veel van de Britse en Poolse parachutisten werden gedood, gewond of gevangengenomen. De nederlaag zorgde ervoor dat de geallieerde opmars naar Duitsland werd vertraagd en Nederland nog maanden bezet bleef door de Duitsers.

Spannend en indrukwekkend bedrijfsuitje in Arnhem

Street Art stadswandeling + High Tea in Arnhem

Slag om Arnhem fiets tour met gids 4 uur

Slag om Arnhem stadswandeling 5km

Audrey Hepburn in Arnhem

Bierproeverij + Stadswandeling Arnhem

Hap En Stap Diner in Arnhem 

Hap En Stap Lunch in Arnhem 

Bedrijfsuitje Arnhem Medium Pakket