Walburgis Residenties, een unieke slaapplek in Arnhem

Walburgis Residenties, een unieke slaapplek in Arnhem

Walburgis Residenties, een unieke slaapplek in Arnhem

Bezoek je binnenkort Arnhem en ben je op zoek naar een unieke slaapplek? Dan is de Walburgis Residenties waar je moet zijn. En hoe je korting krijgt op je overnachting lees je verderop.

Gelegen in het centrum van Arnhem staat de oude Walburgis Kerk. De oudste kerk in Arnhem in gebruik sinds 1375 is sinds 2013 níet meer in gebruik als kerk. Deze functie is opgeheven maar er is iets moois voor terug gekomen.

De twee kerktorens zijn namelijk omgetoverd tot hotel met zes unieke kamers. Omgetoverd is hier in een passend woord: het lijkt wel alsof er magie is gebruikt om dit hotel tot stand te brengen, wat een transformatie! #adv

Welke themakamer in de Walburgis Residenties kies jij?

Deze zes kamers zijn allemaal ingericht als themakamer. Het onderwerp is gerelateerd aan Arnhem of haar omgeving. Zo kan je slapen in de volgende kamers:

  • Helene Kröller Müller suite (max 2 personen)
  • Rietveld Kröller Müller suite (max 2 personen)
  • Lodewijk Napoleon Grand suite (max 4 personen)
  • Romeins Fort Grand suite (max 4 personen)
  • Het Burgers’ Zoo Penthouse (max 4 personen)
  • Slag om Arnhem Penthouse (max 4 personen)

Slaap je in een penthouse, dan heb je ook exclusief toegang tot de top van één van de torens. Daar staat een picknicktafel. Deze locatie is er zeer geschikt voor om te eten of borrelen. Met het uitzicht over de stad én prettig gezelschap is dat prettig vertoeven. Alle kamers zijn ingericht met een luxe barok uitstraling en van alle gemakken voorzien bijvoorbeeld een compleet ingerichte keuken met inbouwapparatuur. Heb je geen zin om op pad te gaan en wil je maximaal genieten van je verblijf in de kamer? Dan kan je dus ook prima zelf een maaltijd bereiden.

Nu ook beschikbaar: luxe vergaderruimte ‘De Schatkamer’ – Walburgis Residenties, een unieke slaapplek in Arnhem

Er was nog een ruimte over in de toren van de Walburigskerk, daar is een luxe vergaderruimte gerealiseerd die ook dienst doet als zaal voor bijvoorbeeld ‘private dining’. Via de grote raampartij kijk je uit op het schip van de kerk waar momenteel het ww2 museum ‘Out of Ammo’ zijn collectie heeft uitgestald. Een prachtige historische locatie waar je vast geïnspireerd wordt door je omgeving.

Geschiedenis van de Walburgiskerk

Er zijn maar weinig oude gebouwen te vinden in Arnhem en dat komt voornamelijk door de Slag om Arnhem in september 1944. Deze kerk is ook niet ongeschonden de Slag om Arnhem doorgekomen. Door een hevige brand én een vliegtuig dat door de rechtertoren vloog werd de Walburgiskerk flink beschadigd. Gelukkig bleef ruim 60% van de kerk wel overeind en kon deze worden hersteld en opnieuw worden opgebouwd. 

Als je goed naar de twee torens kijkt zal je ook een verschil zien. Één toren heeft twee bogen en de andere toren heeft er drie. Dat is niet altijd zo geweest. In de toren met 3 bogen hangen de klokken. Voor 1851 hebben ze van 2 poorten 3 poorten gemaakt om zo te zorgen dat het geluid van de klokken verder zouden rijken. Daarna is de toren ingestort en bij wederopbouw hebben ze maar 2 bogen teruggeplaatst. Misschien zag dat er mooier uit of vonden ze drie bogen te veel moeite? Tijdens de wederopbouw na de Slag om Arnhem is de rechtertoren weer opgebouwd met drie bogen. Je kan er maar druk mee zijn!

Ontdek Arnhem met één van de beschikbare routes in Arnhem

Nu je in Arnhem bent, wil je de stad ook vast beter leren kennen. Neem een kijkje in de ArnhemLife webshop voor verschillende interessante routes in Arnhem.

Ook kan je een gids boeken om met je mee op pad te gaan. De keuze aan stadstours in Arnhem is reuze, dat kan je hier zien.  Welke stadstour zou jij het liefste boeken?

Meer blogs over Arnhem

Aanhaak Stadswandeling Arnhem

Een culinaire verwennerij bij restaurant Sky aan de Rijnkade

Met je Museum Jaarkaart naar Arnhem

Bezoek de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek de Stockdagen in Arnhem

Airborne Museum Hartenstein: Een Gedenkplaats voor de Slag om Arnhem

Bricks of Arnhem op pad met ArnhemLife

Parkeren bij een vliegveld vanuit Arnhem – alle info & tips

Vegan falafel eet je in Arnhem bij FLFL