Architectuur Stadswandeling Arnhem

Architectuur wandeling Arnhem

Architectuur Stadswandeling Arnhem €22,50 p.p.

Wat weet jij over architect Diehl? Tijdens deze stadswandeling zie je parels van panden uit de Burgemeesters- en Transvaalwijk in Arnhem.

Die ontstonden aan het begin van de 20ste eeuw, deels uit de verkaveling van het landgoed Sonsbeek dat in 1899 door de gemeente Arnhem werd aangekocht.

Beide wijken werden tot ontwikkeling gebracht door wat we projectontwikkelaars ‘avant la lettre’ zouden kunnen noemen: De Arnhemse ondernemers Hendrik Kooij Jr. (Transvaalbuurt) en Thomas Etty (Burgemeesterswijk) beoogden hier grenzend aan park Sonsbeek twee villawijken voor de welgestelden te ontwikkelen.

Arnhem zou je rond die tijd kunnen omschrijven als een conservatieve, behoudende stad. Vandaar dat in de architectuur de negentiende-eeuwse neostijlen, zoals het neoclassicisme, populair waren. We zullen hier ook voorbeelden van tegenkomen. Maar in de nieuw te ontwikkelen villawijken werd ruim baan gemaakt voor de nieuwe architectuur: de Art-Nouveau of Jugendstil, met als belangrijk vertegenwoordiger in Arnhem de architect Willem Diehl.

Tijdens de wandeling zal ook aandacht worden besteed aan de kunst in de openbare ruimte en moderne architectuur.

De Architectuur Stadswandeling duurt ongeveer 2,5 uur, dit hangt af van de groepsgrootte. Wil je deze tour boeken? Stuur dan een mail naar info@arnhemlife.nl en vermeld het aantal deelnemers en evt. voorkeursdatum.

Te boeken vanaf 10 personen, minder personen is mogelijk voor een vaste prijs van €225,-.

Start locatie is buiten, voor de McDonalds op station Arnhem Centraal.

Blogs over Arnhem

Aanhaak Stadswandeling Arnhem

Met je Museum Jaarkaart naar Arnhem

Bezoek de Zomeravonden in het Nederlands Openluchtmuseum

Ontdek de Stockdagen in Arnhem

Airborne Museum Hartenstein: Een Gedenkplaats voor de Slag om Arnhem

Bricks of Arnhem op pad met ArnhemLife