Hittegolf in Arnhem. Hier vind je verkoeling!

ice-cream-2588541_1920

Hittegolf in Arnhem. Hier vind je verkoeling!

De temperatuur stijgt en voor je het weet is het weer zo ver. HITTEGOLF!

De één is er dol op, het kan niet warm genoeg zijn, maar voor anderen is het een hel. Voor die laatste categorie schrijven we dit blog. Lees verder en ontdek de beste plekken in Arnhem waar je terecht kan voor verkoeling tijdens de hittegolf.

Hittegolf in Arnhem

Zwemmen in Arnhem

In Arnhem kan je terecht in verschillende binnen en buiten baden.

Zoek verkoeling door een lekkere duik te nemen bijvoorbeeld in De Grote Koppel. Wie heeft er vroeger niet gezwommen in het golfslagbad tijdens een verjaardagsfeestje? Nog een binnenbad is Zwembad Valkenhuizen.

Buiten zwemmen in Arnhem kan ook. Een heel mooi buitenzwembad is Openluchtzwembad Klarenbeek. Er is een badje voor kinderen en een groot bad voor de rest, met duikplank en glijbaan. Ook zijn er verschillende mooie veldjes waar je in de schaduw of zon kan liggen.

Andere opties om buiten een duik te nemen zijn bij de Rijkerswoerdse Plassen, de Rosandepolder of in Arnhem zuid, tussen de Nelson Mandelabrug en John Frostbrug in. Daarover straks meer…

*Foto Openluchtzwembad Klarenbeek

Hittegolf in Arnhem

Doe alsof je niet in Arnhem bent

Hoe kan je nou doen alsof je niet in Arnhem bent, maar je gaat Arnhem niet uit?

Je kan plekken opzoeken waarbij je je op een andere plek waant. Denk bijvoorbeeld aan Rose’s Beach aan de Rijnkade in Arnhem noord waar een kleine tijdelijke strandtent is te vinden.

Aan de overkant, tussen de twee bruggen, is Strand Zuid opgebouwd. Bij deze strandtent kun je ook lekker met je voeten in de Rijn zitten. Wil je zwemmen in de Rijn pas dan goed op! De onderstroom is erg sterk en niet te onderschatten. De Rijn over zwemmen is dus niet aan te raden. Wil je toch over het water van de ene naar de andere kant van Arnhem? Neem dan het AMS pontje. Voor 1 euro ben je over!

Een andere plek waarvan het niet lijkt alsof het Arnhem is, is de Duizelsteeg. Dit steegje in het Korenkwartier lijkt zo een kopie van een straat in een pittoresk Frans dorpje. Schuif aan voor een laat avondmaal en geniet van een mooie wijn voor het ultieme vakantiegevoel.

Hittegolf in Arnhem
Buiten zwemmen Arnhem

Eet een IJsje… of twee

…of proef alle smaken! Wat is nu een betere reden dan je klem eten aan ijsjes dan een hittegolf? (Dubbele punten wanneer je ook nog je amandelen hebt laten knippen 😉 .)

IJsjes zijn  niet alleen heel lekker, maar kunnen je ook gelukkig maken! ‘Uit nieuw onderzoek blijkt dat ijsjes eten je niet alleen gelukkiger, maar ook slimmer maakt’, lezen wij in een artikel online. Het gaat verder: ‘ook blijkt dat je orbitofrontale cortex (bepaald deel van je hersenen) geactiveerd wordt tijdens het eten van ijs. Een teken van emotioneel genot, wat ervoor zou zorgen dat je gelukkiger wordt’.

Nu wil je meteen naar de dichtstbijzijnde ijswinkel natuurlijk! Onze vrienden van indebuurt Arnhem hebben 6 Arnhemse ijsverkopers voor je op een rijtje gezet.

Hittegolf in Arnhem

Pootje baden in een fontein

Als laatste raden we je aan je slippers uit te trekken en je voeten onder te dompelen in een Arnhemse fontein. Top 3 meest geschikt in onze ogen zijn:

  1. De Aku Fontein op het Willemsplein. Ga je voor het ultime vakantiegevoel? Bestel dan een lekker koud drankje bij Popcatepetl en geniet van de omgeving. Er is genoeg te zien aan mensen die voorbij komen!
  2. De fontein in Sonsbeek Park, vlakbij de Zwanenbrug. Neem wat lekkers te eten en te drinken mee, leg een kleedje neer aan de waterkant en zwaai je benen het water in. Met een beetje geluk zie je ook nog zo’n mooie regenboog!
  3. De fontein op De Markt. Deze vrij nieuwe fontein is zeer geschikt voor kinderen of viervoeters die ook verkoeling zoeken. Op vrijdag en zaterdag staat de fontein niet aan omdat kraampjes van de markt het plein vullen.
Hittegolf in Arnhem
Hittegolf in Arnhem
Hittegolf in Arnhem

Vind verkoeling in één van de vele parken in Arnhem

Wist je al dat Arnhem 24 parken telt? Met dit warme weer is het zo fijn om de schaduw op te zoeken in één van de parken in Arnhem. Het meest geschikt zijn Sonsbeek Park, Park Zypendaal en Park De Gulden Bodem. Deze parken grenzen aan elkaar dus een middag over de paden slenteren kan net zo goed. Neem een kleedje mee en een koel drankje en je maakt het naar je zin waar je maar wilt.

Ook bij de Stadsblokken Meinerswijk kun je heerlijk wandelen al is er op sommige plekken weinig schaduw te vinden. Wel kun je je wandeling combineren met pootjebaden in de Rijn. Dat is wel weer fijn ;). Bekijk onze video over Meinerswijk hier. 

Meinerswijk sunset
Instagram photo: ArnhemLife
Gulde bodem

Over ArnhemLife

Het gebrek aan Engelse informatie over Arnhem stoorde oprichtster Petra Dielman zo dat ze besloot om een ​​blog te starten met informatie over Arnhem vanuit een ‘local point of view’.

In 2016 hebben we onze 1e tour aan de website toegevoegd: De Muurschilderingen Stadswandeling. Vele mooie muurschilderingen verschenen in de stad als gevolg van de transACTION kunstbeurs in Sonsbeek Park, de muurschilderingen zijn prachtig en we willen dat zoveel mogelijk mensen ze zien!

Sindsdien zijn er andere muurschilderingen toegevoegd aan de muren in de stad, waardoor onze muurschilderingen stadswandeling steeds veranderend en altijd interessant blijft. Het is onze best verkochte tour tot nu toe.

Onze passie is om informatie te delen voor mensen die interesse hebben in Arnhem: expats, toeristen, studenten en inwoners. De manier waarop we deze informatie het meest willen delen is via rondleidingen door de stad en blogs.

De rondleidingen die we aanbieden zijn zeer geschikt voor zakelijke evenementen, scholen, vrienden of familiebijeenkomsten.
We kunnen elke tour op maat maken om aan uw behoeften te voldoen. Een klant wilde bijvoorbeeld een bustocht in Arnhem voor zijn groep van 100 mensen, dus we hebben er een voor hem gemaakt (nu beschikbaar). Ze wilden ook rondleidingen in Leiden en Maastricht, geen probleem voor ons, we luisteren naar uw verzoeken en maken de best mogelijke tour op maat.

Wil je dat wij je bar / restaurant / museum / hotel / winkel toevoegen aan de website of heeft u een aankomend evenement? Laat het ons weten via info@arnhemlife.nl en wij nemen contact met je op.

Motorroute Slag Om Arnhem

Aankoop Street Art in Arnhem route-uitleg

Aankoop Hoogtepunten van Arnhem route-uitleg

Stadswandelingen in Arnhem