Lekker eten bij Villa Curnonsky

Villa Curnonsky Leuk Dat Jullie Er Zijn

Lekker eten bij Villa Curnonsky

Eindelijk is het zo ver. De uitnodiging van Villa Curnonsky om te komen lunchen ligt al een tijdje op ons bureau maar Corona gooide roet in het eten. Het restaurant opende op 17 januari van 2020 maar na 2 maanden moesten ze wegens corona alweer hun deuren sluiten. Kun je het je voorstellen? 

Als ondernemer moet je flexibel zijn en het beste maken van welke situatie dan ook. Een nieuw plan kwam op tafel en al snel startte Villa Curnonsky met afhaalmaaltijden voor de buurt. Een succes zo bleek, en een hele mooie introductie aan de wijk. 

Villa Curnonsky kan je vinden aan de Utrechtseweg 284 in Arnhem. Niet in het centrum maar nét daarbuiten. Het mooi gerestaureerde pand herken je vast meteen, gelegen naast de nieuwe Hoogvliet supermarkt, het pand met de mooie tulpen pilaren. Met genoeg parkeerplekken én een busstop voor de deur is het makkelijk bereikbaar.

Villa Curnonsky blog ArnhemLife
Villa Curnonsky blog ArnhemLife

Geen standaard lunchroom

We worden ontvangen door Nicole, ze wijst ons een knus plekje aan, van hieruit kunnen we het restaurant eens goed bekijken. Wauw, dat ziet er mooi uit! Dit is geen standaard lunchroom of restaurant, maar echt wel een beetje fancy! We voelen ons door het warme ontvangst en de mooie setting erg welkom. 

Al snel staat er een heerlijke pot thee voor ons. Mét een zandloper. ‘2x omdraaien, dan is de thee het lekkerst!’. Met zoveel aandacht heb ik zelf nog nooit thee gezet maar die extra aandacht was zeker te proeven.

Na het bestuderen van de lunchkaart komen we tot de conclusie dat ons eigenlijk alles wel lekker lijkt. Één van ons eet geen vlees maar dan is er nog steeds keus genoeg. ‘Geen probleem’ zo zegt Nicole ‘dan laat ik onze chef Gerrit een proefplankje maken. Zullen we beginnen met een soepje?’. 

Tijdens het wachten worden er al lekkere broodjes met boter gebracht. We proberen er niet te veel van te eten want wie weet wat er nog allemaal voor’n lekker komt.

Villa Curnonsky blog ArnhemLife
Villa Curnonsky blog ArnhemLife

Je proeft dat de ingrediënten vers zijn

De soep komt eraan. Voor ons staan de soto ajam soep en kerrie met mosselen soep. Heerlijk! Je proeft dat de ingrediënten vers zijn. Onze soepkommen zijn al snel leeg, we schenken nog een kopje thee in, kletsen nog wat over ditjes en datjes en kijken uit naar wat er komen gaat. 

Gerrit komt de hoek om met een groot dienblad vol lekkers. Allemaal voor ons? Dat ziet er goed uit! Voor ons zien we een bruschetta caprese, eggs benedict een sandwich carpaccio en een croque monsieur. Waar te beginnen? We smikkelen en smullen van de verschillende sandwiches. De bruschetta caprese en eggs benedict zijn om je vingers bij af te likken.

‘Is alles naar wens, kan ik nog iets voor jullie inschenken?’ vraagt Nicole. Nou.. een lekker glaasje rosé misschien? Het is tenslotte al 14:30 dus dat kan prima. De rosé smaakt heerlijk, al weet ik zo niet meer welke het was. Wat ik wél weet is dat we echt zaten te genieten! 

Villa Curnonsky blog ArnhemLife
Villa Curnonsky blog ArnhemLife
Villa Curnonsky blog ArnhemLife

Een lekker toetje

We bestuderen de kaart nogmaals om te kijken of er wellicht nog, het is tijd voor een lekker toetje. Hé, vervelend, weer kunnen we geen keus maken. Gerrit to the rescue! Al snel stond er weer een plankje voor ons, met allerlei lekkers zoals zelfgemaakt ijs, pompoen pannenkoekjes en een toffee taartje. Echt een mooie en lekkere afsluiting van deze lunch.

Na nog een laatste kopje koffie hebben we ook nog even boven gekeken. Daar zijn 2 kamers prachtig ingericht en gericht op groepen die een privé diner willen of met een groep willen vergaderen. Leuk detail is dat er gekozen is in het restaurant én boven voor behang van de Arnhemse ontwerpster Hanneke van der Pol. Het behang en aankleding voelt luxueus aan en creëert een prettige sfeer.

Villa Curnonsky blog ArnhemLife

Nog even dit.. Waar komt de naam Curnonsky eigenlijk vandaan?

Curnonsky is een pseudoniem voor Maurice Edmond Sailland. De beste man staat bekend als de Prins van de Gastronomie en was de meest gevierde schrijver over gastronomie in Frankrijk in de 20e eeuw. Hij schreef of ghost-schreef meer dan 65 boeken en enorme aantallen columns.

Helaas is Curnonsky overleden in 1956 maar wanneer het nog zou kunnen zou het team van dit gelijknamige restaurant niets liever willen dan hem mooie gerechten en lekkere drankjes serveren.

Wij bedanken het team van Villa Curnonsky nogmaals voor de uitnodiging en voor de heerlijke lunch. 

Facebook

Instagram

Google

Wil je meer blogs lezen over Arnhemse restaurants? Klik dan even op deze link.

Heb je interesse om ook te adverteren op onze website? Neem dan even met ons contact op via info@ArnhemLife.nl

Wist je dat wij ook bedrijfsuitjes en hap & stap tours verzorgen? Nu wel! Bij interesse of vrijblijvende info ook even een mailtje schieten naar bovenstaand adres.

ArnhemLife reviews

Related Posts