Voor Vleesliefhebbers: FoodBarBQ Arnhem

FoodBarBQ Arnhem

In de Marienburgstraat 2 is recent een nieuw restaurant geopend: FoodBarBQ Arnhem.

Dit restaurant is een ‘zusje’ van Vlees & Co dat te vinden is op de Korenmarkt.

FoodBarBQ Arnhem

Stukje Amerika in Arnhem

FoodBarBQ Arnhem is als een klein stukje Amerika in Arnhem. Ze hebben inspiratie opgedaan in het noorden en oosten van de VS, de bakermat van de BBQ, low and slow, betaalbare topgerechten, al generaties lang bereid volgens geheim recept. De beste Ribs, Brisket, Pork Belly en Shortribs: geserveerd op platters met Mac and cheese, BBQ-beans​. Wij mochten komen proeven en delen onze ervaring graag met je.

FoodBarBQ Arnhem

Stoer, en geen ‘Fancy Schmansy’

We stapte binnen in een stoer restaurant, echt een tegenhanger van andere ‘hippe’ restaurants die Arnhem nu overspoelen. Geen poespas, DJ’s of ‘fancy schmansy’. Een simpele- doch gezellige inrichting waar je kan genieten van een goed stuk vlees. Vegetarische eters zul je hier niet snel vinden al staan er op de kaart ook gerechten waar geen vlees in verwerkt is!

FoodBarBQ Arnhem menu

Goede Bodem, Betaalbare Prijs

Als starters krijgen we verschillende ‘fried’ gerechtjes zoals jalapeno chedder pops, beer battered onion rings, pork cubes en nog een aantal lekkere hapjes. Jummy! Toegegeven, we zaten al een klein beetje vol van de starters. Voorzichtig vragen we de ober of er misschien nog meer komt. Jazeker! Dit is pas het begin!

Benieuwd naar de rest van ons verrassingsmenu, samengesteld voor bloggers die FoodBarBQ bezoeken om zo van alles wat te kunnen proeven, nemen wij nog een drankje. Op de kaart staan genoeg lekkere drankjes, een mooi assortiment aan bieren en wijnen die een goede combinatie bieden met de vleesgerechten.

FoodBarBQ Arnhem

Chorizo Worstjes, Ribbetjes, en een Super Malse Brisket

Onze starter is gelukkig alweer een beetje gezakt en dat is maar goed ook. De schaal vol lekker vlees dat wordt gebracht doet ons watertanden! Voor ons liggen chorizo worstjes, ribbetjes, een super malse brisket en een heerlijke pork belly. Als bijgerechten vinden we ook mac ‘n cheese, coleslaw, augurkjes, een groentesalade en cheesy frites.

Alles is heerlijk! Dat er goed vlees gebruikt wordt is duidelijk, dat proef je. De brisket is boterzacht en de ribbetjes hebben een heerlijke marinade.

FoodBarBQ Arnhem

Geen ruimte voor het toetje

We kregen ook nog een toetje aangeboden maar die paste er echt niet meer bij. Een goede reden om FoodBarBQ nog een keer te bezoeken binnenkort, met als excuus dat we de toetjes op de kaart willen testen.

Omdat we niet alles op kregen mochten we de rest in een doggybag meenemen zodat er niets verloren hoeft te gaan. Echt een pluspunt.

FoodBarBQ Arnhem

Lunchen bij FoodBarBQ in Arnhem

Ook voor een lekkere lunch kan je bij FoodBarBQ terecht.

Er staan verschillende broodjes op de kaart die in prijs variëren tussen €4,50 en €7,50. Wat dacht je van een Pork Belly BBQ Sandwich? Of een Philly Cheese steak Sandwich? Die willen we ook nog wel een keer proberen!

Voor het diner ben je ongeveer €20,- kwijt op basis van een voorgerechtje, hoofdgerecht, nagerecht en toetje, exclusief drankjes. De prijs / qualiteit verhouding is echt prima.

FoodBarBQ Arnhem

Wij willen FoodBarBQ graag bedanken voor de uitnodiging om de kaart te komen proeven en komen zeker terug! Niet alleen het eten was super, ook de bediening was top. FoodBarBQ is echt een hemel voor vleesliefhebbers, een aanwinst voor Arnhem.

FoodBarBQ Openingstijden:

Open van woensdag tot en met zondag. Woensdag t/m vrijdag vanaf 16:30 en zaterdag en zondag vanaf 12:00 voor lunch.

FoodBarBQ Facebook

FoodBarBQ Instagram

FoodBarBQ Website

Wil je dat wij ook jouw restaurant of bar op onze website plaatsen? Neem voor meer informatie contact met ons op via info@ArnhemLife.com.

Related Posts

Leave a comment