Investeringskans: Modern Hostel in Arnhem Centrum

De perfecte locatie is gevonden om mijn hostel te starten!
Sinds een paar dagen staat voormalig Hotel Rembrandt te koop. Een betere locatie om mijn hostel te starten kan ik mij niet bedenken!

Het bedrijfsplan ligt klaar, net als het financiële plaatje. Ook staan de aannemer en binnenhuisarchitect te popelen om te beginnen. Ik, gedreven ondernemer Petra Dielman, 36, zal het hostel runnen met als rechterhand accountant/belastingadviseur Fedor Teunissen.
Ben jij op zoek naar een interessante investeringskans? Lees dan vooral verder!

Wij bieden een return on investment: 7% rente na 5, 6 of 7 jaar.
Wat hebben we nodig?
Een investeerder die Hotel Rembrandt wil kopen (€500.000,-) zodat wij het kunnen huren,
Investeerders die bijdragen aan de verbouwing (€200.000,- Hotel Rembrandt heeft een fikse update nodig!) de inboedel en startkosten (€100.000,-).

Inmiddels is er ook een ander pand ter beschikken gekomen. Een investerings mogelijkheid kan ook zijn om €100.000,- in te leggen om bij Collin Crowdfund een campagne te starten!

Heb je interesse en wil je een gesprek aanvragen? Neem dan contact op via petradielman@gmail.com.
Een klein bedrag doneren kan ook voor wie het concept wel wil steunen maar geen duizenden euro’s wil investeren. Klik op deze link en kijk wat je er wél voor terug krijgt

Motivatie Voor Starten Hostel in Arnhem

Voor de grap maakte ik in januari 2015 een verhuurders account aan op de AirBnB website. Ik heb immers een leuk huisje en profiel is zo gemaakt. Hoge verwachtingen had ik niet. Wie komt er immers naar Arnhem? Niemand dacht ik. Daar zat flink naast! Inmiddels staat mijn listing ruim twee jaar op de website en heb meer dan zestig gasten mogen ontvangen.

Keer op keer vertellen gasten mij dat ze zo blij zijn dat ze bij mij terecht kunnen. Ik was me er niet van bewust dat het niet makkelijk is om in Arnhem een budget slaapplek te vinden (tussen de €35/€50). Veel van mijn gasten reizen solo vanwege studie of zaken en vinden het slapen in een hotel niet aantrekkelijk wegens de hoge prijs en de vaak kille uitstraling.

Ik haal enorm veel voldoening uit het mijn gasten het naar hun zin maken. Ik haal ze op van Station Arnhem, geef ze een stadstour en geregeld schotel ik ze een heerlijke Nederlandse hutspot voor. Het overbrengen van informatie en mijn liefde voor de stad Arnhem zorgen ervoor dat het “host” zijn mij past als een handschoen.
Nu ik heb gemerkt hoeveel mensen er naar Arnhem komen (voor uiteenlopende redenen: fietsen op de Veluwe, internationale voetbalwedstrijden, audities bij ArtEZ, concerten, studies of werk) stoor ik mij eraan dat er geen hostel te vinden is in de binnenstad van Arnhem. De enige hostel in Arnhem is de Stayokay en die zit een eind buiten het centrum, vlak bij ziekenhuis Rijnstate. Dit biedt veel kansen voor een hostel in de binnenstad.

Al een tijd speelt het idee in mijn hoofd dat ik een hostel wil starten. De tijd is aangebroken om het dan ook écht te gaan doen. Doe ik het niet nu, dan doet morgen iemand anders het! Niet alleen ik ben er klaar voor maar Arnhem ook.
Foto: moodboard van het nieuwe hostel in Arnhem.

ArnhemLife

Mijn AirBnB gasten (zie motivatie) vertelde me dat ze niet veel informatie over Arnhem konden vinden en daarom ben ik in 2015 de Engelstalige website ArnhemLife gestart. Hierop verstrek ik informatie over Arnhem en bied ik stadswandeling arrangementen aan. Ook is ArnhemLife op verschillende social media kanalen te vinden (Facebook en Instagram).

*Alle toegevoegde foto’s vanaf hier zijn voorbeelden van de stijl in Hostel Arnhem.

Kernactiviteit

De kernactiviteit is budget slaapplekken verhuren. 60 tot 65 bedden variërend van 1 persoons slaapkamers tot slaapzalen waar 6 of 8 personen kunnen slapen (stapelbedden). Bij de begroting is uitgegaan van 60 bedden.

Doelgroep

De doelgroep voor op de slaapzalen:
Leeftijd 14 – 35
-Studenten die een korte periode ( één nacht tot een aantal weken) in Arnhem verblijven
-Studenten die auditie doen bij Artez
-Backpackers
-Gasten die een concert bezoeken (Gelredome, Luxor Live, Musis Sacrum, Willemeen e.d.)
-Bands die optreden in de buurt
-Gasten die een voetbalwedstrijd bezoeken
-Britten die in september de slag om Arnhem komen herdenken

De doelgroep voor de twee- en eenpersoonskamers:
Leeftijd 30 – 60
-Mensen die naar Arnhem komen voor een congres
-Expats die in de buurt werken (voor korte of langere periode) bijvoorbeeld bij Akzo Nobel
-Mensen die een weekendje komen winkelen
-Mensen die naar het Openluchtmuseum/Burgers’ Zoo gaan
-Mensen die de Veluwe/Kröller Möller museum bezoeken
-Britten die in september de slag om Arnhem komen herdenken
-Wandelaars die deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse

En alle mensen waarvan we niet eens weten dat ze naar Arnhem komen!

Doel Komende 3 tot 5 Jaar

Mijn doel voor de komende 3 tot 5 jaar is om ervoor te zorgen dat Hostel Arnhem een winstgevend bedrijf wordt waar het prettig is om te werken én verblijven. Een hoge klanttevredenheid is het doel, 5 sterrenrating op de boekingssites en wie weet wint Hostel Arnhem in de toekomst wel een “Hoscar”!

“Hostel Arnhem” moet een begrip worden in de stad, een soort tweede “VVV”.Hostel Arnhem is een visitekaartje voor de stad en draagt positiviteit uit naar bezoekers uit de hele wereld. Het doel is om mensen samen te brengen en zich thuis te laten voelen.

Daarnaast is het doel om na 3 á 5 jaar een stabiele groei te realiseren. Dat kan door middel van samenwerking met de stad en haar bedrijven.

De boekingen en daarmee de omzet zullen per jaar stijgen. Een 50% boekings graad voor het 1e jaar is realistisch, met een toename van 5% voor de volgende 5 jaar. Een 75% boeking graad zie ik als realistisch na 5 jaar met de kennis die ik nu heb (met als concurrent de Stayokay en verder de enige hostel in de stad zijnde).

Te Leveren Producten of Diensten

Naast het beddenverhuur zijn er meer manieren om inkomsten te genereren:

-Verkoop toiletartikelen
shampoo, douchegel, tandpasta, tandenborstel e.d.
-Verkoop overige reisitems 
oordopjes, oplader, reisstekker e.d.
-Arnhemse Merchandise 
ansichtkaarten, tassen, koelkastmagneten, Arnhemse producten als van “Loesje”
-Aanbod in vendingmachine 
frisdrank, snacks, bamisoepjes e.d.
-Advertentie mogelijkheden op de Hostel Arnhem website €50,- per maand
-Fietsverhuur
-Parkeerverhuur 
-Avondeten aanbieden
bijv. 2x in de week een Hollandse stamppot maken.

Marktgegevens, Trends en Ontwikkelingen in de Branche

Nederland is uit de crisis en dat is goed te zien in Arnhem. De lege winkelpuien worden weer bezet door nieuwe winkelketens en mensen gaan vaker op reis. Deze informatie heb ik uit het document van de RBT-KAN.

RBT-KAN startte op 1 januari 2017 met “De Strategische Marketingvisie Regio Arnhem Nijmegen 2017-2020”. Het aantal overnachtingen bleef de afgelopen vier jaar stabiel. Ambitie van RBT-KAN voor de komende vier jaar is om een stijging in het verblijfstoerisme te realiseren. De dichtbij groeimarkten Duitsland, België en Groot-Brittannië bieden daarvoor volop kansen. Dit staat in het verslag TOGETHER-Arnhem-Nijmegen dat in december 2016 is gepubliceerd.

Er zit een stijgende lijn in het aantal bezoekers dat Arnhem, mede door de grote ontwikkeling in de stad. Deze trend zal doorzetten mede door deze projecten in de stad:
-”De Melkfabriek” op het oude Coberco terrein
-Eusebius uit de steigers (2019)
-Aanleg van wild-natuurgebied Meinerswijk
-Vernieuwde en grotere Musis Sacrum (2017)
-Nieuw filmhuis en bebouwing op het kerkplein (2018)
-Meer horeca bij stationsgebied
-Opknapbeurt voor de “Blauwe Golven”
-Nieuw informatiecentrum Airborne at the Bridge, aan de Rijnkade (2017)
-“De Strategische Marketingvisie Regio Arnhem Nijmegen 2017-2020”
Dit stemt mij positief over de toekomst van Arnhem!

Daarnaast zijn mensen nu meer gewend aan het budget reizen en aan het delen van een kamer. De deeleconomie heeft een enorme vlucht gemaakt met Airbnb, Uber, Thuisafgehaald (er zijn in Nederland meer dan 150 deeleconomie platformen!). Je kan alles delen wat je wil, dat scheelt vaak aanzienlijk in de kosten. Zo dus ook je overnachting. Daarom is het slapen in een hostel de laatste jaren in populariteit gestegen. “Vroeger” sprak men over een “jeugdherberg” maar deze term volstaat niet langer.
Tegenwoordig vindt je mensen uit verschillende leeftijdscatagorien in een hostel. Het brengt mensen samen, je kan je eigen gang gaan en gebruik maken van de faciliteiten (zoals een keuken) en je betaalt vaak de helft minder ten opzichte van een hotel.

Online reviews zijn tegenwoordig ook van zeer groot belang. Daarom zal Hostel Arnhem iedere gast bij het verlaten van het hostel vragen of ze een review willen plaatsen op één of meerdere van de beschikbare kanalen (de website, Facebook, Google+, Tripadvisor, Booking.com, Hostelworld.com). Een reactie op de review is daarnaast een extra bedankje naar de gast. Wanneer het om een negatieve review zullen we de gast daar ook voor bedanken. Zo kunnen wij het hostel namelijk alleen maar beter maken voor de volgende gast. De oproep voor een review zal tevens in het WIFI wachtwoord verwerkt zitten.

Concurrentie Analyse

De enige andere hostel in de omgeving is de Stayokay vlakbij ziekenhuis Rijnstate.
Zij richten zich echter op een andere doelgroep. Zo zijn ze meer een familie hostel en dat is niet het uitgangspunt van Hostel Arnhem. De Stayokay is een hostel van de oude stempel: weinig luxe of poespas. Hostel Arnhem zal een compleet andere uitstraling hebben. Zo zijn de slaapzalen gezellig aangekleed en van alle gemakken voorzien (stopcontact + usb portal bij het bed, net als een lampje en schapje, en er zijn kluisjes aanwezig) en wanneer gasten de twee en één persoons slaapkamers binnenstappen denken ze “ik zou willen dat mijn slaapkamer er ook zo uitzag!”. Het grote voordeel van ons hostel is dat wij op een perfecte locatie zitten, in twee minuten bevind je je in hartje Arnhem. Ik als hostel bezoeker weet dat dat altijd de voorkeur heeft ten opzichte van een hostel buiten het centrum, ook al kost deze een paar euro per nacht meer. Uit de review van de Stayokay maak ik op dat mensen de afstand tot de stad het grootste nadeel vinden.

Airbnb is ook concurrentie. Er staan een aantal listings op de website in de binnenstad van Arnhem en een aantal daarvan bevinden zich in hetzelfde prijssegment als Hostel Arnhem.
Dat wil echter nog niet zeggen dat deze listings ook actief zijn. Nogmaals; regelmatig hoor ik van gasten dat ze blij zijn dat ze bij mij terecht kunnen omdat de enige andere optie anders een (duurder) hotel was.

In Arnhem en omgeving vind je 45 hotels. Een boeking voor 1 persoon op een doordeweekse dag kost minimaal €45 euro (B&B Boulevard) en maximaal €140 (Dudok Studio). Bedden op de slaapzalen zullen ongeveer €35 kosten (per bed). Voor de tweepersoons kamers zullen we ongeveer €42,50 hanteren maar dan slaap je in een mooie nieuwe slaapkamer en niet in een lelijke ouderwetse kamer zoals vaak het geval is bij goedkope hotels.

Inbegrepen bij de bed-prijs van Hostel Arnhem:
Gratis koffie en/of thee
Gratis ontbijt
Gratis gebruik van een ruime locker
Gratis supersnelle wifi
Gratis gebruik van de keuken mogen maken

Commerciële Aanpak

Boekingen kunnen gedaan worden via de visueel aantrekkelijke website maar ook via de websites “Booking.com”, “Hostelworld.com” en “Tripadvisor”. Er zullen duidelijke foto’s van het pand, de kamers, tuin en het ontbijt te vinden zijn op de website zodat er geen onduidelijkheid bestaat van wat mensen krijgen voor hun geld.
Tevens wil ik een film maken waarbij het lijkt dat je als gast het hostel binnenkomt en deze van top tot teen bekijkt. Deze film, en andere leuke posts wil ik adverteren via Facebook en Instagram. Deze manier van adverteren is relatief goedkoop en je weet precies wie je advertentie ziet, liked en deelt.

Verder vind ik het belangrijk om een community op te bouwen via een Facebook en Instagram pagina. Ik zal gasten actief vragen om een review op onze website en Facebookpagina te plaatsen en dagelijks posten op deze social media kanalen. Ik heb een flinke database van eigen foto’s van Arnhem en deze wil ik ook inzetten om Arnhem en het hostel te promoten.

Ook wil ik andere (social) media inzetten behalve die van het hostel zelf. Er zijn veel bloggers en websites over hostels. Het hostel zal toch niet altijd vol zitten, daarom wil ik ook maandelijks een Nederlandse blogger/vlogger aanbieden 2 nachten te komen logeren en een blog/vlog te maken over Arnhem en het hostel.

Mogelijke Risico’s en Tegenmaatregelen

De risico’s zijn minimaal. Mensen gaan altijd op reis en betalen liever niet de hoofdprijs. De hoge klanttevredenheid zal er voor zorgen dat mensen blijven terugkomen, het is mijn taak om hierover te waken.

Een reden waarom gasten wegblijven kan zijn dat de service niet optimaal is er het hostel niet schoon genoeg is. Dat zullen gasten vermelden in reviews. Een schoon hostel met een nauwkeurig oog op klantvriendelijkheid is dus van groot belang. Investeerders mogen dan ook gerust onaangekondigd een bezoek brengen en het hostel aan een inspectie onderwerpen! Alle werknemers zullen de klachten of suggesties van gasten serieus nemen om zo de gast op zijn/haar gemak te stellen en de gast bedanken dat ze de klacht/suggestie met ons delen.

De ontwikkeling die de stad door maakt verkleint ook het risico dat het hostel niet goed zal lopen. Er komen immers jaarlijks meer en meer mensen naar de stad. (Zie “Marktgegevens trends en ontwikkelingen in de branche”.)

De gemeente heeft mij verzekerd dat, wanneer wij een hostel openen in de binnenstad er geen tweede bij zal komen.


Maak deel uit van het nieuwe moderne hostel in Arnhem Centrum

Related Posts

Leave a comment